Teraz jest 06 wrz 2025, 00:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Weryfikacja zawieszeń powyżej 24 miesięcy 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Post Re: Weryfikacja zawieszeń powyżej 24 miesięcy
Zaprawdę nic mi nie zostało jak tylko płacz. No i zgrzytanie zębami.

A tak przy okazji, to co to za dzieło? W metryce wpisano jako autora "Wydział Informatyki" A czego to jest wydział?

Swoją drogą dawno nie czytałem niczego równie głupiego, a już wzmianki o tym że ZUS może kazać mi płacić składki za kwiecień bo wznowiłem dgos od 1 maja a nie od 2 zasługują na Ig Nobla.

05 gru 2013, 20:50
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2013, 08:29

POSTY        27
Kep z zawieszeniami zroiony w sercu z datami po upływie 24 miesięcy,obecnie dostaję wykreślenie ceidg-1 z Ministerstwa Gospodarki gdzie wykreślenie jest z datą o wiele późniejszą,co robić w sercu zmieniać daty ,które były wpisane po upływie 24 miesięcy do kepu?

15 sty 2014, 10:35
Zaawansowany

REJESTRACJA22 lip 2011, 07:24

POSTY        79
kotusia11                    

Kep z zawieszeniami zroiony w sercu z datami po upływie 24 miesięcy,obecnie dostaję wykreślenie ceidg-1 z Ministerstwa Gospodarki gdzie wykreślenie jest z datą o wiele późniejszą,co robić w sercu zmieniać daty ,które były wpisane po upływie 24 miesięcy do kepu?

ja bym wysłała sprostowanie do CEiDG

15 sty 2014, 11:14
Specjalista

POSTY        788

Nie dalej jak wczoraj robiłem likwidację zgłoszoną przez przedsiębiorcę, w której data zakończenia była 31-12-2013 a data zgłoszenia tego i tym samym data wyrejestrowania w CEIDG 13-12-2013. W 2013 się tego zrobić nie dało z uwagi na wybiórcze niehonorowanie dat z przyszłości w CRP KEP, a jak już minął 31-12-2013 i można było zakończyć temat zawiesiłem się na dacie wyrejestrowania w CRP KEP. Zgodnie z piśmiennictwem ( powinno być bajkopisarstwem) MF to ta datą powinna być data dokonania wykreślenia w CEIDG a to jest 13-12-2103 i dla ułatwienia podam, że data nie wchodzi bo "działalność musi mieć czynny bla bla bla". Dodatkowo to właśnie ta data widziana jest przez biednych i upośledzonych informatycznie pracowników us czerpiących wiedzę z POLTAX jako data "powiązanie do" rozumiana jako "zakończenia działalności". W tej sytuacji nie pozostało mi nic innego jak wpisać 31-12-2013.
I jak to się ma do "instrukcji" MF żeby wpisywać datę faktycznego dokonania wpisu o zakończeniu dgosa?
Jak zwykle.

15 sty 2014, 20:39
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 mar 2013, 19:59

POSTY        25
Czegoś tu nie rozumiem. jak wykreślenie mogło być wcześniejsze niż data zgłoszonego zaprzestania. Przecież to absurd.

kotusia11                    

Nic nie zmieniasz. Przecież jedna data to zamknięcia DG u nas a druga data to rejestracja zewnętrzna i jej zamknięcie.

16 sty 2014, 07:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2013, 08:29

POSTY        27
Hmmmmm. na wpisie w CEIDG datą wykreślenia nie jest data po upływie 24 miesięcy tylko data wykreslenia przez MG.Więc wpis sie ma nijak do zawieszeń do kepu i tak ma sobie to zostać?

16 sty 2014, 12:21
Specjalista

POSTY        788

usavatar                    

Czegoś tu nie rozumiem. jak wykreślenie mogło być wcześniejsze niż data zgłoszonego zaprzestania. Przecież to absurd.

Waść wątpisz w zdolności prekognicyjne przedsiębiorców?
Nie takie rzeczy widziałem choćby ci "rolnicy" z RAD spod Warszawy, którzy pięć lat na przód są w stanie "przewidzieć" co trzeba kiedy sadzić żeby wyszarpnąć max dopłat?

A wracając do szczegółów:
mój klient zarejestrował dgosa w 2012 i przesuwał datę początku, tak że nigdy nie rozpoczął dgos wg CEIDG, aż finalnie w dniu 13-12-2013 zgłosił że nie mna zamiaru podejmować dgosa który w tym momencie miał datę początku 01-01-2014 wskazał w poz 16 CEIDG-1 datę zakończenia 01-01-2014 czyli tożsamą z datą początku.
Czy gmina zrobiła to zgodnie z zasadami "sztuki", a może należałoby pisać "magii", to ja nie wiem, fakty jednak są takie że wpis w CRP KEP był i trzeba go było zamknąć a data zakończenia (nierozpoczętej działalności) była późniejsza od daty wpisu wykreślającego podmiot z rejestru.

20 sty 2014, 11:28
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA31 sie 2012, 10:39

POSTY        12
a gdzie można dokładniej poczytać o wykreśleniach, czy ma ktoś może jakiś dobry artykuł na ten temat,

05 lut 2014, 04:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3