Teraz jest 05 wrz 2025, 23:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona
Protest pielęgniarek 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Chciałem nawiązać do dzisiejszych porannych wydarzeń, które miały miejsce przez Kancelarią PRM.
Nie jestem kombatantem ale ja też dostałem swego czasu od ZOMO. Ze strachem słuchałem dzisiejszych wiadomości o przemocy wobec Pielęgniarek. Nie wiem czy to IV RP czy PRL - metody działania takie same.
Byłem pod MF gdy protestowali skarbowcy. Pamiętam, że mimo deszczu przyszły przedstawicielki Pielęgniarek, jako chyba jedyne z innych grup zawodowych. Liczył się gest.
Dziś uważam, że pielęgniarkom należy się nasze poparcie i moje mają.
Życzę zdrowia ofiarom cudzych, chorych ambicji i wytrwałości w walce. Miałem nadzieję, że można będzie kiedyś rozmawiać z przedstawicielami władzy a nie ciągle tylko walczyć. Może to początek Stanu Wojennego Bis?

Ostatnio edytowano 22 cze 2007, 07:26 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

20 cze 2007, 20:33

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

(...) Ze strachem słuchałem dzisiejszych wiadomości o przemocy wobec Pielęgniarek. Nie wiem czy to IV RP czy PRL - metody działania takie same...

To jedno do mnie nie trafia. Przemoc tworzą tu media i politycy opozycji (większość ma w swoim dorobku już takie sytuacje i podobne rozwiązania). Nie da się bezkofliktowo przesunąć osoby z miejsca, gdzie nie powinna stać, bo blokuje ruch - parę metrów dalej, jeśli nie słucha prośby.
Nie zamierzam się licytować na "sińce" podarowane przez ZOMO, Milicję, Policję, ale ja osobiście nie miałem nigdy pretensji gdy przy jakiejś blokadzie, była ona w sposób akurat tym razem wcale nie chamski udrażniana.

Również solidaryzuję się z pielęgniarkami oraz wszystkimi innymi grupami zawodowymi słusznie żądającymi partycypacji we wzroście gospodarczym Polski. Nie zmienia to mojego odczucia, że blokowanie drogi może spowodować różne zagrożenia. Chociażby takie, że gdzieś w korku ktoś zasłabnie w samochodzie, albo nie dowiezie chorego do szpitala, czy spóźni się na ważne spotkanie itd. Każda forma protestu typu "blokada" ma wpisane ryzyko jej rozwiązania w sposób siłowy. Podnoszenie larum i przyrównywanie do metod lat 70-80 jest bardzo dalekie.

Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 06:54 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

20 cze 2007, 20:50
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

To jedno do mnie nie trafia. Przemoc tworzą tu media i politycy opozycji.
Podnoszenie larum i przyrównywanie do metod lat 70-80 jest bardzo dalekie.

Dokładnie tak!
Co zrobili ci krzykacze kiedy byli sami u władzy?
Co zrobił Kwach przez 10 lat?
A teraz Beza idzie z różą. Szczyt hipokryzji.
Parę postów z Onet.
- Natychmiast ŚWIĘTA!!! św Jolanta od Fundacji....  ~chrust  
- Niech się w końcu "pielęgniarska hołota" dowie, jak należy spożywać bezę. Mogłaby przyjechać jeszcze córka i nauczyć je tańczyć.  ~non
- Pani Jolanta doskonale rozumie, że 900zł to strasznie mało kasy. W końcu tyle miesięcznie to ona wydaje na bezy.  ~Kelner  
- Kwaśniewska uczyła pielęgniarki jeść bezę? Czy może wyjaśniała jak przez 10 lat rządów SLD i jej mężusia nikt się nimi nie interesował?  ~Remi

Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 06:55 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

20 cze 2007, 22:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:29

POSTY        104
Bolesne tematy. Z jednej strony solidaryzuję się z pielęgniarkami ale uważam, że blokowanie musi być usunięte prze policję (od tego jest) A z drugiej strony to aż żal wspomnieć, jak policja "wymiękła" przed górnikami. Dziwne - ale moim zdaniem tam powinni sprawić łomot... No ale w obliczu przeważających sił... A pielęgniarki - no cóż, każdemu szkoda.

Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 06:55 przez Arnold, łącznie edytowano 1 raz

21 cze 2007, 06:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:24

POSTY        47

21 cze 2007, 06:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189

<!--quoteo(post=11616:date=20. 06. 2007 g. 20:50:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 20. 06. 2007 g. 20:50) [snapback]11616[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
To jedno do mnie nie trafia. Przemoc tworzą tu media i politycy opozycji

Podnoszenie larum i przyrównywanie do metod lat 70-80 jest bardzo dalekie.

