Teraz jest 11 wrz 2025, 21:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 cze 2011, 06:36

POSTY        3
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
tomidzi                    

Pyt. do MON76
55 pkt. z umiejętności to świetny wynik czy możesz napisać ile zrobiłać z poszczrgólnych części?

Zrobiłam wszystko, chociaż przy dwóch ostatnich tabelkach miałam problem. Miałam na pewno 2 złe analogie. Wynika z tego, że matryce poszły mi średnio, te dwie tabelki i chyba więcej błędów w analogiach.

02 wrz 2012, 19:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2010, 14:58

POSTY        45
nr 2

02 wrz 2012, 19:45
Amator

REJESTRACJA10 mar 2012, 21:52

POSTY        23
Jak dla mnie chyba też 5, ale proszę o łopatologiczne wyjaśnienie zależności:) Czy gdyby nie było oznaczonych obrazków a, b, c, d to czy rozpatruję zależność w wierszach między pierwszym a drugim, między drugim a trzecim i szukam kolejnej zależności między trzecim a podanymi odpowiedziami? Czy może patrze tylko jak zmieniają się w pierwszym i drugim i na tej podstawie szukam między trzecim a podanymi odpowiedziami? (tak właśnie zrobiłam na egzaminie). Niech mi ktoś wyjaśni zasadę, bo wygląda na to, że chyba źle rozumuje:(

02 wrz 2012, 20:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Zarcia                    

Jak dla mnie chyba też 5, ale proszę o łopatologiczne wyjaśnienie zależności:) Czy gdyby nie było oznaczonych obrazków a, b, c, d to czy rozpatruję zależność w wierszach między pierwszym a drugim, między drugim a trzecim i szukam kolejnej zależności między trzecim a podanymi odpowiedziami? Czy może patrze tylko jak zmieniają się w pierwszym i drugim i na tej podstawie szukam między trzecim a podanymi odpowiedziami? (tak właśnie zrobiłam na egzaminie). Niech mi ktoś wyjaśni zasadę, bo wygląda na to, że chyba źle rozumuje:(

Patrzysz najpierw na kolumnę pierwszą i szukasz zależności w jaki sposób górny obrazek przekształca się w dolny. Następnie przy wykorzystaniu tej zależności należy zobaczyć w który obrazek z podanych odpowiedzi przekształci się górny obrazek z drugiej kolumny.

02 wrz 2012, 20:45
Amator

REJESTRACJA10 mar 2012, 21:52

POSTY        23
Tomek8484                    

Zarcia                    

Patrzysz najpierw na kolumnę pierwszą i szukasz zależności w jaki sposób górny obrazek przekształca się w dolny. Następnie przy wykorzystaniu tej zależności należy zobaczyć w który obrazek z podanych odpowiedzi przekształci się górny obrazek z drugiej kolumny.

Dziękuję za wyjaśnienie. Już w takim razie wiem co miałam źle na teście umiejętności i gdzie podziało się 20 punktów! Wszystkie Raveny miałam źle :mur: Ale jestem zła na siebie :zly1:

02 wrz 2012, 21:02
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2010, 07:51

POSTY        64
Dam szansę reszcie - rozwiązanie jutro.
Jak już pisałam, A do B ma się jak C do D. Kolumnami. Nie należało tego na egzaminie rozpatrywać całościowo i trzeba było się właśnie przestawić na porównywanie kolumnowe - spora odmiana po 9-elementowych Ravenach, które ćwiczyłam w trakcie przygotowań. Zasady dotyczyły raczej sposobu przekształcania figur i raczej nie odnosiły się do ich jednostkowych właściwości (czyli - to forma podpowiedzi - nie było istotne, czy to okrąg czy odcinek, tylko raczej jakie jest położenie figury względem pozostałych i wobec jakiej osi przerzucić ;)

02 wrz 2012, 21:10
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2010, 07:51

POSTY        64
Post Re: Gimnastyka umysłu
Wrzucam przykładowe zadanie matrycowe w stylu tegorocznego egzaminu - rozpatrujemy kolumnami - pierwsza kolumna służy do odgadnięcia zależności, następnie przekształcenia dokonuje się w drugiej kolumnie, zgodnie z odkrytymi zasadami. Najprościej - A do B ma się jak C do D. Nie sprawdzamy zależności B-C!

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

02 wrz 2012, 21:19
Znawca

REJESTRACJA23 sty 2012, 22:56

POSTY        235
Wg mnie również 5.
ZARCIA ja również na egzaminie zaczęłam błędnie porównywać tablice i po pięciu stwierdziłam, że to niemożliwe, żebym nie znalazła ani jednej odpowiedzi, dlatego że matryce szły mi dość dobrze przed egzaminem. Wróciłam do przykładu na początku testu i wtedy załapałam jak to leci. Dlatego uczulam wszystkich aby przed rozpoczęciem rozwiązywania testu dobrze przeanalizować przykład. Mój wynik 55 pkt z testu umiejętności. Niestety "popłynęłam" na teście z wiedzy. Ogólnie egzamin zdany ale niestety mianowanie nieosiągalne dla mnie w tym roku.

02 wrz 2012, 21:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2011, 02:39

POSTY        14
a może odpowiedz nr 1 ?    :mellow:

02 wrz 2012, 21:41
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
odp. 5
małe trójkąty zamieniają sie w jeden trójkąt, który obraca się w prawo.
a zatem w drugiej kolumnie  koło wchodzi do środka prostokąta, który również musi obrócić się do pionu

03 wrz 2012, 06:31
Amator

REJESTRACJA14 wrz 2011, 06:36

POSTY        16
Moim zdaniem odp. 5

03 wrz 2012, 08:23
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Moim zdaniem odp. nr 1 (w D)

03 wrz 2012, 08:39
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
odpowiedź
5

03 wrz 2012, 08:58
Znawca

REJESTRACJA29 maja 2009, 09:49

POSTY        137
Odp. D

03 wrz 2012, 09:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 793  Następna strona