Teraz jest 07 wrz 2025, 05:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Re: SeRCe ruszyło
rychu                    

No to jak to w końcu jest ze zgonami?

W pisemku z centrum chaosu napisali w p.7 że podmiotowi E nie wprowadzę daty zgonu.
Podmiot E, wprowadziłem, poczekałem aż przejdzie do RL i wyrejestrowałem z powodem KONC. Bez żadnego "zrywania".
Czy to oznacza, że za jakiś czas (?) PESEL i tak wymusi swoją wersję rzeczywistości i usunie datę zgonu?  A za jakiś czas (?) gdy w PESEL pojawi się data zgonu podkoloruje mi pole puste, bo z usuniętą informacją, ale w RL podmiot będzie nadal wyrejestrowany z KONC i powinienem mu jeszcze raz wprowadzić datę zgonu?

<_<

Dotychczas w Polsce przeciętnie wypadał jeden zgon na mieszkańca. Po wprowadzeniu przez centrum chaosu rewolucyjnych zmian wskaźnik ten zapewne zostanie znacznie przekroczony  :wysmiewacz:

18 gru 2012, 19:47
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Aż się sam ciśnie na usta tytuł filmu Marka Koterskiego - "Wszyscy jesteśmy Chrystusami".
Ale takie numery to chyba na Wielkanoc  :)

19 gru 2012, 08:39
Znawca

REJESTRACJA05 wrz 2007, 06:50

POSTY        130
Przy rejestracji osoby "młodej" której brak w CRP KEP jest niby lepiej wystarczy wpisać numer PESEL i kliknąć w WYSZUKAJ PESEL i ładnie pięknie nanosi nam nowego podatnika i niby fajnie ale jest mały problem brak imienia ojca... no i pytam czemu, skoro aby zatwierdzić rejestrację imię ojca jest wymagane to czemu, czemu nie przenosi  :mur:
Tak poprawiać to  :zly1:   :zly1:   :zly1:  to lepiej niech nic nie ruszają.

i przy okazji mały apel do moderatorów aplikacji CRP KEP: zacznijcie rozmawiać z osobami które obsługują ten program, bo patrząc na Wasze wypociny bardzo brzydkie słowa cisną się do ust.

19 gru 2012, 09:06
Specjalista
Własny awatar

POSTY        520
Może zapisy w Pesel dotyczące imienia ojca są najbardziej wątpliwe? :zeby:

Ostatnio edytowano 19 gru 2012, 09:10 przez oen, łącznie edytowano 1 raz

19 gru 2012, 09:10
Znawca

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:09

POSTY        148
Sylwia123                    

A może ktoś wie jak dopisać osobie adres zameldowania inny niż zamieszkania na podstawie CEIDG-1. Przy próbie wpisania do SERCA pojawia się komunitat Wystąpił błąd! Nie można tworzyć osobie adresu zameldowania niepochodzącego z kontroli podatkowej.

Odpowiedź z HELP DESK

"Pomoc Informatyczna AP MF Grudzień 18, 2012 16:00:29 Od czasu uruchomienia zasilania CRP KEP danymi z rejestru PESEL (tj. 14.12.2012 r.) w CRP KEP zablokowana został możliwość wpisywania adresy zameldowania. Źródłem danych ewidencyjnych i identyfikacyjnych (w tym m.in. adresu zameldowania) osób fizyczynych objętych rejestrem PESEL ( w tym również przedsiębirców wpisywanych do CEIDG) jest rejestr PESEL. Adres zameldowania nie jest migrowany z rejestru PESEL do CRP KEP, natomiast jest udostępniany użytkownikowi (posiadającemu uprawnienia PRZEGLĄDACZ PODMIOTÓW) do przeglądania (Utrzymywanie informacji o podmiotach -> Integracja z rejstrem PESEL -> Przeglądanie danych rozszerzonych osoby z rejestru PESEL).

Proszę zapoznać się z pismem Ministerstwa Finansów z dnia 14 grudnia 2012 r. znak AP13/0683/30/RDO/2012/9752!"

Czyli adresy zameldowania mamy z głowy!
Jeszcze tylko zgony - chyba jednak muszę zapoznać się z tym pismem  ;)
Po raz kolejny.....

19 gru 2012, 11:00
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Odnośnie zgonów to pojawią się raporty z Centrum Chaosu , które umożliwią prawidłowe odnotowanie tych wydarzeń.

19 gru 2012, 11:46
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Czy mi coś umknęło, czy to tylko zwykłe anomalie w integracji danych?
Wprowadziłem CEIDG-1 jako EDI-G tak gdzieś około 17 grudnia, 19 grudnia dostaję następnego CEIDG-1 - z REGONem - oglądam podmiot w RL, a tu żadnej organizacji. Zaglądam do serducha - jest. W POLTAXie - nie ma. I to tak wybiórczo bo źrodło informacji i adresy są a brak organizacji.  
Też tak macie?

19 gru 2012, 12:04
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lis 2012, 10:51

POSTY        47
Ja trochę z innej mańki: czy wiecie może jak można sprawdzić dane niemieckiej spółki w tamtejszym organie rejestrowym? Zapewne jest coś w rodzaju naszego krs on line. Ma ktoś może namiary?

19 gru 2012, 14:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Starababa                    

Ja trochę z innej mańki: czy wiecie może jak można sprawdzić dane niemieckiej spółki w tamtejszym organie rejestrowym? Zapewne jest coś w rodzaju naszego krs on line. Ma ktoś może namiary?

Myślę że tutaj znajdziesz to czego szukasz:
https://e-justice.europa.eu/home.do

19 gru 2012, 15:54
Specjalista
Własny awatar

POSTY        520
rychu                    

Czy mi coś umknęło, czy to tylko zwykłe anomalie w integracji danych?
Wprowadziłem CEIDG-1 jako EDI-G tak gdzieś około 17 grudnia, 19 grudnia dostaję następnego CEIDG-1 - z REGONem - oglądam podmiot w RL, a tu żadnej organizacji. Zaglądam do serducha - jest. W POLTAXie - nie ma. I to tak wybiórczo bo źrodło informacji i adresy są a brak organizacji.  
Też tak macie?

No teraz to mi ochota na żarty przeszła.
Też mam taki przypadek...
A dodatkowo wyszły chyba na jaw "nowe" podwójne wystąpienia... tzn. jest status F2, a wszystko się zgadza :wacko:

20 gru 2012, 08:30
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
oen                    

Też mam taki przypadek...
A dodatkowo wyszły chyba na jaw "nowe" podwójne wystąpienia... tzn. jest status F2, a wszystko się zgadza :wacko:

U mnie status F1 - okazało się, że w US dane są OK, błąd jest w bazie PESEL w pisowni imienia. Czekam aż w ewidencji ludności poprawią dane, wyślą do PESEL (dane są przesyłane chyba raz w tygodniu)

21 gru 2012, 10:52
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Raport o dublach w DOW i masakra. Kilkadziesiąt przypadków jacyś obcoplemienni, i martwi. Już mnie brzuch rozbolał zaraz będę  :zygi:

27 gru 2012, 11:43
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA05 wrz 2007, 06:50

POSTY        130
Halo ziemia!
Czy przenosi Wam dane z Serca do POLTAXu?  boje--==

31 gru 2012, 09:45
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:47

POSTY        5
Witam byłam w pracy ostatnio w piątek i niestety nie przenosiło! Nie wiem jak dzisiaj bo mam urlopik!

31 gru 2012, 10:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 89  Następna strona