Teraz jest 06 wrz 2025, 21:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Biblioteka Akt w KKS 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 15:39

POSTY        236
Post Biblioteka Akt w KKS
Interesuje mnie w jakim zakresie stosujecie BA na stanowiskach KS. U mnie wynika z instrukcji, że każde zawiadomienie powinno być rejestrowane w Mandatach i BA. BA nadaje nr sprawie, tak jak Mandaty. Następnie każde wychodzące pismo z US z KKS jest rejestrowane , ale i łączone do założonej wcześniej sprawy  ( zawiadomienia ). Dodatkowo pismo sprawcy przychodzące np po wezwaniu do mandatu np o zmianę terminu, ew. jakieś wyjaśnienia znów rejestruję w BA tzn. łącze ze sprawą, to dotyczy zawiadomienia o terminie rozprwy, wyroku z sądu, ( wszystkich dokumentów przychodzących z zewnątrz). Oczywiście te pisma są rejestrowane najpierw w Sekretariacie, a ja je dołączam po nr nadanym przez sekretariat do założonej na samym początku sprawy. Rezsumując , gdyby chciał wydrukować zarejestrowaną w BA przeze mnie sprawę , będzie widać każde pismo, które wyszło z ks do tej sprawy i każde które przyszło do danej sprawy. Dotyczy to wszystkich zawiadomień, nie tylko wszczetych spraw, też mandatowych.Jak u Was to wygląda.

02 mar 2014, 20:25
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Post Re: Biblioteka Akt w KKS
Dokładnie tak samo, z tym, że dodatkowo postanowienia rejestruję jako korespondencję wewnętrzną. Sprawy, tzn. wnioski i dochodzenia prowadzę równolegle w BA i MANDATACH.

02 mar 2014, 22:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
U nas też tak. Chociaż z reguły nie rejestruję w BA korespondencji wewnętrznej.

03 mar 2014, 07:45
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
U mnie w BA zawiadomienia rejestrują komórki, które je sporządzają.

03 mar 2014, 21:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 15:39

POSTY        236
KAKAES u mnie też rejestrują komórki, dają nr, ja rejestruję zawiadomienia i przypisuję nr z poszczególnych komórek. A co ty robisz w BA.

03 mar 2014, 22:10

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
U nas karniści w BA rejestrują pisma wychodzące: wezwania, AO, DPSO, pomoc prawną, inne. Bez wiązania z czymkolwiek. pije-===[

04 mar 2014, 09:45
Znawca

REJESTRACJA22 maja 2009, 06:15

POSTY        155
U mnie dokładnie tak jak u Leibowitza  :lol:

04 mar 2014, 11:14
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
DominikaM                    

KAKAES u mnie też rejestrują komórki, dają nr, ja rejestruję zawiadomienia i przypisuję nr z poszczególnych komórek. A co ty robisz w BA.

W systemie mandaty, we wnioskach  w formatce numer BA wpisuję numer z zawiadomienia. W ten sposób wiążę BA z MANDATAMI. Ponadto wszystkie pisma wychodzące rejestruję bezpośrednio w BA lub pośrednio za pomocą syst. MANDATY- jak jest taka opcja oczywiście. Wzywając, do wszczętego i zarejestrowanego w systemie postępowania, w charakterze np. sprawcy wykroczenia rejestruję wysyłkę w BA poprzez syst. mandaty :)

Teraz zastanawiam się co zrobić, aby w przyszłym roku mieć dane do tego "wspaniale czytelnego" :blink:  sprawozdania.
Już w momencie rejestracji wniosku trzeba by wpisać kwalifikację prawną w rozróżnieniu na W/P, kwotę uszczuplenia. Pytanie GDZIE te dane wpisać, aby nie trzeba tego w styczniu z palca liczyć? :mur:

Niech ktoś mądry napisze program, który będzie kompatybilny ze sprawozdaniami :excl:
Zaczęli coś robić(MANDATY) i do dzisiaj tego nie skończyli- jakie to polskie...
A jak sobie UKS-y radzą?  mają wnioski o ukaranie, nakładają mandaty, prowadzą postepowania? W ajkim programie pracują ? tez w takich(za przeproszeniem)  do... :dupa: ?

04 mar 2014, 16:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]