Teraz jest 10 wrz 2025, 14:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA12 mar 2009, 16:45

POSTY        31

LOKALIZACJALancre
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
:brawa:  dla wszystkich za samo podejście. Dla tych, którzy nie zmieścili się w limicie: nie  :zygi: egzaminem. Przeglądajcie forum skarbowców - szczęśliwie wielu z nas dzieli się informacjami. Zdobądźcie testy wiedzy z wa-wy - cudów nie ma, ale to genialny hendicap. Przeglądałem różne materiały, w tym testy z Becka (na czytanie ustaw czasu nie starczyło) i to wszystko  :dupa: Sam zdałem (druga setka, ale zawsze to do przodu!) tylko dzięki temu, że znajomy się zlitował i podrzucił mi na 2 dni przed egzaminem testy wiedzy z wa-wy - chyba 900 pytań bliźniaczo podobnych do tych, które były na egzaminie (w tym roku i jak patrzyłem na inne lata - konstrukcja się nie zmienia). Spędziłem nad tymi testami prawie 30h, ale jak zacząłem czytać pytania już na egzaminie to widziałem, że niżej 60 pkt nie zejdę. Myślałem, że to nie wystarczy a tutaj :o . Weźcie na spytki tych co już zdali - u mnie okazało się, iż prawie wszyscy mieli dodatkowe info z kursów.

29 sie 2012, 22:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 cze 2012, 19:09

POSTY        10
:brawa:
Gratulacje dla wszystkich , którzy podeszli, zwłaszcza dla 429 - WIELKI SZACUNEK.
Poległam i nie mam nic na swoje usprawiedliwienie :(
Do zobaczenia za rok

30 sie 2012, 06:45
Początkujący

REJESTRACJA07 wrz 2011, 07:00

POSTY        9
hej, a z jakich kursów? tylko z warszawy? czy w całej Polsce?

30 sie 2012, 06:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2010, 14:31

POSTY        47
Hejka jak masz możliwość to przeslij mi na emaila te info z kursów, proszę bardzo  :( mojaro@wp.pl,   z góry bardzo dziękuję

30 sie 2012, 08:03
Początkujący

REJESTRACJA21 sie 2010, 22:28

POSTY        8
NIANIA OGG, bardzo proszę o wskazanie, w jaki sposób dojść do tych testów warszawskich? Na stronie KSAP jest jedynie z tego roku.
Będę wdzięczna i oczywiście gratulacje.

30 sie 2012, 08:07
Początkujący

REJESTRACJA07 wrz 2011, 07:00

POSTY        9
NIANIA OGG proszę odezwij się i opowiedz o tym kursach i testach, będę wdzięczna, chyba że masz je na kompie to podaje swojego maila renatatl@wp.pl pozdrawiam i jeszcze raz gratulacje

30 sie 2012, 08:15
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 cze 2011, 11:48

POSTY        2
Jeśli można to ja też poproszę informację na temat testów   warszawskich

30 sie 2012, 08:28

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:43

POSTY        21
To ja też się dopiszę - w tym roku pierwsze podejście i udało się zmieścić w limicie :) Z porad, których na podstawie własnych doświadczeń, mogę udzielić osobom, które chcą się ubiegać w następnych latach:

1. Mobilizacja - kilka miesięcy trzeba poświęcić na naukę i jeśli chcecie zdać nie wierzcie we wpisy "uczyłem się dwa tygodnie i jestem w pierwszej 50-tce" - to pewnie w 90% konkurencja, która chce się Was pozbyć albo szczęściarze wygrywający co 2 tygodnie w totka. Powiedzmy sobie szczerze - przy tych zarobkach w skarbówce nie pracują geniusze, którzy byliby to w stanie osiągnąć w sposób powtarzalny. Dobrze zacząć od lektury "Gimnastyki umysłu" i tego tematu aby mieć rozeznanie jakie ustawy łyknąć a jakie olać (Finanse Publiczne to moim zdaniem strata czasu - za duży nakład pracy w stosunku do liczby pytań),
2. Raweny, słówka, tabelki - ćwiczcie je do bólu (bulu ;) ) bo wszystkie zadania są podobne i w przeciwieństwie do testu wiedzy mniej więcej wiadomo czego można się spodziewać,
3. Darujcie sobie wszelkie kursy i kupowanie testów - na skarbowcach po zebraniu wiedzy ze wszystkich zebranych postów macie tyle zadań, że wszelkie "Ars Lege" można olać, bo pytania na egzaminie moim zdaniem i tak są zupełnie innego rodzaju. Podejrzewam, że sporo osób na tym forum zachwalający cudowne kursy to w większości naganiacze (za chwilę pewnie pojawi się pełno oburzonych/zadowolonych "klientów") - w przypadku tego egzaminu nie ma półśrodków. Albo systematycznie kujesz, czytasz wiadomości albo sobie możesz darować lub liczyć na tzw. szczęśliwy los (ale w tym wypadku wolałbym te 525 zł wydać na głupoty).
4. Wszelkie cudowne techniki rozwiązywania testu umiejętności można włożyć między bajki. Rozwiązywałem wszystkie zadania po kolei i też jakoś zdałem - gdybym się zastanawiał, które zadanie kiedy robić pewnie brakłoby mi czasu (a i tak brakło mi z 5 minut na zrobienie wszystkiego). Słowo klucz: TEMPO - trzeba to robić szybko, bo inaczej na 100% nie zdążycie.
5. Jeśli mieszkacie daleko to postarajcie sobie tak zorganizować dojazd aby nie przystępować do egzaminu po 6 godzinach tułaczki.

To chyba tyle co mi przychodzi do głowy. Ten egzamin jest naprawdę do zdania i podchodzą do niego zwykli ludzie, więc jeśli mi się udało to czemu nie miałoby się to udać Tobie :) Poza tym nawet czytając to forum, część osób można od razu wykluczyć, skoro zadają pytania w stylu "czy jeśli nie zdałem to czy przysługuje mi prawo zwrotu kosztów egzaminu"  :wysmiewacz:

Ostatnio edytowano 30 sie 2012, 08:40 przez benek, łącznie edytowano 1 raz

30 sie 2012, 08:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 sie 2010, 10:37

POSTY        18
Gratuluję wszystkim z całego serca którzy zdali i uzyskali satysfakcjonujące miejsce na liście
W tym roku niestety się nie udało mi zdać. Zaczynam tracić nadzieję na uzyskanie pozytywnego wyniku.
Bardzo będę wdzięczna o przesłanie testów z wa-wy na adres: magdusia841110@wp.pl

pozdrawiam

30 sie 2012, 08:55
Nowicjusz

REJESTRACJA16 gru 2009, 08:02

POSTY        1
Eliko63                    

:brawa:
Gratulacje dla wszystkich , którzy podeszli, zwłaszcza dla 429 - WIELKI SZACUNEK.

Dlaczego akurat dla 429? Chodzi mi o to, czy aby KSAP-owcy, absolwenci z poprzednich lat, którzy znaleźli teraz zatrudnienie w administracji, nie mogą się starać o mianowanie?

30 sie 2012, 09:06
Początkujący

REJESTRACJA21 sie 2010, 22:28

POSTY        8
Benek, zgadzam się z Tobą w 100 %. Podchodziłam teraz kolejny raz (nieważne który) i masz rację, żadne kursy i uczenie się miesiąc wcześniej między imprezami nie wchodzi w rachubę. Niestety - trzeba kuć i dużo słuchać wiadomości. To forum jest też nieocenione (a może nawet niedocenione) więc dziękuję wszystkim, którzy tak aktywnie biorą w nim udział.
Benek, co do zadań, to rzeczywiście trzeba je w kółko powtarzać, ale na forum są już tak znane (chodzi o tabele), że jeżeli ktoś ma nowe zadania lub tego typu, to bardzo proszę o podanie.

30 sie 2012, 09:07
Znawca

REJESTRACJA30 sty 2012, 20:12

POSTY        272
Witam wszystkich ponownie :)
"Gdy emocje już opadną.."  - tak tak, wczoraj towarzyszyły mi smutek i złość, a dzisiaj wróciło opanowanie i mocne postanowienie - za rok spróbuję raz jeszcze :)
A że w grupie raźniej - to po raz kolejny liczę na Waszą pomoc i wsparcie i oczywiście - wymianę wiedzy i informacji :)
Niania OGG jeżeli możesz, to podziel się z nami informacją, jak możemy dotrzeć do tych warszawskich testów, a jeżeli to nie problem - to podziel się z nami, dołączając je np. do Twojego kolejnego posta.
Wiecie może, jak wygląda nasza wspólna skrzynka? Materiały były, znikały, znów się pojawiały - jest to zbyt cenne źródło informacji, żebyśmy mogli sprawę przemilczeć  :glare:  Pytanie tylko: co dalej, żebyśmy mogli spokojnie z materiałów korzystać? Macie jakieś pomysły?
Ja ze swojej strony obiecuję po powrocie z wakacji umieścić materiały, którymi sama dysponuję. Zastanówmy się tylko, czy umieszczamy je na starej skrzynce, czy zakładamy nową, do której login i hasło będziemy udostępniać.. no właśnie jak, na priv? :huh:

30 sie 2012, 09:17
Amator

REJESTRACJA12 mar 2012, 10:37

POSTY        11
Witajcie
Od jakiegoś czasu obserwowałam wasze rozmowy :) W końcu postanowiłam się przyłączyć.
Przede wszystkim gratuluję wszystkim tym, którym się udało  :brawa:
W tym roku zdawałam po raz drugi i po raz drugi zdałam, ale nie załapałam się w limicie :(  Po początkowym "dołku" postanowiłam się jednak nie poddawać i za rok spróbuję kolejny raz. Chętnie skorzystam z waszych rad, które już znalazłam na forum i które pewnie się jeszcze pojawią.
A jeśli chodzi o wspomniane wcześniej testy KSAP to udało mi się znaleźć coś takiego http://www.ksap.home.pl/ksap/file/pdf/r ... wiedzy.pdf
Może to o to chodzi?

30 sie 2012, 09:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
zafira                    

Jeśli można to ja też poproszę informację na temat testów   warszawskich

ja też bym poprosił materiały na email r69@gwno.pl
naukę czas zacząć ponownie - załapałem się w tej nieszczęsnej grupie 71 co to o mały włos :) tzn o 1 pkt

30 sie 2012, 09:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 840  Następna strona