Re: Zgłoszenia o materiały do postępowania kwalifikacyjnego
Mam prośbę do wszystkich zgłaszających się po materiały (makabryczne ilości chętnych

):
komu jeszcze nie odpisałem na maila - piszcie do mnie przez PW bo nie wychwycę wszystkich po postach (po to są prywatne wiadomości

).
Nie robię skrzynki publicznej bo wiem, że takie materiały są złośliwe usuwane a na wiadomości odpisuję po kolei (tylko trochę wyrozumiałości, sporo Was jest).
No i druga rzecz - odpowiem zbiorczo tym trzem osobom, które są zawiedzione jakością testów. Ludzie, odrobinę kurtuazji - tak tylko trochę. Pisanie mi, że "
mieliście te testy już rok temu", czy "
że są one ogólnodostępne więc co to za halo" czy, iż "
one nie przypominają tych testów z KSAPu" jest odrobinę nie na miejscu.
Kompletowałem wszystkie materiały ponad 10 miesięcy - od ludzi, którzy byli na kursach, od studentów prawa (cenne jak dla mnie źródło) itp. Sam w zeszłym roku kułem 3 miechy wszystkie ustawy ze średnim skutkiem - wiele rzeczy mi się poplątało. W tym roku wpadłem na pomysł, iż usystematyzuję całą wiedzę właśnie poprzez testy. Wybuliłem 200 zł na testy Becka (nad nimi samymi ślęczałem pół czerwca - nie widziałem innego wyjścia, na czytanie ustaw jak dla mnie było za późno). Co przeczytałem, większość szczegółów zapomniałem, wszystko mi się myliło. Pytanie w Becku ma średnio 4 linijki a każda z odpowiedzi ma tyle samo albo i więcej (
kto chce, mogę zeskanować parę stron i wrzucić, może kogoś zbawi ta książka, mnie to tylko zirytowało). Uratował mnie kolega, który podrzucił mi testy (kilka miałem wcześniej, ale niewiele), które jak dla mnie wyglądają o konstrukcji takiej, które są na egzaminie: czyli jedno krótkie pytanie, 3 lub 4 odpowiedzi (z resztą większość osób pisze, że im się bardzo przydadzą - po to się właśnie dzielę). Więc proszę was, niezadowolonych: ile osób zdało egzamin w tym roku a ile dzieli się swoimi materiałami? Nie podobają Wam się takie materiały - kasujcie i tyle.
Jak pisałem w swoim poście - c u d ó w n i e ma, więc cudów nie oczekujcie. Pozdrawiam.