Teraz jest 06 wrz 2025, 07:13

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 100 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Nagrody za I kw. 2014 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
Post Re: Nagrody za I kw. 2014
U nas kwestia "nagród" wedle nowych wytycznych opiera się głównie o ilość dni pracy w zastępstwie za kogoś... kreatywność, podejmowanie nowych wyzwań, zupełnie nie jest brane pod uwagę...

11 kwi 2014, 23:20
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lis 2013, 20:03

POSTY        34
Niestety, w moim przypadku, zastępstwo to tylko fikcja, bo ktoś musi podpisać wniosek o urlop. Sprawy czekają na mój powrót z urlopu. Wątpię, czy jeszcze w jakimś urzędzie tak jest jak u nas, że całość (art. 10 ust. 1 pkt 8 lit. a-c), z wyjątkiem przyjmowania zeznań (ale korekty tak), prowadzi jedna osoba, tj. obsługa bezpośrednia, czynności spr. i post. pod. No i niestety, nie zrobi się wszystkiego w godzinach, a po godzinach nieoficjalnie, więc nie ma dodatkowego wynagrodzenia, o którym wcześniej była wzmianka. A polecenia .... owszem, pożyłam, doświadczyłam ...

12 kwi 2014, 07:42
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
ajed                    

Może wystarczyłoby dokładnie przeczytać?

ksiegowa                    

UUUPPPSSS! :czytaj:

Nie wiem tylko kto to powinien przeczytać...
W grudniu już było  pismo o nowych zasadach przyznawania premii/nagród.

Jedyna pozytywna rzecz to to, że ktoś z decydentów (na województwo) zauważył mizerność naszych zarobków  i brak motywacji. Tak trzymać Panie i Panowie. Może w końcu przyjdzie taki dzień, że zauważycie po tych wszystkich waszych "szkoleniach" o zarządzaniu, że ludzi trzeba motywować. Jeżeli z roku na rok nasze PITy (tzn. tylko plebsu) się zmniejszają (!), a nawet emerytów rosną to znaczy, że coś jest nie tak.

12 kwi 2014, 07:50
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Pinero                    

ajed                    

Może wystarczyłoby dokładnie przeczytać?

ksiegowa                    

UUUPPPSSS! :czytaj:

Nie wiem tylko kto to powinien przeczytać...
W grudniu już było  pismo o nowych zasadach przyznawania premii/nagród.

Komentarz Lubasa nie dotyczył grudniowych wytycznych J. Kapicy.

12 kwi 2014, 15:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 sty 2014, 21:07

POSTY        24
Znakiem tego (że można do Ciebie przyjść osobiście), Ty ajed to przygotowywałeś?

12 kwi 2014, 18:16

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
Wątek zboczyl w inną stronę...ile dostaniesz jeden z drugim tej premii? Czy to będzie 300 zł czy kwota czterocyfrowa...w końcu nasz minister za wyjątkowość miał nagradzać...a więc ile 2, 3 tys dla wybitnych?  :dokuczacz:

12 kwi 2014, 20:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
BUAHAHA no tak masz rację 100% - żeby to jeszcze kwestia rozbijała się o to magiczne trzecie zero:D wówczas byłoby o co się strzępić:D , jednak faktycznie ta "wybitność" zostanie "doceniona" finansowo o ile? na pewno nie o  trzecie zero:D
Tak więc o co kotów darcie? czy aby na pewno WARTO?
No...chyba, że Wam uśmiech Chiefa - nawet nie odbity w betonie-sprawia satysfakcję - to na tym polu fakt...jest o co walczyć :D

13 kwi 2014, 01:30
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lis 2013, 20:03

POSTY        34
W temacie nagród brak na tym forum konkretnych wiadomości, bo brak w tym zakresie informacji w US. Pewnie różnie jest w urzędach, ale u nas za 1 kwartał ewentualne nagrody dopiero pod koniec maja. A uśmiech szefa, to byłoby coś! Nasz nie jest taki szczodry.

13 kwi 2014, 07:27
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
urzedaska                    

BUAHAHA no tak masz rację 100% - żeby to jeszcze kwestia rozbijała się o to magiczne trzecie zero:D wówczas byłoby o co się strzępić:D , jednak faktycznie ta "wybitność" zostanie "doceniona" finansowo o ile? na pewno nie o  trzecie zero:D

Właśnie chodzi o to, że "niewybitni" dostaną 0zł (słownie zero), a "wybitni' mogą dostać coś z 3 (słownie trzema) zerami.
Po to jest ta zmiana.
Ja jako jednostka "niewybitna" nie liczę na nic.  :P

13 kwi 2014, 09:06
Znawca

REJESTRACJA04 lut 2010, 18:49

POSTY        253
Jak tak Was czytam, to jutro chyba pobiegnę ucałować swojego Szefa/Szefową ;)

Ostatnio edytowano 13 kwi 2014, 19:23 przez orchis, łącznie edytowano 1 raz

13 kwi 2014, 19:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2013, 15:24

POSTY        61
u nas standardowo nic nie wiadomo w zakresie nagród
dostawać mają tylko wybitne jednostki, ale kto jest kto nic nie wiadomo
nie wiadomo jakie są wnioski kierowników, według jakich kryteriów wnioski były sporządzane i o kogo wnioskowali
pełna konspiracja
a kwota to już "top secret"
no chyba, że jedynie ja, jako ten "niewybitny" nic nie wiem

14 kwi 2014, 01:00
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Filon                    

Znakiem tego (że można do Ciebie przyjść osobiście), Ty ajed to przygotowywałeś?

Nie, ale wiem co to jest. Kto to przygotował i dlaczego.

sawio                    

Wątek zboczyl w inną stronę...ile dostaniesz jeden z drugim tej premii? Czy to będzie 300 zł czy kwota czterocyfrowa...w końcu nasz minister za wyjątkowość miał nagradzać...a więc ile 2, 3 tys dla wybitnych?  :dokuczacz:

No niestety u mnie nie jest to kwota czterocyfrowa.  :(
A wręcz przeciwnie - lekko poniżej średniej  :blush:

14 kwi 2014, 10:47
Nowicjusz

REJESTRACJA13 kwi 2014, 15:32

POSTY        1
Tak sobie gadamy o tych nagrodach, zajmujemy się kryteriami ocen do nagród, ale zawsze najsurowszej ocenie podlega ten pracownik na najniższym szczeblu funkcjonowania organu. Zastanawia mnie dlaczego nigdy nie mówimy o pracy kierownictwa Urzędu, to przecież w dużej mierze od nich zależy organizacja urzędu i praca urzędu. Kierownictwo zawsze ma nagrody, nawet gdy urząd słabnie w wynikach, ale ich odpowiedzialność się nie tyczy tylko tych co na dole harują pod ich dyktando często nieudolnie prowadzone. Dlaczego jest to takie niesprawiedliwe, że kierowani w zły sposób to  my ponosimy odpowiedzialność, a nie ten co takie decyzje organizacyjne podejmuje? Brak szacunku do swojej pracy gdy się jej nie wykonuje nigdy nie będzie miało przełożenia na szacunek do pracy tych którzy za ciebie ją wykonają. A próby ustalenia jakichkolwiek schematów przydzielania nagród nigdy w 100 procentach nie będzie sprawiedliwa i nie będzie środkiem motywacyjnym, jeżeli nie będą jawnie oceniani CI którzy traktują nas jak wyrobników i niewolników. Dlaczego oceniamy się z góry? Niech pracownicy najniższego szczebla ocenią pracę kierownictwa pod kątem rzetelności, sprawiedliwości, wiedzy, oszczędności, niech wykażą się kreatywnością którą od nas wymagają, niech wykażą się co ulepszyli w urzędzie aby wpływy były większe, a nie tylko przypisują sobie nasze pomysły niech w końcu zaczną pracować tyle za ile są wynagradzani (niekiedy trzykrotnie więcej niż pracownik). Czy faktycznie im się należy tak wysoka premia, a nie pracownikowi który faktycznie wprowadził innowacje w pracy? Często kierownictwo nie jest w ogóle zorientowane co jaka komórka organizacyjna ma w swoim zakresie zadań. Pisma krążą i nie wiadomo kto ma wykonać zadanie. I za to im się należy nagroda? Główni Księgowi nie orientują się wcale co robią komórki rachunkowości podatkowej, a przecież ich pracę nadzorują i za to dostają pieniądze i nagrody. Taka jest nasza smutna rzeczywistość. Jak żyć  i jak pracować Panie premierze?

14 kwi 2014, 21:49

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Reforma                    

... Zastanawia mnie dlaczego nigdy nie mówimy o pracy kierownictwa Urzędu to przecież w dużej mierze od nich zależy organizacja urzędu i praca urzędu.

Powód jest banalny. Ciężko mówić o czymś czego tak naprawdę nie ma. Na przykładzie swojego podwórka nie rozumiem co mielibyśmy oceniać? Gadkę laika, któremu się wydaje, że coś tam wie? Od kiedy nastał nasz nowy NUS nie widziałem ani jednego dokumentu, który byłby jego dziełem (a lat już trochę minęło ...), kilka razy natomiast ochrypł od zachłystywania się zdaniami, w których główną rolę odgrywa słowo "ja". Jego poprzednik też praktycznie nic nie robił, z tą jednakże różnicą, że on przynajmniej nie udawał wszystkowiedzącej alfy i omegi. Obecny natomiast to pewnie już 10 lat temu przewidział aneksję Krymu i z pewnością potrafi wyjaśnić prawdziwe przyczyny katastrofy smoleńskiej.  :wysmiewacz:

Musicie uwierzyć na słowo - król Julian to pikuś ..., zwykły pikuś. Paradoksem jest to, że ktoś taki decyduje o podziale pieniędzy dla pracowników. Trudno sprawiedliwie podzielić środki dla najlepiej pracujących nie wiedząc co to właściwie jest praca.

14 kwi 2014, 23:23
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 100 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona