Czy przeglądał ktos zamówienie publiczne KSAP dotyczące testów oto cyt: Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest pracowanie puli zadań zgodnej z standardami wymaganymi przy opracowaniu tego rodzaju technik wraz z warunkami wynikającymi z Ustawy o służbie cywilnej i rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2009 roku DZ. U. nr 218 poz. 1695 z 2009r. Z uwagi na to, że przedmiot zamówienia jest kontynuacją umowy jaką USC zawarł z Pracownią Testów Psychologicznych przy PTP dnia 15 grudnia 2000 roku opracowania pula zadań musi się różnić od tej dotychczas stosowanej.. II.4)
12 mar 2013, 18:09
Re: Gimnastyka umysłu
Możesz podać źródło tej informacji? Najlepiej bezpośredni link.
/edit:
ok, już się doszukałam na BIPie.
13 mar 2013, 11:31
A uzasadnienie do wyboru oferty brzmi:
cyt" Przedmiotem zamówienia jest opracowanie kolejnych puli zadań na potrzeby postępowań kwalifikacyjnych w Służbie Cywilnej i przeprowadzanych przez Krajową Szkołę Administracji Publicznej. Obecnie posiadana pula zadań z biegiem czasu i kolejnymi przeprowadzanymi egzaminami wymaga uzupełnienia o kolejne zadania. Urząd Służby Cywilnej w 2000 roku zawarł z Pracownią Testów Psychologicznych umowę na opracowanie dotychczas wykorzystywanej puli zadań (bateria USC)"
Chyba nie ma sensu powtarzać analogii, czy tabelek. Jakieś tam matryce może i będą ale pewnie zdecydowanie inny rodzaj. Ale skoro dla wszystkich to będzie nowość to wszyscy wypadną gorzej.
A ja tak liczyłam na moje ulubione tabelki Co obstawiacie, na co się nastawić?
13 mar 2013, 22:07
Mam prośbę do kolegów i koleżanek (Nadir np. ) którzy zdawali dosyć dawno (przed tym jak były na teście już tylko matryce, analogie i tabelki) żeby napisali jakie rodzaje zadań jeszcze były. Wiem z forum, że były kiedyś klasy, a jeszcze wcześniej testy poprawności językowej?
Napiszcie jak to wyglądało, szczególnie ten test poprawności językowej (klasy na forum były wrzucane dosyć często) lub podajcie linka do strony gdzie o takich testach (przykłady) jest mowa. Naprawdę nie mam czasu tego szukać, a Wy którzy się wtedy tym interesowaliści może lepiej wiecie gdzie (na których stronach) tego szukać).
Pozdrawiam
14 mar 2013, 09:27
Wstawiam linki, do stron tego forum, na których Nadir opisywał testy z poprzednich lat (przed 2010 rokiem) viewtopic.php?f=61&t=1737&start=204
Pożyjemy, zobaczymy co będzie, choć nie wiem jeszcze czy do egzaminu przystapię.
15 mar 2013, 10:52
To tak jak ja. Cały czas mam watpliwości. Niski limit, zmiana testu umiejetności. I co tutaj robić? Już jestem po jednym podejściu i zastanawiam się czy na wstępie nie są to wyrzucone pieniądze w błoto.
15 mar 2013, 11:00
Widzę, że macie podobnie jak ja - jeszcze nie do końca zdecydowani czy podejść i zapłacić... Nigdy jeszcze nie podchodziłam do tego egzaminu ze względu na staż. W tym roku mogę, ale jestem zdołowana i przerażona limitem, a ponadto ewentualnymi zmianami testu umiejętności. Przejrzalam forum, mniej więcej wiedziałabym czego się spodziewać, a teraz? Ale słuchajcie, mam pytanie odnośnie ewentualnego taniego noclegu w Warszawie. Myślę, że jak tylko ogłoszą termin egzaminu, trzeba by zarezerwować nocleg, bo później może być ciasno w stolicy w miejsach dostepnych na kieszeń pracownika służby cywilnej... Macie jakieś namiary? Już wiem, że na Okrzei nie można
15 mar 2013, 13:16
Witajcie widzę że ostro się gimnastykujecie a ja wciąż nie mogę się zebrać do nauki bo sama nie wiem czy przystępować przy takim limicie. W zeszłym roku prawie się załapałam tzn. miałam mianowanie 2 tygodnie i mi "zabrali". Jeszcze nie mogę w to uwierzyć, ale jak pech to pech. Strasznie mi ciężko się zmobilizować mam wrażenie że nic nie wiem, dopiero zaczynam się zbierać. Ktoś tu wspominał o innym nowym teście umiejętności napiszcie proszę o co chodzi z tym testem. W każdym razie życzę Wam wszystkim powodzenia może i mnie się uda oczywiście przy założeniu że przystąpię.
15 mar 2013, 19:47
Z testem umiejętności chodzi o to, że KSAP ogłosił zamówienie publiczne na "opracowania puli pozycji zadań niezbędnych do corocznego przeprowadzania postępowań kwalifikacyjnych w służbie cywilnej w latach 2013 - 2015" i podał warunek, że opracowana pula zadań musi się różnić od tej dotychczas stosowanej. To tak w skrócie, a wszystko dokładnie opisane znajdziesz pod linkiem http://bip.ksap.gov.pl/pliki/OGL_13.pdf
Zastanawia mnie jedno, czy ktoś może wie, czy te testy umiejętności które były w poprzednich latach to były też przygotowane na trzy lata np. 2010-2012?
15 mar 2013, 20:30
Ja to czytam że musi się różnić, bo może chodzi o to aby się nie powtarzały raveny, zadania, analogie. Też mnie ciekawi jak to było w latach poprzednich, jak było rozpisywane zamówienie przez KSAP.