Dokładnie tak!
Parę postów z Onet.
- Natychmiast ŚWIĘTA!!! św Jolanta od Fundacji....  ~chrust
- Niech się w końcu "pielęgniarska hołota" dowie, jak należy spożywać bezę. Mogłaby przyjechać jeszcze córka i nauczyć je tańczyć.  ~non
- Pani Jolanta doskonale rozumie, że 900zł to strasznie mało kasy. W końcu tyle miesięcznie to ona wydaje na bezy.  ~Kelner
- Kwaśniewska uczyła pielęgniarki jeść bezę? Czy może wyjaśniała jak przez 10 lat rządów SLD i jej  mężusia nikt się nimi nie interesował?  ~Remi

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Zgadzam się z twoim zdaniem i zadziwia mnie, że niektórzy tak mało rozumieją.
Powracając do poprzednich postów to też byłam na manifestacji skarbowców i jestem wdzięczna uczestniczącym w niej pielęgniarkom, tylko dlaczego pielęgniarki idą w ramię z lekarzami, którzy przy każdej okazji dystansują się od nich i nie jest tajemnicą jak wyglądają ich relacje zawodowe, że o dochodach nie wspomnę. Będąc pracownikiem skarbówki wiem ile zarabiają lekarze a ile pielęgniarki. Pielęgniarki zarabiają stosunkowo mało ale nie mniej niż pracownicy skarbówki, urzędów wojewódzkich,poczty i wielu innych zawodów. W tej grupie można powiedzieć, że dobrze zarabiają nauczyciele, bo w szkole podstawowej za 18 godzin średnio na rekę biorą około 2.000 zł. Powracając do lekarzy to proszę się zastanowić ilu z nich z najbliższego otoczenia: nie posiada samochodu, nie jeździ na wczasy, nie ma swojego mieszkania itd, ilu po czterdziestce mieszka w blokowiskach? Więc skoro jest tak źle to skąd te widoczne oznaki bogactwa. Zastanówmy się i poobserwujmy lekarzy z otoczenia, ja to będę robiła. Poza tym, nie zgadzam się ze stanowiskiem Solidarności o poparciu strajku lekarzy.

Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 10:17 przez josephe, łącznie edytowano 1 raz

21 cze 2007, 07:07
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

z drugiej strony to aż żal wspomnieć, jak policja "wymiękła" przed górnikami.

:brawa:

22 cze 2007, 06:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2006, 09:18

POSTY        78

tylko dlaczego pielęgniarki idą w ramię z lekarzami

Bo razem są Służbą Zdrowia i jadą na tym samym wózku. Fakt, że niektórzy mają wygodniejsze miejsca - tego się nie da uniknąć - ale to ten sam wózek. Obserwując nasze wypowiedzi na tym forum zastanawiam się ile wózków jest w skarbowości.

Ostatnio edytowano 22 cze 2007, 07:05 przez Rysiu, łącznie edytowano 1 raz

22 cze 2007, 07:05

REJESTRACJA27 mar 2007, 11:06

POSTY        9

Dokładnie tak!
...

Hipokrytami to oni zawsze byli.
Lewicowi liberałowie... :D

Ostatnio edytowano 22 cze 2007, 12:59 przez Bankier, łącznie edytowano 1 raz

22 cze 2007, 08:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2006, 10:13

POSTY        66
Bankier                    

Hipokrytami to oni zawsze byli.
Lewicowi liberałowie... :D

Gdyby tylko hipokryzja wchodziła w grę... Tu idzie o coś zupełnie innego i chyba każdy to wie. Otóż OLO bierze się za konstrukcję nowej (starej, hihihi) partii LiD. I Beza robi mu "wiatr". Przepraszam za niekonwencjonalną nomenklaturę. Skarlało to wszystko, eh...

Ostatnio edytowano 22 cze 2007, 12:59 przez Biala-s, łącznie edytowano 1 raz

22 cze 2007, 09:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:52

POSTY        65
Szwajcaria przesyła dane dotyczące kont lewicy i UDecji (alias UW, vel PO) i operacji dokonywanych na nich.

W odpowiedzi PO w ramach walki o poziom debaty publicznej wypuszcza inteligencki i "pełen miłości" spot reklamowy, a właściwe centrale związkowe Powszechnie Zjednoczone Parszywym Rodowodem chyba rozkażą paru co mniej wyrobionym pielęgniarkom dokonywać samosopaleń w proteście, bo co to za rząd co daje w roku tylko 30% podwyżkę i ani grosza więcej. Bo przecież za SLD to było...

Ludzie poczytajcie Łysiaka, Ziemkiewicza, Romaszewskiego zrozumiecie...

Popieram więc w tym względzie moich przedmówców...

Ostatnio edytowano 22 cze 2007, 13:00 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz

22 cze 2007, 09:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 kwi 2007, 20:48

POSTY        41
Zaczynają lekarzom dobierać się do d..., chcą wprowadzić kasy fiskalne, karty chipowe i dlatego te awantury. Pętla się zaciska. Przy uszczelnieniu systemu na pewno znajdą się pieniądze na podwyżki. Jak podwyżki dla pielęgniarek to także i dla innych. Pan Sośnierz jak na Śląsku wprowadził karty chipowe to od razu go odsunęli od stołka.

Ostatnio edytowano 26 cze 2007, 07:23 przez Jagoda2, łącznie edytowano 1 raz

22 cze 2007, 17:04
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Zaczynają lekarzom dobierać się do d..., chcą wprowadzić kasy fiskalne, karty chipowe i dlatego te awantury.

Karty już zostały wyprodukowane i tylko czekają.

[attachmentid=189]

Ostatnio edytowano 26 cze 2007, 07:23 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

22 cze 2007, 20:05

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Karty już zostały wyprodukowane i tylko czekają.

To akurat raczej karty dla panienek zajmujących się najstarszym zawodem świata.

Ostatnio edytowano 26 cze 2007, 07:23 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

22 cze 2007, 20:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona