<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Urząd Skarbowy w Środzie Śląskiej (22.06.2007) Urząd Skarbowy w Środzie Śląskiej, jako jedyna jednostka budżetowa, uznany został za jedną z najlepiej zarządzanych " firm " w 2006 roku. Konkurs zorganizowano w ramach Programu Narodów Zjednoczonych ds. Rozwoju ( UNDP). Pod uwagę wzięto zasady naboru pracowników oraz jakość i sposób zarządzania grupą ludzi . Akcję podsumowano wczoraj, 21 czerwca 2007.
Atmosfera w pracy nie zawsze bywa dobra, ale to właśnie warunki wpływają na efektywność i zaangażowanie pracowników. Niestety, nie każdy szef o tym pamięta. Tego problemu nie ma w Urzędzie Skarbowym w Środzie Śląskiej. Naczelnik US podjął decyzję o przystąpieniu do konkursu prowadzonego pod hasłem:
"Przewodnik dobrych praktyk. Firma równych szans".
Kandydatów było wielu, wybrano 27 firm, zdaniem jurorów, najlepiej zarządzanych. Urząd Skarbowy w Środzie Śląskiej, jako jedyny organ administracji rządowej, wyróżniony został za prowadzenie odpowiedzialnego i efektywnego naboru pracowników. Oceniono, że podejmowane w US działania służą równemu traktowaniu kobiet i mężczyzn. Doświadczenia zaprezentowane przez 27 wyróżnionych firm zostały zebrane i zapisane w specjalnym" Przewodniku" , który będzie popularyzowany wśród studentów i pracodawców. Podsumowanie konkursu i zaprezentowanie " Przewodnika dobrych praktyk" odbyło sie wczoraj, 21 czerwca, na specjalnie zorganizowanej konferencji prasowej. Konkurs zorganizowano w ramach Programu Narodów Zjednoczonych ds. Rozwoju , projekt Gender Index
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Dodajmy, że Dyrektor Izby w uznaniu zasług przeniósł NUS na zieloną trawkę.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 25 cze 2007, 13:09 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
23 cze 2007, 15:37
Czy to prawda, że nastąpi zmiana z-cy naczelnika w us Zabrze? Podobno od poniedziałku z-ca nus Jan Sowa został zdegradowany.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:19 przez Mirap, łącznie edytowano 1 raz
30 cze 2007, 12:21
MiraP
Czy to prawda, że nastąpi zmiana z-cy naczelnika w us Zabrze? Podobno od poniedziałku z-ca nus Jan Sowa został zdegradowany.
Dzioucha! Jak żeś jest ze Śląska to se zadzwoń do naczelnika z Zabrza. To ci powie co jest grane.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:26 przez Dozer5, łącznie edytowano 1 raz
30 cze 2007, 18:28
A ja słyszałem, że w jakimś wrocławskim urzędzie z-ca naczelnika sam się wypiął na to wszystko i złożył wypowiedzenie, zamiast trzymać się zębami i pazurami stołka. Ale pewnie był dobry w tym co robił i wyrwała go jakaś lepsza firma "nie - budżetówka".Może chociaż chłopina będzie miał satysfakcję z innej pracy, bo gdyby miał tak dobrze to na pewno by został.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:26 przez rambo, łącznie edytowano 1 raz
30 cze 2007, 19:06
Dozer5
Dzioucha! Jak żeś jest ze Śląska to se zadzwoń do naczelnika z Zabrza. To ci powie co jest grane.
Dzwoniłam, naczelnik na urlopie!
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:27 przez Mirap, łącznie edytowano 1 raz
30 cze 2007, 19:49
MiraP
Dzwoniłam naczelnik na urlopie!
A urlop planowany (dłuższy) czy taktyczny? Bo jak dłuższy to w przypadku odwołania zastępcy, jak ten urząd w Zabrzu będzie funkcjonował? No i co z Sową, wymiana na puchacza?
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:27 przez Dozer5, łącznie edytowano 1 raz
01 lip 2007, 09:25
Dozer5
A urlop planowany (dłuższy) czy taktyczny? Bo jak dłuższy to w przypadku odwołania zastępcy, jak ten urząd w Zabrzu będzie funkcjonował? No i co z Sową, wymiana na puchacza?
