Teraz jest 10 wrz 2025, 17:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA03 wrz 2012, 21:08

POSTY        329
Post Re: Gimnastyka umysłu
Kojarzę coś
metr           centymetr
kilometr
odp;
cal...
Może wspólnymi siłami da nam się to odtworzyć
część zamieściłam na postępowaniu

09 lip 2013, 17:25
Znawca

REJESTRACJA07 paź 2012, 15:22

POSTY        105

No tak skoncentrować się tylko na zadaniach ale po wakacjach tak teraz luz dla zwojów mózgowych, które są barrrdzo mocno nadszarpnięte w moim przypadku...a jak tobie poszło Marzena

Jak widać, rewelacyjnie :wsciekly: , skoro już ustawiam się na przyszły rok, a co najlepsze - bawi mnie to. Taki teleturniej "Milionerzy" - wersja dla urzędniczego plebsu.
Owszem, uczyłam się ile tylko sił, na egzaminie jak już brakło czasu (na umiejętnościach oczywiście), to strzelałam, także nie ma czegoś takiego, jak brak odpowiedzi. Oni naprawdę nie liczą błędnej jako  (-1), co zresztą było przeczytane przez panią, która mówiła jak naklejać kody kreskowe.
Moje zwoje będą się wietrzyć we wrześniu w Chorwacji. Dlatego póki co chcę zacząć robić jakieś zadanka, które są constans wobec zmian w prawie. A przynajmniej dobrać się do tego typu zadań (zadania z "niedorobioną" tabelką, wszystkie "a" są "b", ale niektóre "b" są ....)
Jak ktoś ma coś takiego, to proszę przesłać na Magiczną Skrzynkę :excl:
Ja, w miarę możliwości, prześlę opracowania z prawa administracyjnego.
PS. Parówkożercom (czytaj: tym, co swego czasu wykasowali materiały z Magicznej Skrzynki) - mówimy stanowcze NIE palka--==

09 lip 2013, 19:14
Specjalista

POSTY        329
zadania były tego typu:
żaden trawnik nie jest podłogą. Niektóre podłogi są posadzkami.

Mam pytanie bo szczerze mówiąc nie robiłam tych zadań do końca i nie pamiętam. Czy one składały się z czterech wersów i czterech odpowiedzi (rozumiecie o co mi chodzi). Może ktoś ma takie zdolności i ułoży nam takie zadania. Ja intensywnie poszukuję punktu zahaczenia.

09 lip 2013, 20:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 21:05

POSTY        31
olusia                    

zadania były tego typu:
żaden trawnik nie jest podłogą. Niektóre podłogi są posadzkami.

Mam pytanie bo szczerze mówiąc nie robiłam tych zadań do końca i nie pamiętam. Czy one składały się z czterech wersów i czterech odpowiedzi (rozumiecie o co mi chodzi). Może ktoś ma takie zdolności i ułoży nam takie zadania. Ja intensywnie poszukuję punktu zahaczenia.

Jeśli ktoś bardziej szczegółowo opisze zadania jakie były na egzaminie, to postaram się - w miarę możliwości czasowych - ułożyć podobne i zamieścić je na tym forum. Postarajcie się zwrócić w opisie zadania na 2 jego aspekty : 1) jakie było pytanie i 2) jakie były odpowiedzi (nie muszą być dosłownie, liczy się idea).

Pozdro dla wszystkich zdających. Nie przejmujcie się. Najważniejsze to nie poddawać się. Jak będziecie musieli zdawać jeszcze raz, to i tak będziecie (jesteście) lepsi od tych co nic nie czynią, a tylko wkółko marudzą jak im źle, nie mają podwyżek, premii, itp. Wasze wysiłki prędzej, czy później opłacą się, a oni będą tylko Wam mogli pozazdrościć

09 lip 2013, 20:55
Specjalista

POSTY        329
Było coś takiego:

Marynarze lubią smaczne kąski.
Nie wszystkie kłykcie są smacznymi kąskami.

A może takie odpowiedzi:(wymyśliłam na poczekaniu) i były na pewno 4 i wśród nich był jeden prawidłowy wniosek. 
1. Marynarze lubią kłykcie,
2. Wszystkie smaczne kaski są kłykciami

Nie pamiętam odpowiedzi (wnioski), może ktoś pamięta. Chyba były cztery odp.i która jest prawidłowa. Może ktoś pamięta to zadanie , postarajcie się jeszcze na świeżo  pomyśleć,. A ja myślę i szukam dalej dla dobra naszego ogółu.

. Dowiedziałam się, że tego typu zadania najszybciej rozwiązuje się na  3 kółkach (tworzących części wspólne). Tego typu zadania i typu A=B, A<C ,,, były na kursach, więc jeżeli ktoś posiada takie materiały a wiem,że były takie osoby na egzaminie proszę o podzielenie się z nami tym materiałem.

Ostatnio edytowano 09 lip 2013, 21:34 przez olusia, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2013, 21:25
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2011, 12:04

POSTY        168
marzena73                    

PS. Parówkożercom (czytaj: tym, co swego czasu wykasowali materiały z Magicznej Skrzynki) - mówimy stanowcze NIE palka--==

Mam taka propozycję.

Zgłaszam wniosek :czytaj:  w sprawie zmian w sposobie udostępniania skrzynki pocztowej, na której są gromadzone materiały do egzaminu okupione wysiłkiem wielu ludzi i ich cennym czasem. Ta "magiczna skrzynka" faktycznie bywała magiczna - niewyjaśnione znikanie materiałów. Wiadomo trolle nie śpią... :za2:

Zauważcie, że na jakiś miesiąc przed egzaminem zostało utworzonych wiele nowych kont użytkowników, których jedynym postem było "proszę o hasło do magicznej skrzynki" itd. Szczerze mówiąc w pewnej chwili zaczęło mnie to nieco denerwować - taka postawa w stylu "daj mi, daj mi, daj mi" i absolutnie niczego od siebie w zamian, zero aktywności na forum - pojawiam się biorę i znikam...

To już moje 2,5 letnie chłopaki potrafią się wykazać wyższym poziomem behawioralnym.

Może to tylko moje odosobnione odczucie względem tego co napisałem powyżej ale ja wychodzę z założenia, że jak coś bierzesz dla siebie to daj coś od siebie (chyba cytuję reklamę :wysmiewacz: )... Chyba sprawiedliwe, co nie?

Widziałbym to mniej więcej w taki sposób, że o dostępie do skrzynki decydowała by pewna aktywność na forum oceniana na zasadach jakości, a nie ilości postów. Do obgadania byłyby pozostałe kwestie techniczno-organizacyjne, z uwzględnieniem opinii naszych moderatorów na ten temat.

To tyle na dziś. Jeśli wniosek się podoba to proponuję głosowanie, a jeśli nie - to standardowo projekt wycofam przed zakończeniem drugiego czytania :P

Parafrazując wezwanie mojej przedmówczyni: magiczno-skrzynowym pijawkom mówimy NIE palka--==  strzel===]

09 lip 2013, 22:21
Specjalista

POSTY        329
Można wnieść jeszcze poprawki... :D

09 lip 2013, 22:32
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
Ja założyłam tę skrzynkę, więc tymczasowo zmieniam hasło i czekam na wasze opinie. Fraxinusspp, zgadzam się z Tobą, może to jakiś sposób na to, żeby materiały nie ginęły.

10 lip 2013, 06:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2010, 09:18

POSTY        9
odpowiedzi była na teście umiejętności zawsze pięć ( chyba żeby prawdopodobieństwo trafienia było mniejsze  ;) )

10 lip 2013, 07:23
Znawca

REJESTRACJA04 lut 2010, 18:49

POSTY        253
Popieram w zupełności nowe zasady udostępniania hasła, przed samym egzaminem faktycznie pojawiła się masa osób, ktora jakby z księżyca się urwała i nagle potrzebne jej był materiały...parę razy korciło mnie aby napisać pod postem ostatniej osoby proszącej o hasło po tym jak znikały materiały, żeby oddała co zabrała, ale nie chciałam rzucać bezpodstawnych oskarżeń... pomysł wydaje się być uczciwy i jak na wstępie, popieram.

10 lip 2013, 07:45
Znawca

REJESTRACJA30 sty 2012, 20:12

POSTY        272
orchis                    

Popieram w zupełności nowe zasady udostępniania hasła, przed samym egzaminem faktycznie pojawiła się masa osób, ktora jakby z księżyca się urwała i nagle potrzebne jej był materiały...parę razy korciło mnie aby napisać pod postem ostatniej osoby proszącej o hasło po tym jak znikały materiały, żeby oddała co zabrała, ale nie chciałam rzucać bezpodstawnych oskarżeń...pomysł wydaje się być uczciwy i jak na wstępie, popieram.

Zgadzam się w 100%!
Ilość osób, które pojawiły się na forum przed egzaminem i ilość "próśb" o hasła była powalająca (nie wspomnę już o tym, że jeden z użytkowników "odpowiednio"  :angry2: wypowiedział się na temat tego, że hasła nie są udostępniane w ciągu 60 sekund od pojawienia się prośby)..
Dobrze, że hasło zostało zmienione i na razie niech takim pozostanie :)
Pozdrawiam i życzę miłego wypełniania ankiety, ja właśnie dostałam ją na e-maila'a :)

Ostatnio edytowano 10 lip 2013, 08:58 przez Uczennica84, łącznie edytowano 1 raz

10 lip 2013, 08:58
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2011, 12:04

POSTY        168
Szanowna Pani, Szanowny Panie
Poniższa ankieta poświęcona jest ocenie organizacji i przebiegu tegorocznego postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej. Pani/ Pana uwagi dotyczące tego procesu pomogą nam - Krajowej Szkole Administracji Publicznej - lepiej przygotować się do kolejnych postępowań.

W drugiej części ankiety, tzw. metryczce prosimy o udzielenie kilku informacji na swój temat.
Ankieta jest anonimowa, a zamieszczone przez państwa informacje posłużą jedynie do sporządzenia zbiorczej analizy.

Wypełnienie ankiety jest oczywiście dobrowolne, zarówno w odniesieniu do całości, jak i do każdego pytania oddzielnie.

Zobaczmy co chcą wiedzieć na swój temat...

10. Czy, Pani/ Pana zdaniem, sprawdzian umiejętności był:

1) bardzo trudny
   2) raczej trudny
   3) raczej łatwy
   4) bardzo łatwy
   5) trudno powiedzieć

Prosimy o podzielenie się z nami spostrzeżeniami dotyczącymi sprawdzianu wiedzy

11. Czy Pani/ Pana zdaniem, sprawdzian wiedzy był:

1) bardzo trudny
   2) raczej trudny
   3) raczej łatwy
   4) bardzo łatwy
   5) tudno powiedzieć

Prosimy o podzielenie się z nami spostrzeżeniami dotyczącymi sprawdzianu wiedzy

Chyba tudno powiedzieć...

Ostatnio edytowano 10 lip 2013, 09:36 przez fraxinusspp, łącznie edytowano 3 razy

10 lip 2013, 09:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 09:05

POSTY        17
Mam taki pomysł napiszmy wszycsy, że obydwa testy były bardzo łatwe - a, co niech się pogimnastykują na przyszły rok  :wysmiewacz:

10 lip 2013, 10:31
Specjalista

POSTY        329
olusia                    

Było coś takiego:

Marynarze lubią smaczne kąski.
Nie wszystkie kłykcie są smacznymi kąskami.

A może takie odpowiedzi:(wymyśliłam na poczekaniu) i były na pewno 4 i wśród nich był jeden prawidłowy wniosek. 
1. Marynarze lubią kłykcie,
2. Wszystkie smaczne kaski są kłykciami

Nie pamiętam odpowiedzi (wnioski), może ktoś pamięta. Chyba były cztery odp.i która jest prawidłowa. Może ktoś pamięta to zadanie , postarajcie się jeszcze na świeżo  pomyśleć,. A ja myślę i szukam dalej dla dobra naszego ogółu.

. Dowiedziałam się, że tego typu zadania najszybciej rozwiązuje się na  3 kółkach (tworzących części wspólne). Tego typu zadania i typu A=B, A<C ,,, były na kursach, więc jeżeli ktoś posiada takie materiały a wiem,że były takie osoby na egzaminie proszę o podzielenie się z nami tym materiałem.

Czekam na waszą decyzję odnośnie wsólnej skrzynki myślę, że to dobry pomysł i popieram go w całości.

Ostatnio edytowano 10 lip 2013, 11:16 przez olusia, łącznie edytowano 1 raz

10 lip 2013, 10:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434 ... 793  Następna strona