Przetarg był ogłoszony w lutym, bodajże? Więc chyba mieli dostatecznie dużo czasu
Urząd pracy ma do zaproponowania program aktywizacji zawodowej dla 32 osób bezrobotnych, w tym 12 osób długotrwale bezrobotnych. Wśród osób długotrwale bezrobotnych jest 4 mężczyzn. Stosunek wszystkich kobiet do mężczyzn wynosi 1:1.
Liczba długotrwale bezrobotnych: 12 osób, w tym kobiety - 8, mężczyźni - 4 Pozostali bezrobotni: 20 osób, w tym kobiety - 8, mężczyźni - 12 Łącznie kobiet: 16 osób Łącznie mężczyzn: 16 osób Razem: 32 osoby
04 cze 2013, 07:25
Re: Gimnastyka umysłu
elizabeta82
Uczennica, a Ty się zdecydowałaś na egzamin? Bo ja się wahałam, ale informacja o nowym teście umiejętności przekonała mnie, że jednak w tym roku będę tylko obserwatorem.
Pewnie wielu to zdziwi, ale.. zdecydowałam się w ubiegły poniedziałek A naukę zaczęłam od wczoraj, także... szanse marne (bo jak tu się nauczyć w ciągu miesiąca? ), ale jadę spróbować!
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
04 cze 2013, 09:08
W takiim razie trzymam za Ciebie kciuki i miej umysł otwarty, zapamiętaj test umiejętności, aby nas wspomóc w przyszłym roku!
04 cze 2013, 09:51
Uczennica84 za odwagę
Juz 630 zgłoszeń
edit: o w czasie rzeczywistym (F5) przybywają: 634
04 cze 2013, 10:13
Już 653 zgłoszenia! Czy oni w tym ksapie to spali cały ostatni tydzień czy rzeczywiście 75% wszystkich zgłoszeń wysłano w zeszłym tygodniu? Więcej jak 1140 podań być nie mogło, ale jeżeli będzie 1140, to a co do "Uczennicy" - nie dziwi mnie, że wczoraj zaczęłaś naukę. Z tego co kojarzę, niewiele Ci zabrakło rok temu? Wtedy byłaś obkuta i na pewno nie wszystko uleciało z głowy. Teraz to tylko powtórka:) Ja "zaczęłam" w marcu, a moje "zaczęcie" polegało na jednokrotnym zapoznaniu się z wymaganymi ustawami. Teraz czytam je drugi raz i nie wiem ile jeszcze razy musiałabym przeczytać, żeby świetnie napisać test...
04 cze 2013, 10:34
1140 zgłoszeń na pewno nie będzie bo kilka kont zostało założonych już po 31.05 ale nawet jak licznik nie dobije do 1000 to i tak ilość osób na jedno miejsce będzie chyba najwyższa w całej historii egzaminów..
04 cze 2013, 11:01
W chwili obecnej zgłoszeń jest 698 Dużo i pewnie będzie jeszcze więcej, ale tak na chłopski rozum - co nam da przejmowanie się tym i stresowanie się? Nawet jak będzie 5 osób na jedno miejse, to może właśnie w TEJ piątece to TY będziesz najlepszy? Nie można się poddawać... wiem, wiem - wiara czyni cuda Co do zeszłego roku - to nie było aż tak różowo Zabrakło kilkanaście punktów - choć już nawet nie wiem, od ilu było mianowanie? Ale to był mój pierwszy raz, może teraz będzie lepiej A co do za odwagę, to ja tam nie wiem, czy za odwagę, czy za głupotę
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
04 cze 2013, 11:23
Ale masakra, jest już 767 zgłoszeń, ale będzie konkurencja :) powodzonka wszystkim zdającym
04 cze 2013, 14:50
Czy ktoś mi wyjaśni dla czego prawidłowa odpowiedzią do zadania niżej jest
pot i smak
Które dwa słowa nie pasują do pozostałych?
ZŁOTO TANY RAJ WŁOSY OCZY KOŃ WIERSZ WIATA POT STOPY WAŁ OPIS OŚ SMAK
Albo: jakiej litery brakuje:
podobno G
S L M K M C L S W P L
05 cze 2013, 11:18
Proste!
W pierwszym zadaniu
należy połączyć wyrazy między kolumnami (tutaj akurat między kolumnami, ale zdarzają się zadania, że można to zrobić w obrębie jednej kolumny) ze sobą tak, aby tworzyły logiczne słowa, w efekcie tego bez pary zostają właśnie POT i SMAK.
W drugim
podany zestaw liter to pierwsze litery nazw miesięcy brakuje tylko GRUDNIA, czyli G
Oj, żeby tylko takie zadania były
05 cze 2013, 11:25
Ale szybko. Dzięki Układanie wyrazów z podanych liter też bywa na egzaminie? Zdecydowanie wolę zadania logiczne... A możesz napisać jakie wyrazy tam widzisz?
ja z kolei nie cierpię tych ciągów liczbowych, zastanawiam się nad tym co wrzuciłaś teraz i zaraz mi mózg spłonie, nie widzę żadnej zasady, żadnego logicznego ciągu, żadnego interwału - nic co do tego czy są takie zadania na egzaminie, to do tej pory chyba takich nie było, ale kto wie co będzie teraz
05 cze 2013, 13:36
w grupach po 4 dają 15: 1+8+4+2=15,3+3+4+5=15,0+0+9+6=15
05 cze 2013, 13:41
Jezu...
Byłam na dobrej drodze, zaczęłam je grupować po dwie i dodawać do siebie, może nie rozmyśliłabym się po drodze i doszła do czterech