Zadzwoń do urzędu i zapytaj w kadrach jaki to urlop. :brawa:
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:27 przez Mirap, łącznie edytowano 1 raz
01 lip 2007, 14:53
Dajcie na wstrzymanie do poniedziałku... wszystko się wyjaśni, a może i stosowny kadrowy komunikat na stronie nadrzędnej jednostki światło dzienne ujrzeć raczy... :czytaj:
____________________________________ always look on the bright side of life
01 lip 2007, 17:43
rambo
A ja słyszałem, że w jakimś wrocławskim urzędzie z-ca naczelnika sam się wypiął na to wszystko i złożył wypowiedzenie, zamiast trzymać się zębami i pazurami stołka. Ale pewnie był dobry w tym co robił i wyrwała go jakaś lepsza firma "nie - budżetówka".Może chociaż chłopina będzie miał satysfakcję z innej pracy, bo gdyby miał tak dobrze to na pewno by został.
Czy wiesz coś więcej na ten temat??? B))) B)))
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:28 przez Marian786, łącznie edytowano 1 raz
03 lip 2007, 20:24
Marian 786
Czy wiesz coś więcej na ten temat??? B))) B)))
Też chcesz zmienić stołek? Czy może wskoczyć na zwolniony? :nonono:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:29 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
03 lip 2007, 20:42
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->ZMIANY KADROWE W LUBLINIE.
Od 2 lipca przestali pełnić obowiązki naczelników: Henryk Kolar w Pierwszym Urzędzie Skarbowym w Lublinie, Witold Grabarczuk w Trzecim Urzędzie Skarbowym w Lublinie oraz Sławomir Wojtyna z Urzędu Skarbowego w Krasnymstawie. Z dniem 3 lipca zastąpili ich odpowiednio: Sławomir Wojtyna, Leszek Bielecki oraz Dariusz Zaleski.
Więcej www.is.lublin.pl<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Karuzela toczy się dalej.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
04 lip 2007, 06:42
wjawor
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->ZMIANY KADROWE W LUBLINIE.
Od 2 lipca przestali pełnić obowiązki naczelników: Henryk Kolar w Pierwszym Urzędzie Skarbowym w Lublinie, Witold Grabarczuk w Trzecim Urzędzie Skarbowym w Lublinie oraz Sławomir Wojtyna z Urzędu Skarbowego w Krasnymstawie. Z dniem 3 lipca zastąpili ich odpowiednio: Sławomir Wojtyna, Leszek Bielecki oraz Dariusz Zaleski.
Karuzela toczy się dalej. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
I jak widać ci co zapięli pasy trzymają się dalej... Choć tylko nieco innych stołków...
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:29 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
04 lip 2007, 06:50
Coś słyszałem i wiem więcej na dzień dzisiejszy, ale się boję napisać bo nie wiem, co oznacza to grożenie palcem przez Wjawora, chyba nie jest popularny temat z-cy naczelnika us składającego wypowiedzenie, nie dlatego, że musi ale że chce. Maniuś, jak jesteś zainteresowany to podaj adres swej poczty, to wyślę ci więcej informacji, bo sprawa jest rozwojowa.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:30 przez rambo, łącznie edytowano 1 raz
04 lip 2007, 17:11
rambo
Coś słyszałem i wiem więcej na dzień dzisiejszy, ale się boję napisać bo nie wiem, co oznacza to grożenie palcem przez Wjawora, chyba nie jest popularny temat z-cy naczelnika us składającego wypowiedzenie, nie dlatego, że musi ale że chce. Maniuś, jak jesteś zainteresowany to podaj adres swej poczty, to wyślę ci więcej informacji, bo sprawa jest rozwojowa.
RAMBO nie bądź taki strachliwy, z tym loginem, to aż nie wypada.
Patrząc na wyniki konkursu na przyjazny urząd człowiek się zastanawia: starzy lepsi, czy nowi (choć wnioski mogą być mylące bo i naczelnicy mogą być już z nowego nadania, a nie tylko p.o.)?
W każdym razie wśród wyróżnionych 60 urzędów: 42 są kierowane przez naczelników; 18 przez p.o. naczelników.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:31 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz