____________________________________ 2016 r. U-45 + W-54 = 99 - PASSED - SZOK! 2015 r. U-43 + W-53 = 96 - PASSED - w limicie 200-jest miejsce - z absolwentami-ni ma miejsca :( 2014 r. U-14 + W-61 = 75 - FAILED Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.
20 mar 2014, 19:04
Re: Gimnastyka umysłu
Mnie też wyszło, że Babacki mówi prawdę, ale nie ma pewności. Bo i tak uważam, że najlepiej stawiać na Tolka Banana
21 mar 2014, 14:39
A jak wam wyszło, ża Babacki? Ja rozpisuję to na różne sposoby i tylko się denerwuje i zostawiam :-p
____________________________________ 2016 r. U-45 + W-54 = 99 - PASSED - SZOK! 2015 r. U-43 + W-53 = 96 - PASSED - w limicie 200-jest miejsce - z absolwentami-ni ma miejsca :( 2014 r. U-14 + W-61 = 75 - FAILED Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.
21 mar 2014, 21:12
Hej, mam prośbę, jeżeli zagląda tu ktoś z osób Z KSAP , dajcie znać jakie były pytania na waszym teście w tym roku. Dla pozostałych info, że w tym roku też będą absolwenci KSAP (wczorajsza gazeta prawna ). Pozdrawiam
21 mar 2014, 21:18
Tak zapytuję. Czy ktoś może podać adres ośrodka szkoleniowego w Białobrzegach?
____________________________________ Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza
23 mar 2014, 11:47
siwy13
Tak zapytuję. Czy ktoś może podać adres ośrodka szkoleniowego w Białobrzegach?
ul.Wczasowa 50.
23 mar 2014, 12:11
olusia
Hej, mam prośbę, jeżeli zagląda tu ktoś z osób Z KSAP , dajcie znać jakie były pytania na waszym teście w tym roku. Dla pozostałych info, że w tym roku też będą absolwenci KSAP (wczorajsza gazeta prawna ). Pozdrawiam
Test w tym roku jest 30 marca.
23 mar 2014, 20:14
Marzenie
A jak wam wyszło, ża Babacki? Ja rozpisuję to na różne sposoby i tylko się denerwuje i zostawiam :-p
To nie rozpisuj tylko pomyśl Nie ma tu takich 2 stwierdzeń, które by się nie wykluczały, stąd wniosek, że tylko jedno jest prawdziwe. Przy 3 zdaniach możesz to dalej robić po prostu metodą "co by było gdyby...?" (przy większej ilości zdań łatwo się pogubić). Gdyby prawdę mówił Abacki, wtedy Babacki i Cabacki musieliby kłamać, a oni nie mogą kłamać jednocześnie, bo Babacki twierdzi, że Cabacki kłamie, a zatem C mówiłby prawdę, a ten twierdzi, że A kłamie, więc... no zapętlamy się. ODPADA Gdyby prawdę mówił Cabacki, wtedy A i B musieliby nie mieć racji a A twierdzi, że B kłamie, więc wtedy B musiałby mówić prawdę. Zapętlamy się. ODPADA. Jeżeli prawdę mówi Babacki, wtedy A nie ma racji a C nie ma racji częściowo, no ale też nie mówi prawdy. Tylko ta opcja wchodzi w grę Trudno jest to wyjaśnić prostym językiem, więc na potrzeby tego tekstu nie mieć racji = kłamać (żeby tekst nie brzmiał jak masło maślane). Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Jeżeli ktoś potrafi to wyjaśnić prościej to bardzo proszę
23 mar 2014, 21:44
orchis
olusia
w tamtym roku pytania były na stronie KSAP
24 mar 2014, 09:25
Krótkie zadanie do rozwiązania: Ala,Cela,Ela i Fela są w różnym wieku oraz każda z nich ma jedno z następujących zwierząt: kota, psa, chomika albo rybkę. - Ala nie ma psa ani chomika, - Fela nie jest najstarsza, - Właścicielka chomika jest młodsza od właścicielki rybki i starsza od Celi. - Najstarsza dziewczynka ma psa.
Jakie zwierzę ma każda z dziewczynek?
Ps. jako ciekawostkę powiem, że zadanie jest z konkursu matematycznego dla uczniów klasy II podstawówki
24 mar 2014, 17:08
Zadanie z dziewczynami i zwierzami. Wg mnie: Ela najstarsza ma psa, później jest Ala z rybką, później jest Fela z chomikiem, najmłodsza jest Cela z kotem. Czy zasługuję by zdać do trzeciej klasy?
Krótkie zadanie do rozwiązania: Ala,Cela,Ela i Fela są w różnym wieku oraz każda z nich ma jedno z następujących zwierząt: kota, psa, chomika albo rybkę. - Ala nie ma psa ani chomika, - Fela nie jest najstarsza, - Właścicielka chomika jest młodsza od właścicielki rybki i starsza od Celi. - Najstarsza dziewczynka ma psa.
Ps. jako ciekawostkę powiem, że zadanie jest z konkursu matematycznego dla uczniów klasy II podstawówki
Ala ma rybkę Cela ma kota Ela ma psa Fela ma chomika
24 mar 2014, 19:10
Witam po dłuższej przerwie, też zdałam do trzeciej klasy, ale zajęło mi to 3-4 minuty.
agatka123
Tomek8484
Ala ma rybkę Cela ma kota Ela ma psa Fela ma chomika