Teraz jest 06 wrz 2025, 21:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Poborca skarbowy szuka pracy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

A cio to jest ten MUS bo nie zaskoczył mi trybik?

Będę strzelał. Mazowiecki Urząd Skarbowy (choć z tego co wiem to w Warszawie są dwa - PMUS i DMUS) a do tego dochodzi jeszcze Radom (TMUS).

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:31 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2007, 21:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:42

POSTY        10
Wydaje mi się jednak, że różnica między "egzekucją miękką a twardą" to taka jak... między "alkoholem twardym i miękkim"... Proste, chyba? Nie?

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:32 przez firefarter, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2007, 21:57

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Chyba nie... Mój ojciec rzadko bywał w Warszawie...

No patrz, a ja się całe życie zastanawiałem czemu taki brzydki jestem. :blush:

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:32 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2007, 22:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 mar 2007, 20:47

POSTY        47

LOKALIZACJAkraina marzeń

Od 1 lipca z powodów rodzinnych zamieszkam w Wa-wie. Dotychczas jestem poborcą w jednym z U.S w województwie Mazowieckim (umowa na czas nieokreślony).

Wykształcenie:

- technik informatyk (5 lat praktyki w zawodzie),
- mgr teologii (Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie),
- podyplomowe: kontrola, nadzór i audyt w administracji publicznej (Uniwersytet Warszawski - wydział Prawa i Administracji),
- ukończony Kurs Przygotowawczy do Służby Cywilnej,
- kurs z zakresu "egzekucji miękkiej" przy IS w Wa-wie,
- zgłoszony jako kandydat na trenera szkoleniowegodo do IS,
- koordynator zespołu CAF.

Wysoka kultura osobista i skuteczność w egzekucji należności.

W związku ze zmianą miejsca zamieszkania pilnie poszukuję możliwości np. przeniesienia do Urzędu Skarbowego w Wa-wie jako poborca. Także bardzo chętnie do komórki kontroli, nadzoru, audytu np. w IS etc... Jestem otwarty na wszystkie propozycje.

Jeśli ktoś z odwiedzających forum miałby dla mnie jakąś propozycję, informację proszę o pilny kontakt:
gracjan7@wp.pl

W sumie nie posiadasz wykształcenia, które byłoby potrzebne w skarbowości (oprócz podyplomówki, którą każdy może skończyć), powinieneś raczej uczyć religii w szkole a nie pchać się np. do kontroli, wierz mi jest dużo lepiej wykształconych ludzi od ciebie z wykształceniem kierunkowym, a nie z jakimś doklejanym ukończony Kurs Przygotowawczy do Służby Cywilnej - bo nawet nie potrafisz poprawnie określić służby przygotowawczej, tylko mówisz, że to jest kurs...:)

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:34 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2007, 22:34

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

W sumie nie posiadasz wykształcenia, które byłoby potrzebne w skarbowości (oprócz podyplomówki, którą każdy może skończyć), powinieneś raczej uczyć religii w szkole a nie pchać się np. do kontroli, wierz mi jest dużo lepiej wykształconych ludzi od ciebie z wykształceniem kierunkowym, a nie z jakimś doklejanym ukończony Kurs Przygotowawczy do Służby Cywilnej - bo nawet nie potrafisz poprawnie określić służby przygotowawczej, tylko mówisz, że to jest kurs...:)

Justysia 29 (a może już Justysia 30) straszna z ciebie... hmm... ZOŁZA. Jak będziesz tak ludzi traktować to skończysz jak stara panna. :P Trochę bardziej deliktatnie.

Ps. Fakt, mnie też człowiek zaskoczył swoim pytaniem o pracę poborcy w Warszawie. Pomyślałem sobie "Głupi czy fartu szuka". Wiadomo, poborcy koszą na tyle solidną kasę, że raczej tę robotę się załatwia niż dostaje, ale może Człowiek ma wysoką asertywność. ;)

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:36 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 cze 2007, 23:48
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2006, 15:22

POSTY        75
Ostatnio sporo jest ogłoszenień w biuletynie, więc nie widzę problemu żeby załapać się do pracy w którymś z US w W-wie. Z miesiąc temu potrzebowali poborcy na Wawer i to na cały etat :).
A tak na marginesie to możliwe, że trzeba mieć wtyki, żeby się dostać na poborcę, ale ja dostałem się z ulicy bez żadnych znajomości.

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:37 przez ekm, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2007, 08:35

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Ostatnio sporo jest ogłoszenień w biuletynie, więc nie widzę problemu żeby załapać się do pracy w którymś z US w W-wie. Z miesiąc temu potrzebowali poborcy na Wawer i to na cały etat :).
A tak na marginesie to możliwe, że trzeba mieć wtyki, żeby się dostać na poborcę, ale ja dostałem się z ulicy bez żadnych znajomości.

No właśnie, teraz w Warszawie jest więcej miejsc pracy w USach niż chętnych (jest tak od 2-3 mies. to nowe zjawisko), mój Urząd działa jeszcze normalnie dzięki stażystom. Natomiast z mojego doświadczenia zawodowego wynika, że na poborcę, kierownika, naczelnika (jego zastępców) i kontrolera to z ulicy raczej nie biorą. Ja pracuję w kontroli, ale zaczynałem od wymiaru. Jeżeli ktoś się dostał z tzw. ulicy do pracy to znaczy, że miał farta, ale kto wie, czasy się zmieniają. W każdym bądź razie w moim US to na razie chyba niemożliwe. ;) Jestem w tej sprawie bardzo sceptyczny.

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:39 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2007, 09:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2007, 11:19

POSTY        7
Dzięki "MELON" za sugestie by temat potraktowac poważnie... Niestety jak mi się wydaje "nie dorastam intelektualnie" do niektórych interlokutorów tego forum, :D bo poziom niektórych wypowiedzi jest porażająco "wysoki"... Ale cóż, jak ktoś zwraca się publicznie z zapytaniem musi się liczyć z tym, że może otrzymać "odpowiedź" także od "klasycznego urzędnika"...

A co do "egzekucji miękkiej" to prowadzący szkolenie nazywali tak po prostu aspekty psychologiczne egzekucji. Czyli takie tam pitu, pitu... :D

Ja również dostałem pracę poborcy zwyczajnie z ogłoszenia. I wcale nie jest mi źle, gdyby nie to, że zmieniam miejsce zamieszkania.

A ludzką rzeczą jest pytać. Natomiast PRYMITYWIZMEM kąśliwie odpowiadać... :) Tu ktoś pyta o pomoc a Ty swoje JUSTYNKA, że każdy może..., że wyższe kierunkowe wykształcenie... etc. Wiem i o to nie pytałem. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:41 przez man, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2007, 10:27
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Tu ktoś pyta o pomoc a Ty swoje JUSTYNKA, że każdy może..., że wyższe kierunkowe wykształcenie... etc. Wiem i o to nie pytałem. Pozdrawiam.

Nie przejmuj się.
Kobiety (niektóre) tak mają. :rolleyes:

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:41 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2007, 10:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 mar 2007, 20:47

POSTY        47

LOKALIZACJAkraina marzeń
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A ludzką rzeczą jest pytać. Natomiast PRYMITYWIZMEM kąśliwie odpowiadać... :) Tu ktoś pyta o pomoc a Ty swoje JUSTYNKA, że każdy może..., że wyższe kierunkowe wykształcenie... etc. Wiem i o to nie pytałem. Pozdrawiam.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Takim jak ty inaczej się nie odpowiada..., zobacz lepiej ogłoszenia w szkołach gdzie potrzebują katechety, a jednocześnie możesz uczyć dzieci informatyki. ;)

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:42 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2007, 11:40
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2006, 15:22

POSTY        75
A swoją drogą MAN zawsze możesz dojeżdżać do miejscowości, z której się przeprowadzasz o ile to nie jest daleko od W-wy. Dużo osób dojeżdża z okolic do W-wy a Ty byś miał odwrotnie, nie stał byś w korku, bo jak mniemam masz samochód.
Życzę powodzenia!

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:43 przez ekm, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2007, 12:49

REJESTRACJA07 gru 2006, 11:28

POSTY        99

LOKALIZACJAMazowsze
W jednym z podwarszawskich US-ów gdy ogłoszono, że jest wolne miejsce na poborcę, zgłosiły się trzy osoby: dwie kobiety i jeden facet.  Gdy objaśniono kandydatom co mają robić i jak wykonywać zawód to dwie osoby od razu zrezygnowały, została jedna pani, która spełniła wymogi i teraz jest "poborczynią" - z tego co wiem nie miała żadnych kontaktów, przyszła z ulicy i dojeżdża kawał drogi do pracy.

Trzeba przeglądać ogłoszenia, US-y mają obowiązek publikować inf. o wszystkich wolnych etatach i przeprowadzać nabór zgodnie z obowiązującymi zasadami. Wynik i ocena musi być ogłoszona na stronie: <a href="http://www.izba-skarbowa.waw.pl/" target="_blank">http://www.izba-skarbowa.waw.pl/</a>
Tam też można orientować się o wolnych miejscach w US-ach.

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:44 przez washi, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2007, 13:17
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

została jedna pani która spełniła wymogi i teraz jest "poborczynią"

NIESAMOWITE!
Do 03. 06. 2007 g. 13:17 byłem święcie przekonany, że nie ma w Polsce w żadnym urzędzie kobiety praującej jako "poborczyni".
A tu proszę! Gratulacje.
Chyba pierwsza (a może i jedyna) w Polsce?!
PS.
Swoją drogą chciałbym znać jej męża...  :rolleyes:

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:44 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2007, 15:15

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Swoją drogą chciałbym znać jej męża...  :rolleyes:

O widzę, że kolega stał się już zupełnym Euroentuzjastą, że się mężami koleżanek zaczyna interesować. :wub:   ;)

Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 07:45 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2007, 17:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona