Ciągle poszukuje zadań z logiki / zwłaszcza A>B /, czy ktoś mógłby się podzielić?
Znalazłam takie: Wszystkie opony są z gumy. Wszystkie gumy są giętkie.Niektóre gumy są czarne. a) Wszystkie opony są giętkie i czarne b) Wszystkie opony są czarne c) Tylko niektóre opony są z gumy d) Wszystkie opony są giętkie e) Wszystkie opony są giętkie i z gumy
28 sty 2014, 17:19
Re: Gimnastyka umysłu
Obstawiam odpowiedź e)
____________________________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
29 sty 2014, 08:09
Dla mnie odp
e
29 sty 2014, 08:31
d,e
Witam po dłuższej przerwie
Ostatnio edytowano 29 sty 2014, 11:34 przez 11stokrotka, łącznie edytowano 1 raz
29 sty 2014, 11:33
Zgodnie z kluczem odpowiedzi: d,e
29 sty 2014, 11:35
A słuchajcie ) wstawiacie zadania na zbiory na 3 przesłanki i wniosek a na egzaminie były chyba dwie przesłanki i 5 wniosków do wyboru? czy źle kojarze
29 sty 2014, 12:43
Jak wyglądały w tym roku matryce Ravena, nie były to typowe Raweny tylko obrazki na zasadzie A ma się do B jak C do ..? Zupełnie tego nie pamiętam
31 sty 2014, 17:34
Nie wiecie czy program kursu oferowany przez Polskie Centrum Edukacji jest zmieniony w stosunku do lat ubiegłych pod kątem nowego testu umiejętności?
02 lut 2014, 22:49
Mi się wydaje, że zadania na zbiorach ale w przedziałach libczowych były łatwe typu A>B B=C i do tego pięć odpowiedzi ale może źle pamiętam, co do revenów to zawsze one są na zasadzie zależnośći, ja zastanawiam się ile zdań było typu Jeśli jutro będzie ładnie to pujdę na plążę. Nie było ładnie czyli.... implikacja i jaka trudność była bo kompletnie nie pamiętam tych zdań.
03 lut 2014, 11:00
magda1807
Jak wyglądały w tym roku matryce Ravena, nie były to typowe Raweny tylko obrazki na zasadzie A ma się do B jak C do ..? Zupełnie tego nie pamiętam
____________________________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
04 lut 2014, 10:02
Zadanko na dziś: Pewną pracę jeden robotnik wykona w ciągu 12 dni, drugi tę samą pracę wykona w ciągu 9 dni, a trzeci - w ciągu 18 dni. W jakim czasie wykonają robotnicy tę pracę, gdy będą pracowali razem?
04 lut 2014, 15:43
4 dni
pierwszy w ciągu jednego dnia wykona 1/12 drugi - 1/9 trzeci - 1/18
razem wykonają w ciągu jednego dnia 1/12+1/9+1/18=9/36=1/4