Teraz jest 06 wrz 2025, 07:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Zeznania i deklaracje drogą elektroniczną 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA13 maja 2010, 06:34

POSTY        1
Post Zeznania i deklaracje drogą elektroniczną
Powiedzcie jak tam u was procentowo wygląda udział elektronicznych do papierowych?
Ponoć w niektórych urzędach pracownicy wprowadzają deklaracje przez e-deklaracje i podnoszą wskaźnik!

05 mar 2013, 10:09
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lis 2012, 10:51

POSTY        47
Post Re: Zeznania i deklaracje drogą elektroniczną
Malwa                    

Powiedzcie jak tam u was procentowo wygląda udział elektronicznych do papierowych?
Ponoć w niektórych urzędach pracownicy wprowadzają deklaracje przez e-deklaracje i podnoszą wskaźnik!

:blink:  :blink:  :blink:  Jak to? Czy mi się wydaje, czy taki proceder mozna nazwać oszustwem?  palka--==

05 mar 2013, 11:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2009, 08:47

POSTY        3
U nas w urzędzie wprowadzamy deklaracje przy podatniku w celu podniesienia mierników, podobno to teraz obowiązkowo tak trzeba? :angry2:

05 mar 2013, 11:11
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Starababa                    

Malwa                    

:blink:  :blink:  :blink:  Jak to? Czy mi się wydaje, czy taki proceder mozna nazwać oszustwem?  palka--==

Zaraz tam oszustwo. A ktoś jest poszkodowany? Nie. Ot, kreatywne podejście do mierników. A i podatnik powinien być zadowolony bo zeznania ze speda idą w pierwszej kolejności do  :zygi: . Sielanka.
:rolleyes:
Oczywiście żartowałem. To straszny, wręcz odrażający proceder. Cóż za demoniczny umysł wpadł na taki pomysł.

05 mar 2013, 11:25
Zobacz profil WWW
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
mkk09                    

U nas w urzędzie wprowadzamy deklaracje przy podatniku w celu podniesienia mierników, podobno to teraz obowiązkowo tak trzeba? :angry2:

jesteście małym urzędem? My tak nie robimy i myślę,że nie będziemy. Za duże kolejki.

05 mar 2013, 12:58
Zaawansowany

POSTY        47
Rozumiem, że Kolega Kreatywny stosuje te same metody?
Skoro tak, to nie płaczcie tu więcej, że mierniki to głupota, bo sami się klasycznie dajecie :sex: właśnie takim sztucznym nakręcaniem. Ale cóż, "nie moja parafia, nie mój ksiądz".

05 mar 2013, 13:00
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Za nas elektroniczne deklaracje wprowadzają Biura Rachunkowe. I jeszcze mają z tego dochód a podatnik odchodzi zadowolony bo nie musi stać w kolejce do okienka w którym pracownik US wprowadzi deklarację do POLTAXu.
Wskaźnik zależy od typu deklaracji i raczej nie przekracza 50%.  Nadal spora część deklaracji wprowadzanych co miesiąc jest dostępna wyłącznie w trybie papierowym.

05 mar 2013, 16:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 sty 2013, 06:22

POSTY        14
mkk09                    

Słucham?!   :rotfl: u nas nie do zrobienia, za duży urząd, chyba że "zatrudnią/wykorzystają" praktykantów i im biureczka wystawią na korytarze, hahaha już to widzę "oczyma wyobraźni"  :rotfl:

05 mar 2013, 17:23
Specjalista

POSTY        788

Starababa                    

Rozumiem, że Kolega Kreatywny stosuje te same metody?
Skoro tak, to nie płaczcie tu więcej, że mierniki to głupota, bo sami się klasycznie dajecie :sex: właśnie takim sztucznym nakręcaniem. Ale cóż, "nie moja parafia, nie mój ksiądz".

Kolega Kreatywny drze sobie łacha z tematu, koleżanko Starababo.
Temat i owszem, nie jest mi obcy, choć mnie akurat nie dotyczy. A gdybyś tak, uważnie przyjrzała się mojej wypowiedzi, zwłaszcza jej mniej widocznym partiom, poniżej najniższej emotki, okazało by się że Twój komentarz skierowany pod moim adresem nie był do końca sprawiedliwy.
Jeśli masz kłopoty z odczytaniem, zaznacz sobie całe pole mojego posta myszką.

05 mar 2013, 17:38
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
tymianek                    

mkk09                    

Słucham?!   :rotfl: u nas nie do zrobienia, za duży urząd, chyba że "zatrudnią/wykorzystają" praktykantów i im biureczka wystawią na korytarze, hahaha już to widzę "oczyma wyobraźni"  :rotfl:

To musicie zmienić zdanie. I te biureczka wystawić do OKIENKA BONIEGO.  Mierniki powodują, że tylko wprowadzanie przy podatniku pozwala na utrzymanie się w pobliżu mediany. A jak klient stoi spokojnie w kolejce to można mu wręczyć ulotkę ;) , pokazać plakat, :P  zachęcić jakimś przekazem medialnym do złożenia e-deklaracji. czytaj=--===

05 mar 2013, 17:41
Amator

REJESTRACJA21 sty 2010, 15:12

POSTY        20
duży urząd i wprowadzamy przy podatniku, a że na sali ludzie się czasami nie mieszczą to już nikogo nie obchodzi ma być wprowadzone i już, a do elektronicznych jest oddelegowany pracownik, który ma pomagać wysyłać (de facto wysyła za ludzi), ale jak kolejka taka to i elektroniczne cieszą się powodzeniem

05 mar 2013, 23:10
Zaawansowany

POSTY        47
rychu                    

Kolega Kreatywny drze sobie łacha z tematu, koleżanko Starababo.
Temat i owszem, nie jest mi obcy, choć mnie akurat nie dotyczy. A gdybyś tak, uważnie przyjrzała się mojej wypowiedzi, zwłaszcza jej mniej widocznym partiom, poniżej najniższej emotki, okazało by się że Twój komentarz skierowany pod moim adresem nie był do końca sprawiedliwy.
Jeśli masz kłopoty z odczytaniem, zaznacz sobie całe pole mojego posta myszką.

Skoro już dajemy sobie dobre rady, to posty "dla zwały" pisz w temacie "pośmiejmy się". Mnie interesują merytoryczne wypowiedzi, a nie posty "zobacz jaki śmieszny jestem i ze wszystkiego mam niezłą zwałę". Ważne jest, żebyśmy postępowali w urzędach jednolicie, a nie, jak teraz, "każdy h..na swój strój".

06 mar 2013, 09:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2009, 08:47

POSTY        3
I w małym urzędzie robią się kolejki, że pełna sala podatników, na początku szło to jakoś ogarnąć, a teraz wszyscy z OB zaangażowani w akcje PIT.
Nawet nie ma czasu na jedzenie, ale co tam mierniki przecież najważniejsze, bo izba opieprza za słabe i kontrole robi :(

06 mar 2013, 10:11
Specjalista

POSTY        788

Starababa                    

Skoro już dajemy sobie dobre rady, to posty "dla zwały" pisz w temacie "pośmiejmy się". Mnie interesują merytoryczne wypowiedzi, a nie posty "zobacz jaki śmieszny jestem i ze wszystkiego mam niezłą zwałę". Ważne jest, żebyśmy postępowali w urzędach jednolicie, a nie, jak teraz, "każdy h..na swój strój".

O ile pierwsza część Twojego postu ma jakiś sens o tyle w drugiej to opowiedziałaś swój "sen o żelaznym wilku".
Właśnie od 10 minut kręce się jak g... w przeręblu, próbując zmienić PKD podmiotowi z VIES i co jest jakaś instrukcja na temat? Nie MA. Ups offik mi poszedł.

Ale skoro już tak moderujesz wątek to opieprz samą siebie za swój pierwszy post. Zero merytoryczności tylko jakieś dywagacje na temat "czy to ładnie". Ludzie dostali polecenia i Twoje rozumienia "litery i ducha prawa" to "szelest zeszłorocznych liści".
A przy okazji jeśli Twoje pytanie było merytoryczne to i moja odpowiedź, mimo że dla "zwały" była jak najbardziej merytoryczna.

Prawdę napisawszy to przejrzałem poprzednich dwanaście postów i niczego merytorycznego w żadnym z nich nie znalazłem.

06 mar 2013, 11:48
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 16 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona