Po drugie "nie kierując się doświadczeniem życiowym" nie sposób ustalić prawdziwości tych wszystkich zdań.
11 paź 2013, 23:01
Re: Gimnastyka umysłu
Witam czy pamiętacie jakie były analogie w tym roku na egzaminie? Może udało by się nam wspólnie odtworzyć. Nie piszę, który raz zdawałam... porzednio brakło mi parę punktów do mianowania a tym razem nawet nie zdałam i tak mnie to zdołowało, że nie wiem czy będę jeszcze próbować ale chętnie się z Wami pouczę.
20 paź 2013, 21:44
Analogie były już na forum, zaraz po egzaminie, trzeba je tylko zebrać... pozdrawiam
21 paź 2013, 15:29
A ktoś może pamięta takie zadania ze znakami <, > ? Albo przynajmniej jakąś książkę/stronkę z tego typu zadankami?
21 paź 2013, 16:24
olusia
Takie jedno proste zadanko z wykresem... tego typu zadania były na egzaminie?[pdf] [/pdf]
Sorki nie udało mi się wkleić skanu , ktoś mi pomoże jak to się robi?
27 paź 2013, 15:56
Mały wykresik. Czy o tego typu zadania chodzi...oczywiście na egzaminie były chyba bardziej zawiłe?
Ostatnio edytowano 28 paź 2013, 17:07 przez olusia, łącznie edytowano 1 raz
28 paź 2013, 17:05
@olusia
dokładnie coś w ten deseń, tylko bardziej zawiłe i zamotane
28 paź 2013, 17:50
Tak, tego typu zadania były
28 paź 2013, 20:48
Olusia,a jakie jest żródło tego zadania?:)
29 paź 2013, 15:12
nowa13
Olusia,a jakie jest żródło tego zadania?:)
Notatki mojej córki, maturzystki.
30 paź 2013, 16:56
... to masz farta. Ja jestem ponad 20 lat po maturze, potomstwa niet z wyboru, ale jak widzę do mianowań potrzeba "odświeżać" wiedzę. Podziel się jeszcze jakimiś zadankami jak możesz.
31 paź 2013, 01:47
Dziękuję Olusia, jednym słowem,należy wrócić do czasów podstawówki[działania na zbiorach] i szkoły średniej;)
31 paź 2013, 10:13
Dla rozruszania szarych komórek po dzisiejszym dniu mam dla was proste zadanko: Jaka jest wartość logiczna(prawda-1, fałsz-0) zdań o schematach: 1) Żadne S nie jest P, 2) Niektóre S są P, 3) Niektóre S nie są P, jeżeli zdanie o schemacie - każde S jest P jest prawdziwe
01 lis 2013, 20:05
1) Żadne S nie jest P, 2) Niektóre S są P, 3) Niektóre S nie są P, jeżeli zdanie o schemacie - każde S jest P jest prawdziwe
Zdanie 1)/ 3) - nieprawda, zdanie 2) - prawda
Proszę, skorygujcie mnie, jestem totalnym samoukiem w dziedzinie logiki.