Teraz jest 06 wrz 2025, 21:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 kwi 2011, 12:51

POSTY        13
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Witam.
Zaproszenie już dotarło do firmy. Mianowanie odbędzie się 26.11.2012r. o godzinie 12.00 oczywiście w KPRM. Rejestracja w godz. 10.00-11.30. Jestem z terenu :D

09 lis 2012, 11:14
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lis 2008, 16:22

POSTY        89

LOKALIZACJApiekiełko :)
ja też jestem "terenówka" do zobaczenia 26 listopada  3mmsie--

09 lis 2012, 13:03
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Uprzejmie informujemy, że uroczystości ślubowania i wręczenia aktów mianowania nowo mianowanym w 2012 roku urzędnikom służby cywilnej odbędą się w dniach 26 i 27 listopada 2012 r. w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.

Zaproszenia na powyższe uroczystości wraz z imiennymi listami pracowników uprawnionych do mianowania zostały przekazane dyrektorom generalnym (kierownikom) urzędów, w których ww. pracownicy są zatrudnieni.

http://dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci/zaproszenia-na-uroczystosci-slubowania-i-wreczenia-aktow-mianowania-urzednikom-sluzby

09 lis 2012, 21:51
Zawodowiec

POSTY        3146

cavenka                    

,,, Swoją drogą ciekawe jak wyglądają statystyki, ilu mamy urzędników skarbowców a ilu nie-skarbowców?:) KSAP może się kiedyś  pokusi na opracowanie podobnych statystyk. Ja z nie-skarbowców.

KSAP jest na to zbyt leniwy, a i odpowiednich kadr też chyba im brakuje.  Szef SC musi jednak składać coroczne sprawozdania Premierowi i tam znajdziesz stosowne informacje.

W dniu 31 grudnia 2011 r. w korpusie służby cywilnej zatrudnienie wyniosło 122 046 osób w przeliczeniu na pełne etaty. W porównaniu do 31 grudnia 2010 r. zatrudnienie spadło więc o 1 605 etatów, tj. o 1,3%.
...Największe spadki zatrudnienia miały miejsce w grupie urzędów skarbowych (o 675 etatów, tj. 1,7%),...
...Natomiast w grupie urzędów centralnych miał miejsce wzrost zatrudnienia (o 552 etaty, tj. 5,4%)....
...Najliczniejszą grupą urzędów w korpusie pozostaje administracja skarbowa z zatrudnieniem w wysokości 47 117 etatów (38,6% korpusu służby cywilnej)....
...Jednocześnie według stanu na dzień 31 grudnia 2011 r. ogółem w korpusie służby cywilnej zatrudnionych było 7 170 urzędników służby cywilnej5, z czego najwięcej w ministerstwach (31,7% wszystkich urzędników), urzędach skarbowych (19,6%) i urzędach kontroli skarbowej (12,6%). Urzędnicy służby cywilnej stanowili w 2011 r. 5,9% ogółu członków korpusu służby cywilnej (w 2010 r. udział ten wynosił 5,6%). Natomiast grupą stanowisk z najliczniejszą reprezentacją urzędników służby cywilnej była grupa wyższych stanowisk w służbie cywilnej, z odsetkiem urzędników wynoszącym 39,8%....
...Analiza zatrudnienia w korpusie służby cywilnej ze względu na płeć wykazała,
iż 69,2% członków korpusu w 2011 r. stanowiły kobiety, 30,8% mężczyźni. Oznacza to, że w porównaniu do 2010 r. udział kobiet i mężczyzn pozostał na niemalże identycznym poziomie. W 2011 r. największy odsetek kobiet występował w urzędach skarbowych (76,6%),...
...Najniższy odsetek osób niepełnosprawnych odnotowano w ministerstwach – 1,1% ogółu osób zatrudnionych w tej grupie urzędów. Ponadto w placówkach zagranicznych nie odnotowano zatrudnienia ani jednej osoby niepełnosprawnej....
...Z informacji uzyskanych od dyrektorów generalnych urzędów wynika, że podstawowym problemem kadrowym jest rezygnacja kompetentnych pracowników z pracy w urzędzie ze względu na niskie i mało konkurencyjne w stosunku do innych instytucji wynagrodzenie – wskazanie problemu przez ponad 57% urzędów....

To tylko kilka subiektywnie wybranych fragmentów. Tu masz całość
http://dsc.kprm.gov.pl/sites/default/files/sprawozdanie_szefa_sc_2011_0.pdf

09 lis 2012, 22:38
Początkujący

REJESTRACJA17 paź 2011, 18:43

POSTY        7
Mam pytanko. Czy w swoich urzędach dostaniecie delegacje na mianowanie? Bo u mnie w kadrach panie powiedziały, ze muszę jechać na swój własny koszt w ramach urlopu... :huh:  To po pierwsze. A po drugie, to mój szef w związku z mianowaniem szykuje mi prawdopodobnie "niespodziankę", czyli przeniesienie na niższe stanowisko...  :angry2:  Takie "korzyści" z mianowania... :zly1:

10 lis 2012, 00:43
Zawodowiec

POSTY        3146

To norma. Szef nie chce aby ci ze szczęścia odebrało rozum.
Co do delegacji to należy ci się jak psu zupa. Poczytaj posty z ubiegłego roku bo takie zachowanie kadr też jest częste.
Przyzwyczaj się do dyskryminacji z uwagi na bycie USC, jest bardzo częsta i wynika zarówno z zazdrości kolegów, jak i obawy szefa o stołek.

10 lis 2012, 07:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 sty 2012, 10:03

POSTY        18
Annetta bardzo Cię proszę napisz do mnie na maila spagusia@o2.pl.

Mam do Ciebie pytanie, a nie mogę wysłać prywatnej wiadomości.

dziękuje

10 lis 2012, 10:50
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Rodos                    

A po drugie, to mój szef w związku z mianowaniem szykuje mi prawdopodobnie "niespodziankę", czyli przeniesienie na niższe stanowisko...  :angry2:  Takie "korzyści" z mianowania... :zly1:

Twój szef sam sobie wystawi świadectwo.
Mendy.

Albo gnidy.
Jak kto woli.

Ostatnio edytowano 10 lis 2012, 11:19 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

10 lis 2012, 11:19

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:43

POSTY        21
U mnie dają delegację i zwrot kosztów. Wątpliwości żadnych nie było. Jak już Cię przeniosą na to niższe stanowisko to może dopiero wtedy napisz, bo moim zdaniem takie jęczenie na zapas nie ma sensu. Ja przynajmniej nie słyszałem o przypadku przeniesienia na niższe stanowisko w związku z mianowaniem. Obcinanie premii owszem, tak mi dużo osób mówiło, że dziwnym trafem zaczęli dostawać mniejsze, ale tamto jest nie do udowodnienia, a tutaj to trochę zbyt jawne.

10 lis 2012, 15:26
Zaawansowany

REJESTRACJA29 maja 2007, 19:32

POSTY        53
Rodos                    

Mam pytanko. Czy w swoich urzędach dostaniecie delegacje na mianowanie? Bo u mnie w kadrach panie powiedziały, ze muszę jechać na swój własny koszt w ramach urlopu... :huh:  To po pierwsze. A po drugie, to mój szef w związku z mianowaniem szykuje mi prawdopodobnie "niespodziankę", czyli przeniesienie na niższe stanowisko...  :angry2:  Takie "korzyści" z mianowania... :zly1:

U mnie (4 lata wstecz) o ile pamiętam, w zaproszeniu na wręczenie aktów mianowania przesłanym do urzędu znalazła się prośba o umożliwienie przyszłym mianowanym przybycie na uroczystość, w godzinach pracy (bez konieczności brania urlopu i z delegacją)

10 lis 2012, 17:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Treść tegorocznego zaproszenia jest następująca: "W załączeniu przekazuję listę pracowników urzędu uprawnionych do mianowania i odebrania aktów mianowania, z prośbą o przekazanie informacji zainteresowanym i umożliwienie wzięcia udziału w uroczystości."

Mianowanie rozpoczyna się o 12:00 i zastanawiam się czy jak zarezerwuje sobie powrót na 14:30 to się wyrobię, czy może się coś przeciągnąć i lepiej zarezerwować późniejszy powrót.

11 lis 2012, 14:47
Zawodowiec

POSTY        3146

Tomek8484                    

treść tegorocznego zaproszenia jest następująca: "W załączeniu przekazuję listę pracowników urzędu uprawnionych do mianowania i odebrania aktów mianowania, z prośbą o przekazanie informacji zainteresowanym i umożliwienie wzięcia udziału w uroczystości."

Mianowanie rozpoczyna się o 12:00 i zastanawiam się czy jak zarezerwuje sobie powrót na 14:30 to się wyrobię, czy może się coś przeciągnąć i lepiej zarezerwować późniejszy powrót.

Spokojnie  ;)
Jak bardzo chcesz, to możesz wyjść natychmiast po rejestracji, bez uczestnictwa w pozostałej części szopki - choć to jedyny raz w życiu i warto mieć co opowiadać wnukom.

11 lis 2012, 20:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2011, 22:27

POSTY        59
Tak z ciekawości mam naiwne pytanie do już mianowanych: dało Wam jakoś szefostwo odczuć w sensie pozytywnym, że doceniają swoich nowomianowanych urzędników :) ?

A do świeżych urzędników: jedzie ktoś Polskim Busem z Gdańska :) ?

12 lis 2012, 08:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2011, 12:27

POSTY        26
W moim przypadku - nie jestem skarbowcem - przed mianowaniem, po otrzymaniu przez szefa pisma dot. umożliwienia mi uczestnictwa w uroczystości, zostałem zaproszony na rozmowę do zastępcy szefa. Pogratulowano, szef dowiedział się o co chodzi z tym mianowaniem i postępowaniem kwalifikacyjnym (pracuję w jednej ze służb mundurowych, jestem jedynym urzędnikiem sc w urzędzie, więc szef wcześniej nawet nie słyszał o czymś takim) i na tym się skończyło. Po roku od mianowania wykonuję te same monotonne czynności co przed mianowaniem i poza dodatkiem do wynagrodzenia nie odczuwam jakichkolwiek innych korzyści z mianowania. Nic się nie zmieniło i nie zmieni. Taka instytucja. Mam nadzieję, że u Was jest/będzie lepiej.

12 lis 2012, 08:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488 ... 840  Następna strona