Teraz jest 06 wrz 2025, 04:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 204 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona
Nagrody DIS, DUKS i NUS 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post Re: Nagrody DIS, DUKS i NUS
pluczki2009                    

środki te są przeznaczane na wypłaty odpraw dla pracowników, którzy odchodzą, na nagrody jubileuszowe, na dodatki stażowe

Ciekawa jestem jak wytłumaczysz fakt, że odchodzą ludzie (bez odpraw), którzy zarabiali brutto ok.6 tys. i nie ma kasy.
Jubileuszówki są ujmowane w budżecie, a jak nawet coś wyskoczy np. ktoś przypomniał sobie że chce na emeryturę (u mnie takiego wypadku nie było!) to są rezerwy (wszędzie) i skoro można je uruchomić na inne cele to można i na odprawy.
A co do ochłapów... też chcę otrzymywać co kwartał min. 10% kwartalnych zarobków. Oczywiście więcej też wezmę :)

Pluczki2009 nie rób mi wody z mózgu, bo "większym" się nie udało.

12 wrz 2013, 09:13
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Problem nie w kwotach dla NUS-ów, tylko w kwotach dla pracowników. Jest wielu takich, którzy z powodu niskich wynagrodzeń czekają nawet na te ochłapy rzędu 300 zł i niestety ich nie dostają mimo sporego nakładu pracy.

12 wrz 2013, 09:14

REJESTRACJA15 kwi 2008, 12:57

POSTY        90
A teraz może pora na oficjalne statystyki premii "zwykłych" pracowników (najniższa, najwyższa, średnia) uks, us i is oraz mf?

12 wrz 2013, 12:11
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
bisti                    

A teraz może pora na oficjalne statystyki premii "zwykłych" pracowników (najniższa, najwyższa, średnia) uks, us i is oraz mf?

No to śmiało - publikuj te dane!

12 wrz 2013, 15:12
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA16 wrz 2007, 18:54

POSTY        70
a ja tylko wchodzę i podpatruje czy jest już śląskie. Cierpliwości

12 wrz 2013, 18:24
Fachowiec

POSTY        1023
bisti                    

Jest taki temat "nagrody za..." tam poszukaj odpowiedzi ile dostają "zwykli" pracownicy. O ile w ogóle coś dostają.
Pomijam już ten fakt, że "zwykły" pracownik to musi się wykazać czymś ponadprzeciętnym żeby dostać nagrodę np. latać w okolicach sufitu z prędkością światła.  :wacko:

12 wrz 2013, 18:33
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
Pinero                    

Nie wiem jak wasz, ale mój właściciel folwarku odnosi się do tych szaraków na dole z pogardą. Jego odzywki na temat wysokości pensji i braku podwyżek są bezczelne!

Teraz po opublikowaniu na forum listy widzę zwieranie szeregów... wataha ustawia się wokół niego.
Ci ze "średniego szczebla" (jak to określiłeś) wiedzą, że jak jemu się dobiorą do ... to i oni polecą.
Oczywiście tylko przez przypadek mój urząd ma bardzo słabe notowania w rankingu i tylko przez przypadek nasz NUS ma jedne z najwyższych nagród.
To informacja dla tych klakierów co to trąbią o odpowiedzialności, wynikach. Aaa i olbrzymiej wiedzy.
Weźcie mnie nie rozśmieszajcie

No ja mam chyba więcej szczęścia i mój NUS posiada jednak sporo kultury osobistej, że ogranicza się do stwierdzeń, że nie ma kasy i tyle. Na kierowników zwykle nie ma co liczyć, bo wiadomo że muszą być lojalni, kto nie pasuje do układanki zostanie szybko zmieniony na takiego co pasuje, przytakuje i jest szczęśliwy z tego co ma takie życie  :mellow: Jedno dobre, że ten kto za swoją pracę kierownika odpowiedzialną bądź co bądź dostał premii np. 6000zł brutto na rok i zobaczył, że jego NUS dostał 25 koła chyba lekko stracił motywację, a może przynajmniej wytrzeźwiał z nadmiaru optymizmu i entuzjazmu, nie mówię już o rzetelnych pracownikach, którzy mają pewnie pół z tego co dostał kierownik, a uczciwie zapychają jak mróweczki i nie ma co opowiadać bajeczek, że tamtym się należy bo mają odpowiedzialność, a złe jest to że dla innych już nie starcza. Skoro kryzys to niech każdy odczuwa jego skutki, a nie tylko ci co nie mają się jak bronić, bo nie są z układanki i traktuje się ich jak szarą masę woło-roboczą...

12 wrz 2013, 20:49
Amator

REJESTRACJA12 mar 2012, 12:10

POSTY        22
i to się nadaje do telewzji!

12 wrz 2013, 21:09
Fachowiec

POSTY        1023
Polokokta                    

Skoro kryzys to niech każdy odczuwa jego skutki, a nie tylko ci co nie mają się jak bronić, bo nie są z układanki i traktuje się ich jak szarą masę woło-roboczą...

Dokładnie o to mi chodzi.

12 wrz 2013, 21:48
Site Admin

POSTY        2059

Post Re: Nagrody DIS, DUKS i NUS - warmińsko-mazurskie
IS Olsztyn

Załącznik:
o1.GIF

Załącznik:
o2.GIF

Załącznik:
o3.GIF

Załącznik:
o4.GIF

Załącznik:
o5.GIF

Załącznik:
o7.GIF

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

13 wrz 2013, 08:59
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA28 gru 2006, 20:56

POSTY        90
A co z pomorskim?

13 wrz 2013, 19:34
Zaawansowany

REJESTRACJA20 maja 2009, 18:39

POSTY        30
Katowice też cisza...

13 wrz 2013, 19:38
Site Admin

POSTY        2059

Spokojnie, nie ponaglajcie. Jak będziemy mieli - opublikujemy. To nie takie proste. Żeby dostać te dane, trzeba było napisać kilka odwołań do MF i skarg do WSA. To wszystko trwa. Nie dostaliśmy jeszcze ze wszystkich izb skarbowych.

ERRATA DIS Kraków:
Załącznik:
ISKrak1.GIF

Załącznik:
ISKrak2.GIF

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

13 wrz 2013, 20:07
Zobacz profil WWW
Amator

REJESTRACJA12 mar 2012, 12:10

POSTY        22
i można żyć! a żołnierzyki do mianowania za 560 zł. miesięcznie jak się uda pije-===[

14 wrz 2013, 09:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 204 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona