Hej Tak szybko odpowiadacie, że nie udało mi odpowiedzieć. Jedyną moją poprawną odpowiedzią była autostrada. Przedstawiam mój tok rozumowania: trakt - dla mnie to wąska droga, raczej dla pieszych (moje skojarzenie) - poruszamy się wolno kanał - wąski szlak wodny - też poruszamy się wolno rzeka - szerszy szlak wodny dla np. barek i statków - przemieszczamy się szybciej no i zostaje .... autostrada
Reszta skojarzeń - spudłowałam ((
03 lip 2013, 18:39
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
ale za to Jerzyk i Isia w półfinale Wimbledonu
03 lip 2013, 18:41
Szczerze powiedziawszy, mam wrażenie, że tracę czas ćwicząc te umiejętności - autor i tak będzie miał swoje na myśli, system oceniania jaki jest taki jest i myślę, że i tak nie ma możliwości przygotować się do tej części...
Idę się oddać tematyce unijnej
03 lip 2013, 18:44
Unia to też studnia bez dna
03 lip 2013, 18:51
ala jakaś taka bardziej doprecyzowana i logiczna
jak tylko myślę o tym teście umiejętności to dostaję skrętu kiszek
03 lip 2013, 18:53
Jest to trochę loteria. Moja koleżanka nie zrobiła wszystkiego , a miała 60 pkt. I przy tym dwie lub trzy analogie prawdopodobnie źle. I co ? KSAP ma swoich psychologów a oni z kolei swoje zasady przy ocenianiu i wszystko okaże się "w praniu"
orchis
jak tylko myślę o tym teście umiejętności to dostaję skrętu kiszek
03 lip 2013, 18:58
andziak
Jest to trochę loteria. Moja koleżanka nie zrobiła wszystkiego , a miała 60 pkt. I przy tym dwie lub trzy analogie prawdopodobnie źle. I co ? KSAP ma swoich psychologów a oni z kolei swoje zasady przy ocenianiu i wszystko okaże się "w praniu"
orchis
jak tylko myślę o tym teście umiejętności to dostaję skrętu kiszek boje--==
Andziak bo to że miała max'a koleżanka oznaczało że wyznaczyła górny poziom. Do niej porównywano resztę. Tak podobno oni to przeliczają.
03 lip 2013, 19:05
orchis
Szczerze powiedziawszy, mam wrażenie, że tracę czas ćwicząc te umiejętności - autor i tak będzie miał swoje na myśli, system oceniania jaki jest taki jest i myślę, że i tak nie ma możliwości przygotować się do tej części....
Idę się oddać tematyce unijnej :wub: :wub:
Orchis masz coś fajnego z tej Unii?
03 lip 2013, 19:06
Jakby ktoś miał ochotę wrzucić na "Gimnastyce umysłu" zadania do tabelek, ale jeszcze jakieś inne, niż te, co były w materiałach? Byłoby fajnie rozwiązywać to i na bieżąco śledzić tok rozumowania. Raven'ów jest sporo, a boję się, że właśnie tego zabraknie w tym nowym teście "umiejętności".
03 lip 2013, 19:07
też mi się na początku skojarzyło z wakacjami bo jam ci rosyjsko języczny jest. Ale fakt jak się poszpera w goglach to jednak "sabaka". Apropo soboty, w tamtym roku nie było problemu z parkowaniem pod centrum. Jak myślicie pod tą halą Expo są jakieś parkingi?
03 lip 2013, 19:10
A co, kiedy delikwent (egzaminowany) bazgrze jak kura pazurem na teście umiejętności? - To jest in minus, czy na korzyść delikwenta (takie "domiemanie wiedzy")? Pytam, bo czasem z nerwów coś poskreślam, pobazgrzę, a potem jest problem...
A że loteria - wszyscy, którzy do tego egzaminu podchodzili właśnie tak to oceniają.
03 lip 2013, 19:15
Też bazgrzę, być może właśnie przez bazgroły ktoś mi właśnie odjął punkt. Ciągle sobie obiecuje ładnie pisać, ale ta presja czasu.
03 lip 2013, 19:19
Właśnie jak to jest z poprawkami i skreśleniami ? Podobno mówią o tym bezpośrednio przed egzaminem, ale w praktyce to nie wiem. Może ktoś doświadczony napisze jak było w latach poprzednich.
03 lip 2013, 19:19
czere?nia
orchis
Szczerze powiedziawszy, mam wrażenie, że tracę czas ćwicząc te umiejętności - autor i tak będzie miał swoje na myśli, system oceniania jaki jest taki jest i myślę, że i tak nie ma możliwości przygotować się do tej części....
Idę się oddać tematyce unijnej :wub: :wub:
Orchis masz coś fajnego z tej Unii?
nic szczególnego, opracowania z naszej skrzynki, internetowe wiadomości....ze studiów z zamierzchłych czasów jakieś notatki...z perspektywy czasu widzę, że tę Unię zaniedbałam trochę...na "za rok" będzie nauczka
co do sposobu oceniania testu umiejętności to dokładnie tak jest, oceniane są poszczególne prace, potem jest sprawdzany ogólny poziom grupy zdającej i z tym ogólnym poziomem grupy potem jeszcze raz zderzane są pojedyncze prace, jak grupa na maksie zrobiła powiedzmy w 60% poprawnie test, to Ci co mieli 60% mają automatycznie zaliczone na 100%