Teraz jest 06 wrz 2025, 00:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Co należałoby zrobić, aby wpływy do budżetu były większe? 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Co należałoby zrobić, aby wpływy do budżetu były większe?
ZIELONKA - ja tu błysnąłem kreatywnością a Ty mi od ciężkość imputujesz. To wymyśl coś by mandaty się spłacały bez wpływania TW do US i bez powrotu do poprzednich procedur.

07 wrz 2009, 22:25
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Gdybym miłości nie miał...
zielonka                    

Badman                    

O, si tacuisses! Philosophus massisses.
O, gdybyś milczał! Byłbyś nadal filozofem.
- Boecjusz

O, gdybyś nie powielał, byłbyś niczym ?

tranqilo                    

Wystarczy wyposażyć policję drogową i straż miejską w terminale do kart kredytowych aby zniknęły TW na mandaty kredytowe a jak nie ma karty to płaci gotówką w banku i przychodzi na parking po odbiór auta zawiezionego lawetą.

Tadeo74                    

Eutanazja dla notorycznych dłużników

Arnold71                    

Przymusowa eutanazja emerytów w wieku 66 lat
Eksterminacja chorujących dłużej niż 30 dni.
Zwiększenie podatków - dochodowy do 90 % i VAT do 66%.
Wprowadzenie podatku od oddychania, oddawania moczu i kału

josephe                    

Powymieniać NUS, którzy swoja funkcję sprawują co najmniej 3 lata

Po tych wypowiedziach już chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten temacik pewna grupa skarbowców powinna sobie odpuścić, gdyż jest zbyt ciężki jak na ich możliwości intelektualne.

tranqilo                    

ZIELONKA - ja tu błysnąłem kreatywnością a Ty mi od ciężkość imputujesz. To wymyśl coś by mandaty się spłacały bez wpływania TW do US i bez powrotu do poprzednich procedur.

ZIELONKA - jak widać - nie potrafi dyskutować merytorycznie i bez osobistych wycieczek. A bez czepiania się jak rzep psiego ogona nieistotnych szczegółow, z których robi jedyny i najpoważniejszy argument w dyskusji, w końcu bez obrażania innych "byłby niczym.... miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący". (Źródło:  Św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian).

08 wrz 2009, 06:02
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:01

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
Nadir                    

ZIELONKA - jak widać - nie potrafi dyskutować merytorycznie i bez osobistych wycieczek. A bez czepiania się jak rzep psiego ogona nieistotnych szczegółow, z których robi jedyny i najpoważniejszy argument w dyskusji, w końcu bez obrażania innych "byłby niczym.... miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący". (Źródło:  Św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian).

Można zawsze poważnie, merytorycznie w danym temacie, ale... nie chce mi się! Zielonka pewnie ma racje - nie dorosłem do poważnych debat i nie jestem przygotowany... Na szczęście dla budżetu i braci skarbowej są jeszcze jednostki odpowiedzialne, merytorycznie stojące na najwyższym poziomie, gotowe własną piersią bronić budżetu i wpływów... Gratuluję prawdziwie obywatelskiej postawy.

08 wrz 2009, 06:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2009, 07:58

POSTY        69
Moje dzieci nie poszły do szkoły upośledzone; tym bardziej nie wyszły ze szkoły bardziej debilne.  :(

08 wrz 2009, 09:57
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Jako odpowiedź na pytanie postawione w temacie przyszło mi do głowy takie rozwiązanie: zlikwidować VZM-y!!

08 wrz 2009, 12:48
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Za "radą" Zielonki odpuśćmy sobie ten temat, a jego samego zaproponujmy na na następcę JVR - będzie mógł zabłysnąć swoimi wizjami  ;)

08 wrz 2009, 19:06
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Tadeo74                    

Za "radą" Zielonki odpuśćmy sobie ten temat, a jego samego zaproponujmy na na następcę JVR - będzie mógł zabłysnąć swoimi wizjami  ;)

A może sprzedajmy go na karmę dla zwierząt - zawsze to jakaś kasa  :wysmiewacz:

08 wrz 2009, 19:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Likwidacja KRUSU, emerytur mundurowych, urzędu Prezydenta RP, Senatu, IPN-u, wszystkich ulg w PIT, wycofanie polskich wojsk z zagranicy i mamy .... nadwyżkę budżetową :czytaj:
Niestety z obecnym Prezydentem i Premierem kraj stacza się w finansową przepaść - dla nich liczą się tylko głosy wyborców a nie dobro kraju postrzegane w perspektywie dłuższej niż jedna kadencja :mur:

08 wrz 2009, 21:27
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Re: Co należałoby zrobić, aby wpływy do budżetu były większe
I temat wrócił.  Podobno wpływy mają być jedynym miernikiem w US. Co z innymi miernikami ?

20 kwi 2013, 10:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2011, 10:28

POSTY        11
W państwie kryzys, założenia budżetowe były zbyt optymistyczne, zagrali vabank...i wtopa. Teraz grunt się pali pod nogami... a my mamy stanąć na rzęsach, pisać, dzwonić, sms-ować, e-mail-ować, cuda czynić by od Kowalskiego wyciągnąć pieniądze jeszcze przed terminem wpłaty... Dotychczasowe mierniki spisywały się do czasu... u mnie w US Boss już wpadł w popłoch... i pyta co drugi dzień jak tam wpływy... a sęk w tym jak tu załatać dziurę gdzie ucieka kasa, ale to już Panowie i Panie ustawodawcy zadbali o to aby były luki w ustawach... a ludziska korzystają, bo my im figę możemy...

20 kwi 2013, 16:58
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Należy szybko poprawić warunki pracy i obsadę egzekucji administracyjnej, a nie traktować jej jak piąte koło u wozu.
Trochę wiary w pracowników egzekucji, trochę wolnej ręki w windykacji, a nie zakazy, nakazy sankcje i straszenie prokuratorem.
Przykładem zastraszania ludzi do granic, szczególnie związanych z egzekucją jest Wałcz.
Wierzcie,  nie wierzcie, ale jest to prawda. Strach przed cieniem po NUS do granic. Nie ważne jest nic, tylko mierniki zrobione prawnie, czy też nie prawnie. Ale mierniki robione jak ze słynnego filmu.
NUS Car i BÓG, a co tam prawo egzekucyjne, ja tu żądzę i tylko ja.
Często powtarzane słowa po NUS "jeśli Ministerstwo Finansów mnie nie odwołuje tzn., że mnie chce i działanie akceptuje".
Stąd te częste wizyty pracowników u prokuratora zamiast zająć się pracą. Dotyczy to NUS i jego sitwy też. Ok. 10% pracowników nie robi tego do czego zostali powołani tylko szukają, szukają i szukają haków na pozostałych pracowników.
Ci ludzie winni pracować dla budżetu, a nie na widzimisię Naczelnika.
Na temat ściągalności najwięcej może powiedzieć egzekucja, a szczególnie poborcy. Ale kto jej i ich słucha? Stąd więcej nie piszę.

20 kwi 2013, 17:29

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
lena79                    

W państwie kryzys, założenia budżetowe były zbyt optymistyczne, zagrali vabank...i wtopa. Teraz grunt się pali pod nogami...a my mamy stanąć na rzęsach, pisać, dzwonić, sms-ować, e-mail-ować, cuda czynić by od Kowalskiego wyciągnąć pieniądze jeszcze przed terminem wpłaty...Dotychczasowe mierniki spisywały się do czasu...u mnie w US Boss już wpadł w popłoch...i pyta co drugi dzień jak tam wpływy...a sęk w tym jak tu załatać dziurę gdzie ucieka kasa ale to już Panowie i Panie ustawodawcy zadbali o to aby były luki w ustawach...a ludziska korzystają bo my im figę możemy...

:brawa:  :brawa:
W tak młodym wieku tak trafna diagnoza ? Nieczęsto się to zdarza. Zgadzam się w zupełności, że zawalili ci co to wolą haratać w gałę niż pracować. A teraz ślą pisma w dół i żądają cudów. Cuda to tylko w ERZE drodzy państwo. Jak nie umiecie zadbać o aparat skarbowy to macie to co macie i nie myślę tu wcale o wynagrodzeniach. Wystarczą rzeczy banalne - odpowiednie uprawnienia i dostęp do informacji. Nie daliście ani jednego ani drugiego. Spieprzyliście sprawę panowie, a ja nie mam najmniejszej ochoty na stawanie na rzęsach po to by naprawiać waszą nieudolność. Na to, że zrozumiecie swój błąd już nie liczę. Sytuacja jest prosta, Titanic tonie choć orkiestra jeszcze przygrywa. Niedługo to potrwa ...

20 kwi 2013, 19:33
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
avacs                    

Jak nie umiecie zadbać o aparat skarbowy to macie to co macie i nie myślę tu wcale o wynagrodzeniach.

A ja myślę o wynagrodzeniach...
Jak mam myśleć o budżecie państwa jak mój własny załamał się już kilka lat temu?

21 kwi 2013, 09:01
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Ja też myślę o wynagrodzeniach  i stabilności zatrudnienia. Nie mając ani jednego ani drugiego - bo przecież urzędasów za dużo - muszę "dbać" o dobry wizerunek mojej osoby jako ewentualnej kandydatki do pracy u mojego obecnego klienta.
Ja mam miłą powierzchowność, uśmiecham się, bo lubię, staram się aby KS była komórką przyjazną podatnikowi. Jednak cały czas zastanawiam się, co zrobię, jak mnie zredukują, albo stwierdzę, że moje 2000 zł już mi KOMPLETNIE nie wystarcza.
A przecież, jeżeli miałabym zapewnienie pracy i wysokiego wynagrodzenia to nie musiałabym dbać o mojego "potencjalnego" szefa.

Druga rzecz- żeby pracować efektywnie, oprócz programów komputerowych, potrzeba ludzi i czasu - a ja teraz jestem zajęta "akcją zeznań" - bo KS to nieważne zadanie-  i kontrolą zarządczą - praktycznie od stycznia nic nie robię tylko to co niezbędne, wszczęłam 5 postępowań! A podatnicy często płacą kiedy mają sąd w perspektywie.

21 kwi 2013, 14:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 128 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona