Teraz jest 06 wrz 2025, 20:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 81  Następna strona
Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r. 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Post Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014 r.
Cymeon                    

Koncepcja transformacji AP w zakresie spraw KS to dowód na to, że "góra" kompletnie nie rozumie tego co się dzieje "na dole".

Tak masz rację to widać wyraźnie, ale mnie interesuje czy dla karnistów będzie się to wiązało np. z dojazdami do IS, bo zlikwidują prowadzenie postępowań w US.

06 wrz 2013, 08:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Założenie było raczej takie, że karniści w US-ach będą i tak odwalać całą robotę, ale fopp miałaby być Izba Skarbowa.
Czyli na pieczątkach zamiast "Z upoważnienia NUS", byłoby "Z upoważnienia DIS". To co teraz jest zastrzeżone do podpisu dla NUS podpisywałby DIS. Nie bardo wiem tylko, kto lub co miałoby być organem nadzoru nad fopp. Albo Izba miałaby nadzór sama nad sobą, albo przedłużki podpisywałby MF...

06 wrz 2013, 10:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2010, 17:37

POSTY        41
Lilu                    

Już IS zbiera informacje dot. pracowników KP, dot. ilości, wieku, w tym przedemerytalnego, pracowników.

u nas - IS Wrocław pyta o stan zatrudnienia - 6.09 ,a 11.09 była jakaś narada NUS . Ktoś, coś wie?

12 wrz 2013, 10:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 wrz 2011, 11:14

POSTY        60
marian43                    

supersaper                    

Decyzja o "ograniczeniu zatrudnienia" weszła już w fazę realizacji

ciekawe co mają sobie pomyśleć Ci wszyscy, którzy są na umowie zastępstwa i to po kilka(!) lat. ŻENADA!

ja jestem już od kilku lat na zastępstwach i właśnie mi podziękowano, pracuję tylko do końca miesiąca  :(

12 wrz 2013, 10:18
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        41
nikita8412                    

ja jestem już od kilku lat na zastępstwach i właśnie mi podziękowano, pracuję tylko do końca miesiąca  :(

bardzo mi przykro,  naprawdę współczuje.  czy to ma związek z naradą ? jakąś przyczynę podali ? jakie województwo?

12 wrz 2013, 11:01
Zaawansowany

REJESTRACJA16 wrz 2007, 18:54

POSTY        70
Kilka lat? u nas za to przyjęli osobę, która była na zastępstwo - śląskie. I tak jakoś dziwnie cicho tę osobę przyjęli.

12 wrz 2013, 18:27
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
nikita8412                    

Współczuje i życzę by ten przykry incydent obrócił się Tobie na korzyść. Czasami życie bywa przewrotne i gdy czegoś żałujemy okazuje się, że było to niepotrzebne. Bo przez przypadek dostaliśmy od życia lepszą szansę i mam nadzieję, że tak będzie w Twoim przypadku.

Ale taki przykład daje Polska Administracja - skoro tak robią w administracji to czemu przedsiębiorca nie może tak samo?
Ale podobno nie ma "śmieciowych umów/wykorzystywania umów okresowych", podobno to problem marginalny...
A tu proszę, administracja która powinna pokazywać najwyższe standarty, pokazuje poziom chodnika.
Pozwolę sobie zacytować:
..."Pragnę złożyć wszystkim najlepsze życzenia z okazji rocznicy 30-lecia administracji podatkowej, a szczególnie tym, którzy pracują od początku jej powstania. Za tę wytrwałość i lojalność należy się Państwu szczególny szacunek i podziękowania. Mimo, że moje życzenia są nieco spóźnione, mogą być Państwo pewni, że są szczere i osobiste.

Z dużym poczuciem odpowiedzialności podjąłem się nadzoru nad administracją podatkową w imieniu Ministra Finansów. Wiem jak duże wyzwania stoją przed izbami i urzędami skarbowymi w związku z informatyzacją: automatyzacja procesów, elektronizacja komunikacji. Wiem jak duże są oczekiwania otoczenia wobec administracji podatkowej, aby kierowała się bardziej zasadą pomocniczości wobec podatnika, niż represyjności. Zdaję sobie sprawę, że i Państwo macie swoje oczekiwania wobec administracji podatkowej. Każdy chce pracować w instytucji, w której panuje ład wewnętrzny, jest szanowana przez otoczenie, ma dobry wizerunek publiczny, kieruje się racjonalnością działania i odpowiednio dowartościowuje swoich pracowników."...

Czy trzeba pisać coś więcej ... słowa, słowa, słowa... i puste deklaracje ...

12 wrz 2013, 19:34
Początkujący

REJESTRACJA25 maja 2011, 12:46

POSTY        6
odp. HURRON.
Mówili, nawet konkretnie. Od II półrocza przyszłego roku znika ze struktury organizacyjnej RB i OL, ale pracownicy mają sie nie martwić, pracy nie stracą. Ostatecznie IS Wrocław niedaleko, moga też być zmiany w strukturze dot. podziału zadań do 1 stycznia br. myśli się o komórce zbierającej dane o dłużnikach. Reszta zmian, które nas czekają to jeszcze koncepcje, nie ubrane w konkrety. Jedno pewne, rejonizacja i informatyzacja, może i dobrze, że będziemy nadążać za postępem pije-===[

13 wrz 2013, 07:26
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        41
dzięki Lilu za info.

13 wrz 2013, 08:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2009, 15:36

POSTY        69
Koncepcje, koncepcje... Co to w ogóle jest taka koncepcja, czy to są zarysy tego, co na pewno wejdzie, czy tylko dopiero jakiś materiał do rozważań? Czy ZZ mogłyby zapytać o pełny wykaz tych koncepcji (na dziś), ile ich jest, jak się nazywają, czego dotyczą i kim są ich autorzy? Czy ci autorzy to firmy zewnętrzne, czy pracownicy? Jak te koncepcje powstają, czy się je konsultuje z ekspertami zewnętrznymi, pracownikami, a może bada się podatników? Ile tych koncepcji ma być docelowo? Dlaczego to wszystko jest utajnione, skoro jest opłacane częściowo z kasy UE, a częściowo przez każdego z nas (każdego, nie tylko skarbowca), bo jest też dofinansowanie z budżetu?

14 wrz 2013, 10:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Co z wypowiedzeniami pracowników? Czy to prawda, że 30 września mamy dostać wypowiedzenia i nowe warunki umowy od 01/01/2014 r.?

14 wrz 2013, 16:08
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
Baskinia                    

Co z wypowiedzeniami pracowników? Czy to prawda, że 30 września mamy dostać wypowiedzenia i nowe warunki umowy od 01/01/2014 r.?

osobiście wątpię... to raczej plotki... o niczym takim nie słyszałem...

14 wrz 2013, 17:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2011, 17:29

POSTY        52
U nas (południowa wielkopolska ) też się mówi o 30 września i nowych warunkach umów o pracę. Mówi się, ale nieoficjalnie, bo oficjalnie tak jak wszędzie nic nie wiemy. Po naradach NUS-a z kierownictwem nic nie dociera do pracowników. Ogólnie przyjęto kierunek, że mamy jak najmniej wiedzieć, dlatego ta gadka o 30 września to też mogą być plotki. Jesteśmy totalnie zakręceni. Widać oficjalnie tylko jedno zjawisko tj. upychanie swoich po komórkach jeszcze bezpiecznych.

15 wrz 2013, 20:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
W moim us ok. 2 miesiące temu kierownik wspomniał, że od 01.01.2014 r. nowym pracodawcą ma być DIS, a nie NUS. Nic więcej nie powiedział, a że każdy na etacie ma 3 miesięczny okres wypowiedzenia, to 30 września pasuje jak ulał ...

15 wrz 2013, 21:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 81  Następna strona