Teraz jest 05 wrz 2025, 22:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Kolejny stopień służbowy urzędnika 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:06

POSTY        86
Post Re: Kolejny stopień służbowy urzędnika
Ja mam  :D  I bardzo się do niego przywiązałam, ale jak będą dawać III stopień, to się nie obrażę  ;)

20 lis 2012, 08:12
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
A powiedzcie mi, trzeba zdobyć 2 razy ocenę najwyższą czy powyżej przeciętnej? Czuję, że będę musiała pogadać z kierowniczką. Nie wiem jak do tego podejdzie bo niby jest ok ale raczej chyba nie lubi się "wychylać"  ;)

20 lis 2012, 08:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Post Re: II stopień urzędnika mianowanego
Pinero                    

Madziaradzia                    

Hej słuchajcie Tak się zastanawiam co do awansu na II stopień. Jest to w ogóle realne? Ma ktoś z forumowiczów?

Ma.
U mnie 1 osoba z III st. i 6 z II st.

Ja mam. Otrzymałem w trochę nietypowych okolicznościach, bo na styku zmiany urzędu. Wniosek o nadanie wyższego stopnia napisał przełożony z poprzedniego urzędu, a uwzględnił go szef z nowego. Trochę musiałem poprzekonywać i się poreklamować, ale się udało :)

20 lis 2012, 08:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Madziaradzia                    

A powiedzcie mi, trzeba zdobyć 2 razy ocenę najwyższą czy powyżej przeciętnej? Czuję, że będę musiała pogadać z kierowniczką. Nie wiem jak do tego podejdzie bo niby jest ok ale raczej chyba nie lubi się "wychylać"  ;)
wystarczy sięgnąć do źródła, czyli ustawy o służbie cywilnej
Art. 89. 1. Urzędnik służby cywilnej może otrzymać kolejny stopień służbowy po uzyskaniu pozytywnej oceny, o której mowa w art. 81, jeżeli zawiera ona umotywowany wniosek bezpośredniego przełożonego o przyznanie urzędnikowi służby cywilnej kolejnego stopnia służbowego.
2. Urzędnik służby cywilnej, który od otrzymania ostatniego stopnia służbowego uzyskał dwie kolejne następujące po sobie pozytywne oceny okresowe na jednym z dwóch najwyższych poziomów przewidzianych w skali ocen, otrzymuje kolejny stopień służbowy w terminie 30 dni od dnia zapoznania urzędnika służby cywilnej z oceną okresową.

20 lis 2012, 08:34
Znawca

POSTY        143

2. Urzędnik służby cywilnej, który od otrzymania ostatniego stopnia służbowego uzyskał dwie kolejne następujące po sobie pozytywne oceny okresowe na jednym z dwóch najwyższych poziomów przewidzianych w skali ocen, otrzymuje kolejny stopień służbowy w terminie 30 dni od dnia zapoznania urzędnika służby cywilnej z oceną okresową
.

Dzięki Tomek Nie doczytałam tego fragmentu

20 lis 2012, 09:12
Znawca

REJESTRACJA15 gru 2011, 20:47

POSTY        186
Ja ostatnio też zgłębiałam ten wątek, bo dowiedziałam się, że dziewczyna która właśnie odstała 3. stopień miała ocenę niewiele ponad 3. Myślałam, że to niemożliwe, ale okazało się, że przy wniosku przełożonego ta ocena nie musi być na jednym z 2 najwyższych poziomów, tylko po prostu pozytywna.
W sumie fajnie, że mamy takich "otwartych" przełożonych, chociaż ta koleżanka i tak narzeka, że ocena okresowa jest za rzadko, "no bo kiedy ja do tego dziewiątego stopnia dojdę"  :D

20 lis 2012, 10:18
Znawca

POSTY        143
No proszę czyli jednak można jeśli tylko kierownik i naczelnik jest przychylny...  :P  Ciekawe... Mam zamiar w przyszłym roku zagadać z kierowniczką ale nie wiem jak się do tego zabrać bo nie jestem typem, który się upomina o cokolwiek choć wiem, że jak nie będę walczyć to nic nie zyskam a po coś robiłam te mianowanie  ;)

20 lis 2012, 10:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161
Ja dostałam chwilę temu II stopień, wszystko w terminach i zgodnie z prawem. Miłe to bardzo  :D

21 lis 2012, 11:06
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
eve                    

Ja dostałam chwilę temu II stopień, wszystko w terminach i zgodnie z prawem. Miłe to bardzo :D
Gratuluję! :zly1:

21 lis 2012, 17:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2009, 10:36

POSTY        19
Ja mam dwójkę już jakiś czas i widoki na trójkę w II połowie 2013. Już się przyzwyczailem do kolejnego stopnia i paru złotych więcej. Widzę niestety niechęć naczialstwa  do nadawania kolejnego stopnia głównie z powodu konieczności większych wypłat. Znam dwie osoby z firmy,które w tym roku dostały oceny dobre i...niestety kolejne 4 lata walki. A pracują równie ciężko jak ja.

21 lis 2012, 18:59
Zaawansowany

REJESTRACJA20 maja 2009, 18:39

POSTY        30
Jakiś czas temu pytałam na tym forum o doświadczenia z uzyskaniem III stopnia. Wówczas nikt nie odpowiedział... Teraz okazuje się, że jednak USC z III stopniem paru jest. Ja niestety miałam celowo zaniżoną ocenę. Złożyłam sprzeciw - NUS nie miał odwagi na zmianę oceny (wiesz to, co tam jest napisane to nieprawda, ale nie mogę inaczej). Do Sądu nie poszłam - trochę z obawy o konsekwencje że może przy następnej reorganizacji tak jakoś "przypadkiem" zlikwidują moje stanowisko pracy  :excl: To doświadczenie uświadomiło mi, że moja "ścieżka kariery" w US zakończyła się. A wszystko w dobie programu "rozwoju i awansu zawodowego pracowników", tworzenia IPRZ, ISO i innych tam dupereli (żeby było zgodnie z ... i nikt nie zarzucił, że SC w Polsce się nie rozwija).

25 lis 2012, 12:54
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Giovanna                    

...NUS nie miał odwagi na zmianę oceny

Mój nie będzie miał odwagi zaniżyć mi ocenę i nie dać  palka--==  palka--==  palka--==

25 lis 2012, 14:27
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
espina                    

a co w sytuacji gdy:
-poprzednia ocena dokonana była przed reorganizacją i dłuższą nieobecnością w pracy,
-termin kolejnej przypadał na czas nieobecności już po reorganizacji,
-po powrocie do pracy zmienił się dział i kierownik, a poprzedni oceniający już nie pracuje?

kiedy i kto powinien dokonać oceny (która będzie miała wpływ na ewentualny kolejny stopień)?

nie ma chętnych do pomocy? :blush:

26 lis 2012, 13:08
Znawca

REJESTRACJA15 gru 2011, 20:47

POSTY        186
Według mnie oceny zawsze dokonuje bezpośredni przełożony (aktualny), a kiedy... tego już nie wiem :) , ale coś powinno być w ustawie.

Ostatnio edytowano 26 lis 2012, 13:17 przez edyta850, łącznie edytowano 1 raz

26 lis 2012, 13:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona