Jeżeli chodzi o Bilans płatniczy to na stronie NBP znalazłam jeszcze dane za 2012r Rachunek bieżący -55 799 Rachunek kapitałowy 35 699 Rachunek finansowy 66 109 Oficjalne aktywa rezerwowe -36 571
Alenie sądzę żeby jeszcze takie szczególiki były, zresztą zapamiętanie tych wszystkich liczb i nie pomieszanie ich jak dla mnie graniczy z cudem.
03 lip 2013, 09:48
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Moim zdaniem lepiej zapamiętać: Stopy procentowe NBP Referencyjna 2,75 Lombardowa 4,25 Depozytowa 1,25 Redyskonto weksli 3,00
03 lip 2013, 09:49
Hej, czy można mieć kalkulator na egzaminie? pozdr
03 lip 2013, 12:29
Tylko we własnej głowie...
____________________________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Ostatnio edytowano 03 lip 2013, 12:33 przez fraxinusspp, łącznie edytowano 1 raz
ile razy już obniżali w tym roku, bo się zgubiłam, to byłby piąty raz? czy czwarty...
5 obniżka w tym roku, ostatnia o 0,25 p.b. Łącznie od listopada 2012 r. obniżyli stopy procentowe o 200 p.b. W RMF słyszałam informację, że dzisiaj znowu obniżyli stopu procentowe (? ), co oczywiście nie pozostanie bez wpływu na oprocentowanie naszych lokat
Shadow już podzielił się wcześniej z Nami tą informacją Osobiście nie wierzę, żeby pytania się powtórzyły, skoro dotąd pytania z rekrutacji do KSAP podawane były do oficjalnej informacji w okolicach sierpnia, czyli po naszym egzaminie
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
Ostatnio edytowano 03 lip 2013, 13:41 przez Uczennica84, łącznie edytowano 1 raz
03 lip 2013, 13:41
to już była 6 obniżka stóp w tym roku... 10 I 07 II 07 III 09 V 06 VI i teraz 04 VII
Z dzisiejszą jest 6, ale chyba nie sądzicie, że testy na egzamin będą drukowane w sobotę rano albo że KSAPowcy są jasnowidzami i przewidzieli kolejną obniżkę
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
03 lip 2013, 13:50
nie no, skądże znowu... aż tak nie będą się dla nas poświęcać
03 lip 2013, 13:55
Myślę, że nasze testy będa inne jeżeli chodzi o wiedze ogolną, typu : zboże, ilośc studentów. U nas bedzie np marchew albo sprzedaż AGD . Coś w tym stylu, a wtedy
03 lip 2013, 14:06
Racja nie ma co sobie głowy zawracać bieżącą sytuacją testy i tak są już gdzieś wydrukowane, szkoda że bez dostępu.
03 lip 2013, 14:09
Może ktoś rozwiązał tę analogię: Wzburzenie do rozgniewania hulanka do... a/ Furrory b/ kooperatywności c/ lenistwa d/ bisurmaństwa e/ popędliwości