Teraz jest 06 wrz 2025, 21:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
To i ja się dołączam do obserwatorów :)
Miałam jeszcze ochotę zaryzykować i podejść w tym roku, ale hazardzistką jednak nie jestem i ostatecznie przekonało mnie do tego zamówienie na nowe testy umiejętności. '
Ale kciuki za odważnych trzymac będę! Pozdrawiam

18 mar 2013, 07:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 kwi 2008, 13:36

POSTY        42
olusia                    

Ja też odpuszczam, za tydzień zdaję dopiero na certyfikat B2. Mózg mam już porządnie wyprany. Nie dam rady za mało czasu, ale będę was wspierać i śledzić z wami gimnastykę umysłu.

Ja bym szedł na całość. Jak tylko będziesz mieć papier z języka, spróbuj. I przede wszystkim trzeba się nastawić, że niekoniecznie zdasz za pierwszym razem. Ja się uczyłem na to miesiąc, bo więcej nie warto, bo i tak to nic nie da. Zakres jest tak szeroki, że po prostu bez odrobiny szczęścia nie ma co liczyć na sukces. A pierwsze podejście miałem jak zmienili cały egzamin (2007) i też mało osób zdało, natomiast rok później już zdała znakomita większość z tych, którzy oblali w 2007.

21 mar 2013, 07:05
Specjalista

REJESTRACJA03 wrz 2012, 21:08

POSTY        329
juron                    

Ja bym szedł na całość. Jak tylko będziesz mieć papier z języka, spróbuj. I przede wszystkim trzeba się nastawić, że niekoniecznie zdasz za pierwszym razem. Ja się uczyłem na to miesiąc, bo więcej nie warto, bo i tak to nic nie da. Zakres jest tak szeroki, że po prostu bez odrobiny szczęścia nie ma co liczyć na sukces. A pierwsze podejście miałem jak zmienili cały egzamin (2007) i też mało osób zdało, natomiast rok później już zdała znakomita większość z tych, którzy oblali w 2007.

Pewnie masz rację, też tak myślałam, kto nie ryzykuje ten nie ma nie żałuje.Ale kurcze iść na przysłowiową pałę, też nie fajnie. Nie liczę na to,że zdam za pierwszym razem. Dałeś mi trochę do myślenia...w pracy gorący okres a kiedy się uczyć :wsciekly:

21 mar 2013, 18:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 mar 2013, 21:37

POSTY        11
Kiedy jest egzamin w tym roku? Pod koniec czerwca? Czy trafiają się jakieś pytania z poprzednich lat? I najważniejsze co mnie interesuje to ile czasu trzeba, żeby przeczytać i opanować cały materiał? Czy pół roku czy 2 miesiące :)

27 mar 2013, 12:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251

Kiedy jest egzamin w tym roku? Pod koniec czerwca?
jeszcze nie ma terminu ustalonego, ale zazwyczaj jest w ostatni weekend czerwca.

Czy trafiają się jakieś pytania z poprzednich lat?
Pytania się nie powtarzają, ale zdarzają się podobne. Na stronie KSAP są testy z lat ubiegłych wystarczy porównać.

I najważniejsze co mnie interesuje to ile czasu trzeba, żeby przeczytać i opanować cały materiał? Czy pół roku czy 2 miesiące :)
Chyba nikt nie odpowie ile potrzeba ci czasu na opanowanie materiału, to wszystko zależy od determinacji i predyspozycji. Przejrzyj forum zobaczysz czego trzeba się uczyć i wtedy będziesz mogła stwierdzić ile ci to zajmie. Część osób pisze że wystarczy miesiąc, mi zeszło trochę dłużej: styczeń, luty zbieranie materiałów i od marca nauka.

27 mar 2013, 16:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 mar 2013, 21:37

POSTY        11
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź na wszystkie pytania! :)
Ja nawet nie mam materiałów :( Trzeba było zabrać się za to dużo dużo wcześniej :( Chyba odpuszczę w tym roku. Tylko, że potem trzeba czekać cały rok :) No nic, zobaczę jeszcze.

27 mar 2013, 23:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 sty 2012, 17:39

POSTY        49
Z Biuletynu Służby Cywilnej nr 3 -
- zapowiedzi

"Sprawdzian przewidziany w toku postępowania kwalifikacyjnego dla pracowników służby
cywilnej ubiegających się o mianowanie w 2013r.
odbędzie się  6 lipca w Warszawskim
Centrum EXPO XXI, przy ul. Ignacego Prądzyńskiego 12/14"

29 mar 2013, 22:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 cze 2012, 19:09

POSTY        10
Wuzetka2013                    

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź na wszystkie pytania! :)
Ja nawet nie mam materiałów :( Trzeba było zabrać się za to dużo dużo wcześniej :( Chyba odpuszczę w tym roku. Tylko, że potem trzeba czekać cały rok :) No nic, zobaczę jeszcze.

Nie odpuszczaj! Materiały są na wspólnej skrzynce (całe mnóstwo materiałów).  Dzisiaj zobaczyłam informację, że skrzynka jest nieczynna. Nie mogę teraz tego sprawdzić, bo nie mam hasła do niej w domu. Jeśli to prawda, to pewnie uruchomimy inną, a ja włożę do niej wszystkie materiały jakie mam (własne) i te pozyskane. Myślę, że nikt nie będzie miał mi tego za złe.
Każdy z nas ma inne predyspozycje do wchłaniania wiedzy. W ubiegłym roku uczyłam się dwa miesiące. Nie mówię, że wystarczająco, bo skoro nie weszłam do grona szczęśliwców to widocznie za mało, za krótko, mało efektywnie.
Dziś mamy jeszcze przed sobą sporo możliwości także czasowych.
Dzielmy się wiedzą i podejdźmy być może kolejny raz, a może pierwszy.
Jestem przekonana, że warto.
I tej  wersji będę się trzymać. :)

05 kwi 2013, 22:12
Znawca

REJESTRACJA23 sty 2012, 22:56

POSTY        235
Eliko skrzynka działa. Ja przesłałam część materiałów, część przesłała Magda. Bardzo Cię proszę jak masz jakieś inne materiały niż te, które obecnie są na skrzynce to prześlij je. Jakoś się odwdzięczymy  :piwo: Ja poprzednio nie ściągnęłam wszystkich materiałów bo byłam naiwna  :zly1:

06 kwi 2013, 16:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 cze 2011, 13:04

POSTY        27
Warto próbować.
Jak chodzi o powtarzalność pytań, to i owszem pojedyncze powtarzają się.
Ja analizowałam pytania ze wszystkich poprzednich lat i  niektóre się powtórzyły w 2012 roku.
Poza tym jak chodzi o czas na przygotowanie się do egzaminu, ja przygotowywałam się od długiego majowego weekendu i udało się.
Moim zdaniem jeżeli zbyt wcześnie zaczyna się naukę to wiele się zapomni. Trzeba zacząć naukę jak najpóźniej ale intensywnie.
Konstytucja i ustawa o służbie cywilnej na pamięć (na blaszkę). Z tych dwóch ustaw jest zawsze ponad 30% pytań.
Ponadto ustawa o ochronie danych osobowych, o dostępie do informacji publicznej, kpa.
Czytać lub oglądać nowinki.
Wyłapać z podawanych informacji to co się wydaje istotne.
No i oczywiście strona skarbowców to SKARB - przede wszystkim testy psychologiczne.
Powodzenia dla wszystkich.

07 kwi 2013, 17:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2010, 07:21

POSTY        194
Może ktoś napisze gdzie jest skrzynka z materiałami i jak z niej korzystać tj kto może i na jakich warunkach. Proszę jakąś dobrą dusze o pomoc. andziak62@gmail.com

07 kwi 2013, 19:15
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2011, 19:06

POSTY        1
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, byłabym niezmiernie wdzięczna za adres, hasło i login do skrzynki z materiałami. Mój adres e-mail to aiha14@interia.pl

Pozdrawiam,

Aiha

08 kwi 2013, 21:07
Znawca

REJESTRACJA29 maja 2009, 09:49

POSTY        137
Może komuś się przyda:
http://exit.edu.pl/upload/1233569905.pdf

Czy mogłabym poprosić na priv dane do Magicznej Skrzynki, z chęcią podejrzę co już zostało zebrane. W związku z tym, iż posiadam troszkę różnych materiałów mogę podrzucić co nieco :)

09 kwi 2013, 06:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2013, 08:26

POSTY        3
Nie będę oryginalna, ale  również poproszę o dostęp  do materiałów.
Mój e-mail: Kasiaiza@op.pl. Z góry dziękuję.

09 kwi 2013, 06:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495 ... 840  Następna strona