Czas na wysyłanie świątecznych życzeń do rodziny, znajomych i przyjaciół. Czego życzyć im na Wielkanoc? Dla tych, którzy od sms-owych rymowanek wolą tradycyjne życzenia, podpowiadamy, co napisać najbliższym.
Najważniejsza zasada jest taka, żeby nasz odbiorca poczuł, że pisząc życzenia, myśleliśmy o nim. O ile w przypadku kartek wysyłanych poczta ten warunek zawsze jest spełniony, o tyle pisząc smsa często wybieramy wielu odbiorców i nie wpisujemy ich imienia. A warto! Trwa to tylko chwilę dłużej a jest dowodem serdeczności naszych życzeń. Tradycyjne wielkanocne życzenia:
"Niech Zmartwychwstały Chrystus przyniesie Wam swoją miłość, nadzieję i obdarzy łaską. Pięknych i radosnych świąt życzy..."
"Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkiej Nocny spędzonych w rodzinnym gronie, pachnących wiosną i budzącą się do życia przyrodą"
"Z okazji Świąt Wielkanocnych Najserdeczniejsze Życzenia Zdrowia, Szczęścia oraz Wszelkiej Pomyślności przesyła..."
"Serdeczne życzenia Wesołego Alleluja oraz dużo zdrowia i pogody ducha?
"Błogosławieństwa Zmartwychwstałego Jezusa na czas świątecznego odpoczynku i każdy kolejny dzień, składa..."
"Z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych życzymy wielu radosnych i ciepłych chwil, odpoczynku przy rodzinnym stole oraz mnóstwa pomyślności w życiu prywatnym i zawodowym"
"Niech te Święta będą pełne radości z okazji rodzinnych spotkań przy stole, niech stół będzie bogato zastawiony, a Wasze serca wypełnione łaską Zmartwychwstałego Chrystusa"
"Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i radości w gronie najbliższych"
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
29 mar 2013, 05:05
Re: Życzenia Świąteczne i Noworoczne
...
Załącznik:
wielkanoc_2013.jpg
Zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny, pogody w sercu i serdeczności w gronie rodziny i przyjaciół życzy wszystkim Skarbowcom Nadir.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
29 mar 2013, 07:27
Wielkanoc A.D. 2013
Załącznik:
wielkanoc.jpg
ks. Jan Twardowski Wielkanocny pacierz Nie umiem być srebrnym aniołem - ni gorejącym krzakiem - Tyle Zmartwychwstań już przeszło - a serce mam bylejakie. Tyle procesji z dzwonami - tyle już alleluja - a moja świętość dziurawa na ćwiartce włoska się buja. Wiatr gra mi na kościach mych psalmy - jak na koślawej fujarce - żeby choć papież spojrzał na mnie - przez białe swe palce. Żeby choć Matka Boska przez chmur zabite wciąż deski - uśmiech mi Swój zesłała jak ptaszka we mgle niebieskiej. I wiem, gdy łze swoją trzymam jak złoty kamyk z procy - zrozumie mnie mały Baranek z najcichszej Wielkiej Nocy. Pyszczek położy na ręku - sumienia wywróci podszewkę - Serca mojego ocali czerwoną chorągiewkę.
Wszystkim Skarbowcom z okazji Świąt Wielkanocnych wszelkiej pomyślności, ciepła i radości
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
29 mar 2013, 15:10
Najserdeczniejsze życzenia zdrowych, radosnych i spokojnych świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa, a także odpoczynku w rodzinnym gronie.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
30 mar 2013, 10:54
Chwili wytchnienia i rodzinnej atmosfery Wszystkim Skarbowcom Z okazji Świąt Wielkiej Nocy Życzy Supersaper
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
30 mar 2013, 13:57
Lechoń Jan - Wielkanoc
Droga, wierzbą sadzona wśród zielonej łąki, Na której pierwsze jaskry żółcieją i mlecze. Pośród wierzb po kamieniach wąska struga ciecze, A pod niebem wysoko śpiewają skowronki. Wśród tej łąki wilgotnej od porannej rosy, Drogą, którą co święto szli ludzie ze śpiewką, Idzie sobie Pan Jezus wpółnagi i bosy Z wielkanocną w przebitej dłoni chorągiewką. Naprzeciw idzie chłopka. Ma kosy złociste, Łowicka jej spódniczka i piękna zapaska. Poznała Zbawiciela z świętego obrazka, Upadła na kolana i krzyknęła: \"Chryste!\" Bije głową o ziemię z serdeczną rozpaczą, A Chrystus się pochylił nad klęczącym ciałem I rzeknie: \"Powiedz ludziom, niech więcej nie płaczą, Dwa dni leżałem w grobie. I dziś zmartwychwstałem\".
Wesołych, radosnych, rodzinnych Świąt oraz nadziei na lepsze dni życzy elinka
30 mar 2013, 18:17
Zdrowych i wesołych i spokojnych Świąt wszystkim ludziom dobrej woli
____________________________________ "verba volant scripta manent"
30 mar 2013, 20:41
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 31 mar 2013, 09:40 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz
31 mar 2013, 09:39
Pięknych świąt Bożego Narodzenia w zdrowiu, spokoju Ducha, wielu łask i radości w Waszych sercach, szczęścia osobistego i rodzinnego oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku 2014
życzę Wszystkim Skarbowcom
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
22 gru 2013, 10:39
Życzę Wam świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych cudownych prezentów, świąt dających radość i odpoczynek oraz przynoszących nadzieję, aby Nowy Rok był lepszy niż ten, co właśnie odchodzi.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
____________________________________ "verba volant scripta manent"
22 gru 2013, 17:40
Walczącym - wytrwałości, Sponiewieranym - godności, Zadufanym w sobie - trzeźwości, Zasmuconym - radości, Samotnym - miłości, Oszustom - uczciwości, Wszystkim Skarbowcom zdrowia i choć odrobiny normalności życzy Supersapr
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
23 gru 2013, 22:13
Załącznik:
przystrojona-w-choinka-lesie2.jpeg
Dużo ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju życzy silniczek
Załącznik:
mikolaj.jpg
Hej! Tu Święty Mikołaj! Byłeś grzeczny w tym roku? Nie zakosiłeś nic? … To się kurcze naucz, bo ja Ci prezentów Wiecznie przynosić nie będę!!!