To pytanie to chyba żart, wiesz że takich testów się nie publikuje. Publikowane mają być tylko z wiedzy ogólnej ale to chyba w kolejnych latach.
02 maja 2007, 19:01
Sonia
To pytanie to chyba żart, wiesz że takich testów się nie publikuje. Publikowane mają być tylko z wiedzy ogólnej ale to chyba w kolejnych latach.
Powinni podobne opublikować, po co robić tajemnicę...
____________________________________ Dla zasady nie ma sprawy
Ostatnio edytowano 03 maja 2007, 10:02 przez zenekzenek, łącznie edytowano 1 raz
03 maja 2007, 08:42
Czy osoby, które w tym roku biorą udział w mianowaniu, dostały może potwierdzenie, że ksap otrzymała zgłoszenie do postępowania kwalifikacyjnego w sc?
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 07:00 przez doal, łącznie edytowano 1 raz
03 maja 2007, 18:33
doal
Czy osoby, które w tym roku biorą udział w mianowaniu, dostały może potwierdzenie, że ksap otrzymała zgłoszenie do postępowania kwalifikacyjnego w sc?
Czekają do ostatniej chwili..., ja jeszcze nie dostałem, mimo że wysłałem w połowie marca.
Ostatnio edytowano 07 maja 2007, 07:01 przez zenekzenek, łącznie edytowano 1 raz
03 maja 2007, 20:29
Ile osób do tej pory zgłosiło się na egzamin, a jak myślicie: w tym roku będzie więcej kandydatów niż rok temu?
____________________________________ CARPE DIEM
Ostatnio edytowano 11 maja 2007, 06:57 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz
10 maja 2007, 09:48
Ja zaczęłam dopiero myśleć o przystąpieniu do postępowania i mam pytanie techniczne: gdzie załatwia się zaświadczenie o karalności, czy powinnam załatwić to ja, czy mój pracodawca i jak długo to trwa? Komu mam przedłożyć wymagane dokumenty?
Ostatnio edytowano 16 maja 2007, 06:30 przez urzedusia, łącznie edytowano 1 raz
15 maja 2007, 21:55
Zazwyczaj załatwia się to w sądzie rejonowym, tam gdzie mieszkasz, w punkcie informacyjnym krajowego rejestru karnego. Koszt 50 zeta.
____________________________________ <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->The grass is always greener on the other side of the fence<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 16 maja 2007, 19:25 przez unlawful, łącznie edytowano 1 raz
16 maja 2007, 14:30
urzędusia
Ja zaczęłam dopiero myśleć o przystąpieniu do postępowania i mam pytanie techniczne: gdzie załatwia się zaświadczenie o karalności, czy powinnam załatwić to ja, czy mój pracodawca i jak długo to trwa? Komu mam przedłożyć wymagane dokumenty?
Nie musisz tego załatwiać, bo tę informację zaświadczają kadry, które chyba raz na rok takie zaświadczenie z sądu pobierają. Ty uzupełniasz tylko zgłoszenie, drukujesz, podpisujesz i dajesz do podpisu dyrektora. Następnie wysyłasz zgłoszenie elektronicznie, dokonujesz wpłaty wymaganej kwoty i kwit wraz z wypełnionym podaniem wysyłasz do ksap pocztą. No i dalej czekasz na zaakceptowanie zgłoszenia, co niestety trochę trwa.
Ostatnio edytowano 16 maja 2007, 19:26 przez doal, łącznie edytowano 1 raz
16 maja 2007, 14:59
Zakres wiedzy na egzamin do PZK jest podobny, więc może ktoś ma testy? A jest szansa na inne miasto oprócz stolicy? Cały czas się waham, czy warto... <_< Może polecicie strony gdzie można poćwiczyć testy "umiejętności uczenia" "zdolności kierownicze". :blush:
Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 07:24 przez Arya, łącznie edytowano 1 raz
23 maja 2007, 09:52
zenekzenek
Na jakiej stronie znajdują się testy umiejętności i zdolności kierowniczych, podobne do tych co będą na postępowaniu SC 2007? Ktoś wie?
Takie pytanie już zadałem jakiś czas temu i nie mam dalej odpowiedzi.
Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 13:30 przez zenekzenek, łącznie edytowano 1 raz
24 maja 2007, 11:30
W tym roku jest około 1.000 zgłoszeń więc marne szanse na inne miasto egzaminacyjne. Po braku zainteresowania tym tematem widać, że mało skarbowców podejdzie do egzaminu. Szkoda, że jeszcze nie udostępniono testów z egzaminu na PZK, czekam... no i się uczę.
Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 10:43 przez Arya, łącznie edytowano 1 raz
01 cze 2007, 08:29
Z tego, co widziałem 31.05.2007, liczba chętnych nie przekraczała 1.500 osób, a ja dalej nie mam odpowiedzi odnośnie mojego zgłoszenia, które wysłałem na początku marca..., widocznie szanowna komisyjka KSAP zbiera się na sam koniec aby ludzi do końca trzymać w niepewności, a z tego co widzę, to egzamin odbędzie się w Warszwie przy takiej frekwencji, ale w sumie to dobrze dla mnie i pozostałych co jadą na ww. egzamin, jak zdamy to będziemy urzędnikami, nie będziemy lampić się na limit 3.000 osób. To jest wielki plus ostatniego rozporządzenia dot. egzaminu, który obciął ludzi z certyfikatem z j. rosyjskiego.
Ostatnio edytowano 03 cze 2007, 10:44 przez zenekzenek, łącznie edytowano 1 raz
01 cze 2007, 18:47
To i tak dużo. Podejrzewałem, że nie zgłosi się prawie nikt ze skarbowości. Bardzo jestem ciekaw, czy np. ktoś, kto uzyska mianowanie np. w październiku 2007 w związku z wejściem do KAS je utraci.
Ostatnio edytowano 04 cze 2007, 12:16 przez generaljaruzel, łącznie edytowano 1 raz
04 cze 2007, 12:11
Jak tak zrobią trzeba będzie wyjechać z kraju, za dużo człowiek inwestował w języki itp., uczył się ustaw...
____________________________________ CARPE DIEM
Ostatnio edytowano 06 cze 2007, 06:39 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz