Re: Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
Ahaaaa, no cóż, widocznie słabo zorientowany w tym temacie jestem. Może po DISach ruszą też konkursy na NUSów
20 gru 2012, 21:37
Ksiegowiec
Ahaaaa, no cóż, widocznie słabo zorientowany w tym temacie jestem. Może po DISach ruszą też konkursy na NUSów
Konkursy na NUS-ów były już częściowo ogłoszone bodajże w czerwcu ... I słuch o nich zaginął ...
20 gru 2012, 21:41
no właśnie ciekawe co z tymi czerwcowymi jakoś się przeciągnęło...ale nadal cisza...czyżby przed burzą...
20 gru 2012, 22:50
Słyszałem, że tam gdzie są p.o. Naczelnicy US, gdy konkurs jest rozstrzygnięty można powołać bez konkursu. Rzekomo nie ma chętnych na te stanowiska. To dlaczego tak kurczowo się trzymają stołków. Podpowiadam, że chętni chcą tylko należy ich znaleźć, ale odrzucić polityczne namaszczenie i kolesiostwo.
21 gru 2012, 19:48
do jednego z urzędów w łódzkim gdzie konkurs odbył się dwa razy powołano na wodza nie PO
23 gru 2012, 15:35
Być może jest to dobry symptom.
28 gru 2012, 09:22
Czy ktoś wie coś o konkursach na DIS-ów? Jacy są kandydaci?
25 sty 2013, 21:23
No właśnie, coś cichutko o dopuszczonych do konkursu..
04 lut 2013, 22:41
Tzn, że nie znamy zasad wyboru n owych NUSów.
06 lut 2013, 19:59
filip1
Faktycznie cichutko o tym postępowaniu. Ktokolwiek startuje to się nie chwali. Ja słyszałem o eks naczelnikach startujących na DIS-a. Jakiś czas temu w MF zmieniono skład osobowy zespołu ds. naboru naczelników (nie wiem czy ten sam zespół będzie także właściwy w sprawie konkursów na dyrektorów izb skarbowych).
06 lut 2013, 20:19
Myślę, że będą dążyć tylko tyle ile konieczne tj. do powołania nowych DIS w starych konkursach. Bo jeśli będą zmiany to po co robić konkursy na NUS'a i ich powoływać. Po zmianach w niektórych US'ach może być za dużo NUS'ów, V-ce NUS'ów. Albo nic nie ruszą wprowadzą nowe zasady konkursów na DIS, NUS a stare unieważnią i konkursy ruszą na nowo.
06 lut 2013, 21:26
Moriturus
filip1
Faktycznie cichutko o tym postępowaniu.
MF nie zawsze publikuje listę osób przystępujących do konkursu.
07 lut 2013, 11:37
Może to kto startuje jest objęte tajemnicą?
07 lut 2013, 16:45
Poszukałem na stronie MF(nota bene koszmarna ta strona). Znalazłem tylko taki komunikat.
Minister Finansów ogłasza konkursy na stanowiska dyrektorów izb skarbowych wg załączonego wykazu. Komisja do przeprowadzenia konursów będzie dokonywać oceny predyspozycji i zdolności ogólnych oraz umiejętności kierowniczych na podstawie wypowiedzi ustnych uczestnika konkursu w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej z członkami komisji m.in. na temat koncepcji zarządzania izbą skarbową (przyjętych celów i sposobów ich realizacji). w zwiazku z powyższym każdy z uczestników powinien przygotować i przesłać koncepcje zarządzania dotyczącą konkretnej izby skarbowej, do której aplikuje kandydat na stanowisko dyrektora izby skarbowej, w terminie do 19 grudnia 2012 r. Komunikat w tej sprawie w załaczeniu.
Pisownia oryginalna, stąd słowa takie jak "konursów" (miało zapewne być "konkursów") oraz brak "ą" w słowach "zwiazku" i "załaczeniu". W komunikacie zdanie "w zwiazku z(...)" zaczyna się też z małej litery. Coś się MF sypie. Brak jest też listy osób które przystąpiły do konkursu na dyrektora izby skarbowej a warto dodać że poprzednim razem MF zamieściło listę kandydatów.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.