Teraz jest 06 wrz 2025, 19:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Wyższe wynagrodzenia dla pracowników OB 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Post Re: Wyższe wynagrodzenia dla pracowników OB
@Nvodka
Gdybyś wiedział ile ja wyłapuję błędów w wysyłce właśnie pracowników innych komórek. Błędne adresy, numery BA, braki zwrotek (a wprowadzają ze zwrotką) itp. Nie jestem nieomylna, ale niektórzy właśnie z OB, EA, PP robią takie błędy. Spodobał mi się Twój wpis o perfekcjonizmie pracownika OL.

20 wrz 2013, 12:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 wrz 2013, 19:51

POSTY        35
No i widzicie - na każdym stanowisku potrzebny perfekcjonista :)

20 wrz 2013, 18:14

REJESTRACJA30 cze 2013, 22:58

POSTY        127
Mój NUS pół roku temu rzucił hasło, że PP powinno mieć wyższe wynagrodzenie zasadnicze, bo pracują nad najtrudniejszymi prawami, a mają najniższe pensje w całym urzędzie (brak dodatku kontrolerskiego oraz brak dodatku za wysługę lat). Młodsi tacy jak ja, z uśmiechem przyjęli wiadomość o nadchodzących podwyżkach, starsi pokiwali kpiąco głową i na tym sprawa się skończyła. Od tamtego czasu nikt nie dostał podwyżki, nikt nie dostał awansu :D

24 wrz 2013, 12:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 wrz 2013, 19:51

POSTY        35
Czyli nie ma znaczenia w jakim dziale pracujesz'- podwyżka taka sama  pije-===[

24 wrz 2013, 19:00
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
W zasadzie u nas podwyżek nie było od 6 lat i nikt o nich nawet nie śni.
Inflacja zżarła nam lekko 30 % pensji.
Podwyżki były  tylko w MF, bo oni są z innej mąki, lepsi, warszawiaaaacyyyy :(
Przez ten czas ich pobory wzrosły prawie o 50 %.

24 wrz 2013, 19:49

REJESTRACJA30 cze 2013, 22:58

POSTY        127
Podwyżka podwyżką, ale niektórzy mają dodatki kontrolerskie i dodatki za staż, a nie za wyniki.

24 wrz 2013, 20:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Rzeczowo patrząc na strukturę to rzeczywiście patrząc na poziom trudności wykonywanych zadań należy się wielki ukłon pracownikom PP którzy muszą "bronić" decyzji niezależnie od ustaleń kontroli (a dodatków nie mają). Ale ten ukłon nie ma wymiaru finansowego...

25 wrz 2013, 00:53
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Dzięki Renia. Ukłonami niestety jeszcze się nikt nie najadł. Tylko człowieka krew zalewa i bierze choroba na "k" jak wszyscy wokół (urzędowo i pozaurzędowo) zarabiają lepiej znaczy więcej. A jak już nowoprzyjęty pracownik (bez doświadczenia, bez odpowiedzialności i kontaktu z klientem) dostaje na dzień dobry 500 zł więcej niż merytoryczny z wymiaru z doświadczeniemi i już po "bezkosztowym" awansie to myślisz tylko o tym żeby stąd spie...ać i olać ten idiotyczno-bezmyślny system.
Można mnie banować za słownik i tak mi to lata. ;)

25 wrz 2013, 06:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2010, 13:18

POSTY        160
Nie wiem jak u Was, ale u nas OB ma trochę trudniej jeżeli chodzi kwestie merytoryczne ponieważ wymaga się od nas wszelkiej i szczegółowej wiedzy o podatkach (i nie tylko) ze wzgl. na bezpośredni kontakt z podatnikami, którzy ciągle mają jakieś pytania, natomiast wykonywane przez nas zadania w dużej części nie dotyczą wiedzy o podatkach ani interpretacji przepisów. Natomiast w PP pracownik może pozyskiwać wiedzę w konkretnym zakresie dopiero jak ma postępowanie i nie musi na co dzień wiedzieć wszystkiego. Ale co z tego, i tak "ukłony" dla PP.

25 wrz 2013, 07:24
Specjalista

POSTY        332
Prawie się zgadzam - tak jest w przypadku jak sprawę ma "guru" z izby i prowadzi sobie jedną, góra dwie. A jak masz spraw 5 naraz - VAT, CIT, płatnik plus do tego spadkobiercy (kodeksy) i spółka w upadłości (prawo upadłościowe) gdzie trzeba zrobić analizę finansową sprawozdania finansowego (rachunkowość) i do tego prowadzisz jeszcze kilka rzeczy poza postępowaniami to wierz mi te OB i podatnicy to luz.
PS. pracowałem na sali obsługi i udzielałem informacji a przez telefon byłem bardziej szczegółowy niż sam KIP więc nie jestem jakimś leserem.
Każdy ma swoją wymagającą pracę ale jesteśmy traktowani jak najgorsze dno - przez przełożonych i przełożonych naszych przełożonych.

25 wrz 2013, 08:43
Znawca
Własny awatar

POSTY        160
Ale u nas wszyscy pracownicy PP nie wykonują tych wszystkich czynności, o których wspomniałeś - w PP są dwa referaty a do tego poszczególni pracownicy mają wyznaczone obszary, którymi się zajmują. W OB niby też tak jest, ale jak przychodzi co do czego np. akcja zeznań to wszyscy robią wszystko - w PP podziały są raczej nienaruszalne, tzn. osoba prowadząca postępowania z VAT nie będzie robiła postępowań z PIT, a pracownicy prowadzący CS do zwrotów VAT nie tkną nawet ulgi na złe długi mimo, że tylko z tego tytułu podatnik ma zwrot.

25 wrz 2013, 09:42
Specjalista

POSTY        332
novi                    

/.../do tego poszczególni pracownicy mają wyznaczone obszary którymi się zajmują.

novi                    

/.../ w PP podziały są raczej nienaruszalne, tzn. osoba prowadząca postępowania z VAT nie będzie robiła postępowań z PIT, a pracownicy prowadzący CS do zwrotów VAT nie tkną nawet ulgi na złe długi mimo, że tylko z tego tytułu podatnik ma zwrot.

No niestety u Nas nie jest tak wesoło.
Ja mam wszystko i tylko ostatnimi siłami :) bronię się (dodatkowo) przed pomocą publiczną.
Alfa i omega normalnie.  :D
I to wszystko za te ochłapy vel. "wypłatę".
Za to w OB faktycznie taki podział jest - robię swoje i resztę mam w  :dupa:

25 wrz 2013, 10:44
Znawca
Własny awatar

POSTY        160
Czyli stara zasada, że w każdym US jest inaczej. U nas dokładnie odwrotnie - od OB, szczególnie do referatu CS, trafia chyba z 80% korespondencji wpływającej do US głownie od podatników - tonę w papierach, z którymi czasami nie wiem co mam zrobić, a do tego stresuję się, że może jest w nich napisane coś ważnego czym powinnam się zająć, ale i tak nie mam czasu ich przeczytać.

Czy Wy też tak macie w OB, że ilość spraw jest tak przytłaczająca, że trudno nadążyć z segregowaniem i wpinaniem to teczek lub segregatorów i można to co najwyżej wrzucać do pudła po papierze i wyciągać jak się ktoś zapyta?

25 wrz 2013, 12:20
Zaawansowany

REJESTRACJA07 lip 2009, 13:45

POSTY        48
ja wrzucam prosto do niszczarki :P  Kiedyś bardzo mądra i kochana osoba, z którą pracowałam jak zaczęłam pracę w US odwiedziła mnie i powiedziała: Oni udają, że Ci płacą więc Ty udawaj, że pracujesz :P  Normalnie muszę sobie to powiesić na ścianie przy moim biurku :P

25 wrz 2013, 14:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 75 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona