Teraz jest 06 wrz 2025, 00:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Flaszka pod biurkiem 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2007, 07:59

POSTY        95

O! A co tu robi Perła?

Perła najlepsze piwko na lubelszczyźnie, ;) PERŁA WŚRÓD PIW!!! ;)

Ostatnio edytowano 13 cze 2007, 07:11 przez unlawful, łącznie edytowano 1 raz

12 cze 2007, 15:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:24

POSTY        47

Perła najlepsze piwko na lubelszczyźnie, ;) PERŁA WŚRÓD PIW!!! ;)

Perła chmielowa to nasza królowa. :D
Orientujesz się może czy Fraud slayer też ją tak uwielbia?

Ostatnio edytowano 13 cze 2007, 07:11 przez cyperuss, łącznie edytowano 1 raz

12 cze 2007, 16:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 maja 2007, 19:09

POSTY        21
Kiedyś... w pewnym urzędzie... zadbano o trzeźwość pewnego referatu. Kierownik tego referatu musiał się pisemnie tłumaczyć dlaczego jest duża ilość szklanek w aneksie kuchennym i dlaczego są opakowania po napojach (i nie były to butelki po piwie czy wódce). Po ilości opakowań i naczyń ustalono, że tam się pije! :piwo:

Ostatnio edytowano 13 cze 2007, 07:13 przez maximus lex, łącznie edytowano 1 raz

12 cze 2007, 18:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2007, 07:59

POSTY        95

Perła chmielowa to nasza królowa. :D
Orientujesz się może czy Fraud slayer też ją tak uwielbia?

No nie wiem. Analizując jego posty - chyba jest z Lublina, więc siłą rzeczy powinien lubić. ;)

Fraud_slayer, lubisz Perłę Lubliniankę?

Ostatnio edytowano 13 cze 2007, 12:45 przez unlawful, łącznie edytowano 1 raz

13 cze 2007, 07:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:15

POSTY        7
Szczerze  mówiąc z Lubelszczyzny wolę "Zwierzyniec" - jego niezapomniany smak mam ciągle na języku, niestety jest to napój niedostępny na Opolszczyźnie  :( . Natomiast dla bardzo spragnionych Skarbowców polecam nowość dr. Oetkera (mam nadzieję, że admin nie mam nic przeciwko używaniu nazw firmowych) - Mousse z winem (białym lub czerwonym) - zawiera 27 % alkoholu.
<a href="http://www.oetker.pl/49fda365fa76b6f699cd86f16d98b0df/pid/733926fba7dc276ce3d2c16806147cd1" target="_blank">http://www.oetker.pl/49fda365fa76b6f699cd8...3d2c16806147cd1</a>
:piwo:

Ostatnio edytowano 13 cze 2007, 12:46 przez pszczosek, łącznie edytowano 1 raz

13 cze 2007, 07:59
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

Perła najlepsze piwko na lubelszczyźnie,  PERŁA WŚRÓD PIW!!!

Onegdaj, bywawszy w prawym dolnym rogu mapy Polski, największą estymą darzyłem "Leżajskiego Fulla", o którym nota bene śpiewano nawet przy ognisku:"...najlepsze piwo to Leżajski Full,/ gul gul, gul..." na nutę "If I Could". Były to jednak czasy przaśne i ubogie oraz mało różnorodne w piwnym temacie. I piło się co się pieniło, chociaż czasem z nalewaka szła ciecz podejrzanie mieniąca się w pianie wszystkimi kolorami tęczy (śladowe ilości Ludwika). :wub:
Natomiast słowo Perła wzbudziło we mnie łańcuch skojarzeń: Perła (piwo) - Perła (woda mineralna) - butelka 0.33l(z białego szkla) - Browar Braniewo. Skąd ten krąg, od piwa do browaru?
Otóż we wspomnianych wyżej pionierskich (dla mnie) czasach piwnych, zdażało się bywając z kolei w prawym górnym mapy nabyć Piwo Jasne Pełne w takiej właśnie 0.33l białej butelce, niedolanej na dłoń, w środku lata i z dobrze nasłonecznionej pólki. Artefakty też różne się czasem znajdowało. Ach ta adrenalina. Każda butelka mogła spowodować zejście, a przynajmniej poważne kłopoty żołądkowe.  :zeby:
Miło jest wstąpić do klimatyzowanego sklepu o nazwie "Piwa Świata" ise kupić jakiegoś cokolwieka. Ale, cholera, Perły z Lublina to nie ma!  :(

pszczosek                    

zawiera 27 % alkoholu
<a href="http://www.oetker.pl/49fda365fa76b6f699cd86f16d98b0df/pid/733926fba7dc276ce3d2c16806147cd1" target="_blank">http://www.oetker.pl/49fda365fa76b6f699cd8...3d2c16806147cd1</a>
:piwo:

To "WINO" to musiało chyba być REKTYFIKOWANE przed zmieszaniem z tym "DESEREM" :rolleyes:

Ostatnio edytowano 13 cze 2007, 08:13 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

13 cze 2007, 08:23
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2006, 09:18

POSTY        78

największą estymą darzyłem "Leżajskiego Fulla"

Od Złotej polskiej jesieni '2006 mam tak samo, chociaż "fulla" już w nazwie nie ma. Jednak w moje rodzinne Zadupie jakoś ten trunek nie dociera. Ktoś może wie jak promieniuje dystrybucja tej marki?

Ostatnio edytowano 13 cze 2007, 12:48 przez Rysiu, łącznie edytowano 1 raz

13 cze 2007, 09:33
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Jaka jest różnica między wielbłądem a człowiekiem według Juliana Tuwima? Wielbłąd może pracować nie pijąc przez cały tydzień; człowiek może przez tydzień pić nie pracując.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

17 cze 2007, 20:41

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Kompletnie pijany urzędnik spał na biurku.<!--sizec--></span><!--/sizec-->  

Policjanci zatrzymali kompletnie pijanego Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Żywcu Andrzeja P. w jego własnym gabinecie. Badanie alkomatem wykazało około 3 promili alkoholu w wydychanym powietrzu - poinformował rzecznik żywieckiej policji Wiesław Zoń. Śląski inspektor zapowiedział zwolnienie urzędnika.

Rzecznik policji poinformował, że sprawa wyszła na jaw, gdy jeden z petentów wszedł do gabinetu. Za biurkiem zauważył śpiącego kierownika. Mężczyzna pomyślał, że urzędnik zasłabł. Obudził go i starał się nawiązać rozmowę. Wyczuł jednak woń alkoholu. Urzędnik nie był w stanie porozumieć się z otoczeniem. Natychmiast powiadomił policję.

Policyjny alkomat wykazał, że urzędnik miał około 3 promili alkoholu w wydychanym powietrzu. Musimy sprawdzić, czy kierownik pracował, czy może miał wolny dzień. Na liście obecności nie ma jego podpisu. Jeśli nie miał dnia wolnego, grozi mu grzywna lub areszt - powiedział Zoń.

Zastępca śląskiego inspektora budowlanego Witold Sas-Nowosielski powiedział, że nie jest to pierwszy tego typu sygnał dotyczący Andrzeja P. Będziemy odwoływać go z funkcji. Ta sprawa jest już przesądzona. Pojedyncza wpadka jest niedopuszczalna, a jeśli coś przechodzi w stan ciągły, to nie możemy udawać, że nie ma problemu - powiedział. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<a href="http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8946913&rfbawp=1182338689.947&ticaid=13f55" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...47&ticaid=13f55</a>

20 cze 2007, 12:30
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> [...]
Policyjny alkomat wykazał, że urzędnik miał około 3 promili alkoholu w wydychanym powietrzu. Musimy sprawdzić, czy kierownik pracował, czy może miał wolny dzień. Na liście obecności nie ma jego podpisu. Jeśli nie miał dnia wolnego, grozi mu grzywna lub areszt - powiedział Zoń. [...]
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Simply the best. :brawa:

Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 06:26 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

20 cze 2007, 13:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2006, 12:46

POSTY        121
Zastępca śląskiego inspektora budowlanego Witold Sas-Nowosielski powiedział, że nie jest to pierwszy tego typu sygnał dotyczący Andrzeja P. Będziemy odwoływać go z funkcji. Ta sprawa jest już przesądzona.
Pojedyncza wpadka jest niedopuszczalna, a jeśli coś przechodzi w stan ciągły, to nie możemy udawać, że nie ma problemu - powiedział.

Rozumiem, że
1) wcześniej były już sygnały :piwo:,
2) pojedyncza wpadka jest niedopuszczalna, ale możemy udawać, że nie ma problemu, :brawa:
3) jeśli coś przechodzi w stan ciągły, nie możemy udawać, że nie ma problemu, :blush:
4) przeszło w stan ciągły więc już(!) odwołujemy,
5) na liście obecności nie ma jego podpisu (patrz "Urzędnik nie był w stanie porozumieć się z otoczeniem") co może sugerować, że był na urlopie ("Musimy sprawdzić, czy kierownik pracował, czy może miał wolny dzień") i pismaki się czepiają (bo każdy se może chlupnąć na urlopie).

Pewnie się okaże, że miał wolne i tak przypadkiem wstąpił. I według mnie powinien dostać nagrodę, gdyż pomimo przebywania na urlopie wypoczynkowym (lub zdrowotnym), pomimo nadzwyczajnego wyczerpania ("Za biurkiem zauważył śpiącego kierownika. Mężczyzna pomyślał, że urzędnik zasłabł") i złego stanu zdrowia ("urzędnik miał około 3 promili alkoholu") kierownik kierując się poczuciem obowiązku stawił się na swoim posterunku (powszechnie wiadomo jak obciążeni pracą są inspektorzy nadzoru w aktualnej sytuacji na rynku nieruchomości).
A poza tym trzeba sprawdzić czy dzień wcześniej nie miał inspektor jakiegoś odbioru budowy i to był bankiet służbowy w ramach odbioru.

Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 06:28 przez majani, łącznie edytowano 1 raz

20 cze 2007, 13:24
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...]A poza tym trzeba sprawdzić czy dzień wcześniej nie miał inspektor jakiegoś odbioru budowy i to był bankiet służbowy w ramach odbioru.

Słusznie, też bym rozpoczął od analizy zakresu obowiązków, kto wie, może właśnie piszą mu do niego aneks...

Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 06:29 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

20 cze 2007, 13:44
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Wielkie mi halo. Przecież to było w Żywcu. Żywiec dobra marka. Petent zauważył go śpiącego na biurku. Tak się kończy spanie na biurku. Jakby spał pod biurkiem petent by go nie zauważył. I ot co.

Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 06:29 przez melon, łącznie edytowano 1 raz

20 cze 2007, 16:25
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

<!--quoteo(post=11215:date=12. 06. 2007 g. 15:08:name=unlawful)--><div class='quotetop'>(unlawful @ 12. 06. 2007 g. 15:08) [snapback]11215[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Perła najlepsze piwko na lubelszczyźnie,  PERŁA WŚRÓD PIW!!!

Miło jest wstąpić do klimatyzowanego sklepu o nazwie "Piwa Świata" ise kupić jakiegoś cokolwieka. Ale, cholera, Perły z Lublina to nie ma!  :(

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Hm. Zaszedłem ostatnio do "Alkoholi Świata" i była. Znaczy się ta Perła Chmielowa z L... Kupiłem sobie zgrzewkę a 1.99 PLN/but.
No niezłe, wyraźna goryczka i charakterek, a nie taka zwykła gazowana berbelucha. Chociaż gustowałem kiedyś w wyrobach spod znaku szczecińskiego "Bosmana". "Bosmany" były jeszcze bardziej wyraźnie goryczkowe. Teraz czekam na mniej "deszczowe dni" w celu spożycia!

Ostatnio edytowano 01 sie 2007, 11:47 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

01 sie 2007, 08:36
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 83 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona