Teraz jest 06 wrz 2025, 10:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1336 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 96  Następna strona
Nieujawnione źródła dochodów 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 wrz 2013, 15:13

POSTY        17
Post Re: Nieujawnione źródła dochodów
To ten podatnik będzie miał super ulokowane 200 000.W żadnym banku nie dostanie takich odsetek pije-===[  Konstytucja RP art .190 p.4 Nie ma żadnych wątpliwości ,że kasa jest do zwrotu

24 paź 2013, 12:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 paź 2013, 07:20

POSTY        22
Proszę podać żródło / stronę internetową - koszty utrzymania rodziny z lat 80-tych , 90-tych oraz dochodowość gospod. rolnego w tych latach

24 paź 2013, 13:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
Agaaa                    

JA jestem zażenowana całą tą sytuacją ,oraz chęcią obejścia faktu iż złamano prawo przez Państwo polskie w stosunku do podatników. Skoro przepisy w danym roku były nie konstytucyjne [ bez prawne ] i na ich mocy Państwo polskie pobierało pieniądze od podatników to jakim prawem niektórzy w rządzie, urzędach i tu na tym forum liczą lub kombinuja jak tu zrobić tak aby dać kopa podatnikowi od którego wyegzekwowano pieniądze na podstawie bezprawnego przepisu.  

Dajemy piękny obraz społeczeństwu do czego się my nadajemy. Jeden Pan kiedyś koledze powiedział iż jesteśmy jak SB za czasów PRLu i z nami też się społeczeństwo kiedyś rozliczy, bo się od nich niczym nie różnimy.

W skrócie :

- Jak Państwo pobiera od podatnika pieniądze może to robić w sposób bezprawny
- Jak podatnik chce prawnie odzyskać pieniądze to Państwo polskie mówi ho hoho my tu Ci ich nie oddamy i tak wykombinujemy że się zdziwisz !!

Odechciewa mi się tego wszystkiego , juz nie raz miałam dziwne spojrzenia w moją stronę jak bym była czymś złym. Myślałam że to podatnicy kombinują ,a My stoimy na straży prawa. Totalna bzdura Prawo się obchodzi z tej i tej strony ,tylko Państwo Polskie może to robic bezkarnie
i tylle w temacie tego złodziejskiego procederu.

Tylko czy na pewno polskie?

24 paź 2013, 15:22
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Ale przecież nie ma co się denerwować - US-y same są sobie winne. Raptem TK uznał, że brak przedawnienia w przypadku zabezpieczenia jest niezgodny z ustawą zasadniczą - a urzędy dalej wszczynają i zawieszają KKS tylko po to, żeby się nie przedawniło. A jak TK uzna że i to było niezgodne z Konstytucją to będzie znowu płacz i lament :) Na własne życzenie.

25 paź 2013, 13:13

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Agaaa                    

JA jestem zażenowana całą tą sytuacją ,oraz chęcią obejścia faktu iż złamano prawo przez Państwo polskie w stosunku do podatników.

Też jestem zażenowany całą tą sytuacją oraz chęcią obejścia faktu iż złamano prawo. Różnica między nami jest taka, że ja twierdzę iż prawo złamał bezczelny zwykły złodziej okradając uprzednio 40 milionowy naród. Jakoś tak się ostatnio debilnie porobiło, że wszelkie konsekwencje za szkodę stara się przerzucić na poszkodowanego, np. świeża sprawa Tomka. Poziom zidiocenia systemu rośnie zastraszająco szybko, podobnie jak liczba przyklaskujących temu bezmyślnych klaunów (nie traktuj tego jak wycieczkę osobistą, to stwierdzenie ogólne).

25 paź 2013, 17:35

REJESTRACJA13 wrz 2013, 18:27

POSTY        18
A ten jak zwykle swoje ludowe mądrości.

Udowodnij, że to nie ty:
- okradłeś monopolowy w swojej okolicy,
- pobiłeś menela,
- skasowałeś bilet w tramwaju,
- to nie kupa twojego psa na chodniku,
- posegregowałeś śmieci itp.
każdego dnia od 1970 r. do dzisiaj. Proszę, czekamy, jak nie to okradłeś, oszukałeś naród.

25 paź 2013, 18:28

POSTY        624
U mnie są ludzie na poziomie i nawet w sprawach z nieujawnionych źródeł starali się przede wszystkim myśleć. Ale jeżeli ty wydawałeś decyzje wyłącznie z uwagi na brak możliwości udowodnienia określonych faktów, tak jak pokazujesz to powyżej, to pozostaje mi tylko współczuć waszym podatnikom i dziwić się, że ktoś cię jeszcze w tej pracy trzyma. :wysmiewacz:

25 paź 2013, 19:43

POSTY        18
Ja nie wydaję już decyzji to primo ale muszę czytać te wypracowania "myślących ludzi".
Secundo właśnie taka była interpretacja art. 20, takie były decyzje, takie wyroki sądów i z tego powodu TK orzekł tak a nie inaczej.

25 paź 2013, 19:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 lip 2013, 12:30

POSTY        10
Avacs takich ludzi jak TY ,którzy myślą że mają najlepsze wytłumaczenie, zdanie, odpowiedź jest cała masa w tym kraju. Uwierz mi iż znalazły by się tysiące osób które by podzielały twój pogląd i dziesiątki tysięcy które by się z nim nie zgadzały i miały inny. Ale ani tym ani tym nie jest dane wskazywać kto ma ponieść karę ,a kto nie. Od tego jest PRAWO, które powinno stać na  straży sprawiedliwości. To Ono decyduję co jest słuszne a co nie. Powinno być równe dla wszystkich. Ty natomiast już łamiesz tą zasadę próbując narzucić innym swoją myśl mówiąc iż ktoś tam jest złodziejem bo jest i tyle i masz gdzieś informację że dany przepis był bezprawny. Skoro przepisy były bezprawne [ czyli łamiące wszystkie zasady normalnego społecznego państwa ] to Państwo powinno szybko naprawić ten błąd. Nie chodzi tu tylko o ten przypadek [ art 20 ] ,ale o każdy inny. Natomiast w tym kraju robi się coś podłego ,próbuje się powiedzieć społeczeństwu że rząd sobie zabrał bo mu są potrzebne i nie odda bo np Ty mówisz że tamci to złodzieje i nie mają praw. Właśnie zbyt wiele w tym kraju takich urzędników ,posłów ,mafiozów jak bez obrazy WY. Już teraz wszyscy wiemy iż prawo w Polsce kuleje ,każdy rząd, senator,lobbysta próbuje je pisać pod siebie a na domiar złego teraz jawnie mają je gdzieś i dają przykład innym jak to można powiedzieć zwykłemu obywatelowi "spadaj na drzewo" pacanie prawo jest takie jak wiatr zawieje ,a że teraz wieje tak jak chcemy to jesteś winny bo tak powiedzieliśmy. Zrobiliśmy dziurkę to trzeba ją załatać przecież nie oddamy na nią z własnych kieszeni bo to społeczeństwo jest winne że na nas zagłosowało więc je sobie pookradamy bezprawnie ,ale prawnie.

25 paź 2013, 20:28

POSTY        624
stek                    

...Secundo właśnie taka była interpretacja art. 20, takie były decyzje, takie wyroki sądów i z tego powodu TK orzekł tak a nie inaczej.

Mylisz się albo świadomie kłamiesz. W przypadku twierdzeń, których podatnik nie mógł poprzeć dowodami z przyczyn obiektywnych (np. duży upływ czasu i brak dokumentów) a były one możliwe (wystąpił brak dowodów przeciwnych), psim obowiązkiem było uwzględnić je na podstawie oświadczenia. Podatnik wskazywał skąd ma środki a organ podatkowy chcąc to zanegować nie miał prawa ograniczyć się wyłącznie do stwierdzenia, że nie przedstawiono na to żadnych dowodów. Taka była interpretacja art. 20 i takie były decyzje, przynajmniej u nas. A że nie dawano wiary delikwentowi, który twierdził iż 20 lat trzymał w łóżku milion pochodzący ze sprzedaży jagódek to faktycznie fatalnie. Jak chcesz by robiono z ciebie idiotę, to przynajmniej nie zmuszaj do tego innych.
agaaa                    

...

Po tym co napisałaś moja dyskusja z tobą nie ma najmniejszego sensu. Dla ciebie najpierw jest prawo a potem społeczeństwo a dla mnie odwrotnie. Dla ciebie istnieje idealny świat ustaw i artykułów a ja wiem, że nie ma żadnej możliwości by taki system zbudować. I to nie ja mówię, że oddawać będziemy pieniądze złodziejom. To stwierdzone zostało przez organy, które wydawały decyzje pierwotne i przez sędziów sądów administracyjnych rozpatrujących skargi.

25 paź 2013, 20:50
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Koleżanki i Koledzy! Nie macie naprawdę nic lepszego do roboty w piątkowy wieczór?! Proponuję wznieść skromny (po kolejnej wysokiej premii) toast tanim winem za nadchodzący bezpieczny weekend!
Chyba wystarczy, że inni nas gnoją, po co się jeszcse błotem obrzucać> Ty myślisz tak, ja - inaczej i jest kolorowo. Miłego weekendu wszystkim!

25 paź 2013, 20:54

POSTY        18
Widocznie mam dużo szersze rozeznanie w wydawanych decyzjach niż opowieści koleżanki z pokoju. Możesz wierzyć lub nie, większość decyzji z nieujawnionych tak wyglądała.
Dalszą dyskusję uważam za zamkniętą  :D
Taxman  pije-===[

25 paź 2013, 20:58

POSTY        624
stek                    

Widocznie mam dużo szersze rozeznanie w wydawanych decyzjach niż opowieści koleżanki z pokoju. Możesz wierzyć lub nie, większość decyzji z nieujawnionych tak wyglądała.

Jasne, a Kopernik była kobietą.  :wysmiewacz:

25 paź 2013, 21:30

POSTY        18
Idealnie wpisujesz się w agi posta.
Zakompleksiony koleś, zły na cały świat, bo mało zarabia, ale nie przeniesie się bo nie, nie zmieni pracy bo nie, wszyscy wokół go okradają, wszyscy go gnębią. Ale to on jest najmądrzejszy na świecie. Nie sądy, nie trybunały, ten pan referent od 20 lat w urzędzie w pcimiu dolnym jest jedynym sprawiedliwym. Z niego powinno te 40 mln ludzi czerpać wzorce. A tym złym wydać decyzję bo co to za prawo jak ktoś ma lepiej ode mnie. Tak to Ty  :zeby:
I obrażasz moje przekonania religijne podpisując te bzdury avatarem wolverina  :za2:

25 paź 2013, 22:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1336 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 96  Następna strona