Teraz jest 10 wrz 2025, 19:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2012, 18:37

POSTY        24
Post Re: Gimnastyka umysłu
faktycznie d wydaje się lepsze

a to oznacza, że cholipa tą cześć testu mam źle

10 lip 2013, 22:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lip 2012, 07:07

POSTY        36
Witam wszystkich,

Dopiero dzisiaj miałam chwilkę aby nadrobić posty i powiem tak:
w zeszłym roku (jak zdawałam I raz) zdałam i miałam całkiem przyzwoitą pozycję-podobno. W tym roku - wg. moich przeczuć niestety nie zdam (wstyd będzie, ale cóż poradzić - takie życie).
Ale stara, się być optymistką.
Jak nie tym razem to...
To nie koniec świata. Mam teraz czas dla córki, dla siebie, w końcu zajmę się domem (którego nie sprzątałam od jakiegoś czasu) i zacznę się w końcu spotykać ze z przyjaciółmi.

I będzie super i tej wersji ja się trzymam i życzę, żeby każdy z was zapomniał do końca sierpnia o egzaminie i wynikach i żył pełnią życia. Po tym wszystkim zasłużyliśmy sobie na to.

Pozdrawiam

10 lip 2013, 22:15
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181
Takie zadanie z przymrużeniem oka...

Wszyscy posłowie pewnej partii to idioci, ale nie wszyscy są pijakami. Jak wiemy: każdy pijak to złodziej, ale nie każdy złodziej jest idiotą.
O posłach tej partii wiemy na pewno, że:

1) są tacy, którzy nie są ani pijakami, ani złodziejami,
2) wszyscy są idiotami, pijakami i złodziejami,
3) jest wśród nich niepijący idiota, który może okraść innego, wiecznie trzeźwego idiotę posła z tej partii,
4) niektórzy nie kradną, ale za to piją,
5) zdecydowana większość kradnie,
6) jeśli któryś jest równocześnie złodziejem i pijakiem, to na pewno jest również idiotą,
7) jeśli któryś jest złodziejem, to na pewno jest też idiotą, ale nie musi być pijakiem,
8) niektórzy są złodziejami, niektórzy pijakami, ale nie zawsze równocześnie,
9) są tacy, którzy nie są ani pijakami, ani złodziejami, ani też idiotami.

Może być (ale nie musi) więcej niż jedna poprawna odpowiedź. Ale też i żadna... ;)

11 lip 2013, 16:55
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2011, 12:04

POSTY        168
Jakże idealnie wpisuje się powyższa zagadka w nasze krajowe realia  :D
Prawidłowe według mnie to 1, 3, 5.

Ostatnio edytowano 11 lip 2013, 17:04 przez fraxinusspp, łącznie edytowano 1 raz

11 lip 2013, 16:59
Znawca

REJESTRACJA07 paź 2012, 15:22

POSTY        105
Reasumując, warto było przeczytać "Rozkosze..." p. Pijanowskiego z Magicznej Skrzynki. Powiem szczerze i pluję sobie w brodę, że stwierdziłam, że lepiej ćwiczyć Raveny. Ale: co ma być, to będzie (albo już jest-tylko nie opublikowane :o )

11 lip 2013, 17:20
Amator

REJESTRACJA06 maja 2013, 17:58

POSTY        17
elizabeta82                    

Ja założyłam tę skrzynkę, więc tymczasowo zmieniam hasło i czekam na wasze opinie. Fraxinusspp, zgadzam się z Tobą, może to jakiś sposób na to, żeby materiały nie ginęły.

Słuchajcie, moim zdaniem najrozsądniej jest wgrać materiały na jakiś dysk internetowy typu dropbox i udostępniać link do katalogu z nimi. Np. osoby które napiszą wiadomość na magiczną skrzynkę w zamian dostaną link do materiałów, jeżeli Zarządzający materiałami uzna to za stosowne. Trzeba tylko znaleźć osobę, która założy dysk i będzie upoważniona do kierowania całym przedsięwzięciem. Wtedy żaden "dowcipniś" nie będzie mógł wykasować materiałów zbieranych przez pozostałych. Co Wy na to?

11 lip 2013, 20:06
Znawca

POSTY        168
Dropbox nie jest złym pomysłem - o wiele wygodniej się z niego korzysta, niż ze zwykłej skrzynki pocztowej - pojemność do 25 GB za darmo. Swego czasu używałem go do wymiany zdjęć z bratem, który był w USA.
https://www.dropbox.com/

A w tak zwanym międzyczasie załączam jedną z tych dwóch wrednych tabelek, które były na teście umiejętności. Nie jest to co prawda odtworzenie treści zadania 1:1 ale ogólna zasada jest zachowana.

Przy podawaniu odpowiedzi prosiłbym o stosowanie opcji
ukrywania
tak by inni mieli szansę rozwiązać bez podpowiedzi.

Ostatnio edytowano 11 lip 2013, 20:45 przez fraxinusspp, łącznie edytowano 1 raz

11 lip 2013, 20:45
Znawca

POSTY        168
Coś nie wyszło ze wstawianiem załącznika w poprzednim poście...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano 11 lip 2013, 21:16 przez fraxinusspp, łącznie edytowano 1 raz

11 lip 2013, 21:16
Amator

POSTY        17
odpowiedź 5

12 lip 2013, 04:32
Specjalista

REJESTRACJA03 wrz 2012, 21:08

POSTY        329
Słuchajcie postarajmy sie odtworzyć jedno z zadań z wykresem (słupkowy, liniowy) było takie zadanie odnośnie spożycia lodów przez kobiety i męzczyzn i parkowanie samochodów i rowerów , czy ktoś kojarzy?

12 lip 2013, 06:50
Znawca

POSTY        168
Z lodami to była częściowo wypełniona tabelka jeśli mnie pamięć nie myli...

A parkowanie rowerów i samochodów przed urzędem faktycznie było oparte na wykresie. Na osi X były godziny a na osi Y zajęte miejsca parkingowe.

12 lip 2013, 07:28
Amator

POSTY        17
Tam chyba były jednak wolne miejsca parkingowe

12 lip 2013, 07:56
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA11 lip 2013, 09:31

POSTY        2
Zadania o lodach nie pamiętam, ale było też słupkowe zadanie o tym, aby porównać liczbę osób pracujących w dwóch szkołach: byli nauczyciele dyplomowani, mianowani itp, pracownicy administracji itd. Słupki były pionowe, wielkości w procentach. Pod jednym słupkiem było podpisane iż szkoła zatrudnia 50 osób, pod drugim 100 osób.

12 lip 2013, 07:59
Specjalista

REJESTRACJA03 wrz 2012, 21:08

POSTY        329
Kojarzę tabelkę: były dwa sklepy A i B , sklep a zamówił herbatę białą i zieloną ( niepamiętam cyfr były chyba juz wstawione 10 i 15) drugi sklep zamówił o połwę więcej niż sklep pierwszy herbatę zieloną i żóltą (w sumie w tabeli było wstawione 55), oczywiście w miejsce Znaku zapytania należało wstawić liczę chyba herbaty czerwonej.

12 lip 2013, 09:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437 ... 793  Następna strona