Teraz jest 10 wrz 2025, 23:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA28 lut 2012, 10:23

POSTY        25
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Mi się wydaje, że na egzaminie padła liczba 66 absolwentów, ale siedziałam na końcu więc mogłam niedosłyszeć

02 sie 2012, 14:27
Amator

REJESTRACJA09 sty 2012, 10:13

POSTY        24
Mi się wydaje, że 67. Raczej bliżej 70 to będzie niż 60.

02 sie 2012, 14:45
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 sty 2012, 18:38

POSTY        4
72 absolwentów złożyło papiery (tak dowiedziałem się w KSAP-ie). Info z KPRM: Rada zbierze się najpewniej 28 sierpnia, choć - zapewne standardowo - dano nam nadzieję, że może się to stać wcześniej.

02 sie 2012, 16:26
Początkujący

REJESTRACJA15 lut 2012, 10:59

POSTY        8
Dzięki za informację nt. liczby absolwentów KSAP, którzy złożyli wnioski o mianowanie. Miałam nadzieję, że będzie ich mniej z racji tego, że od jakiegoś czasu ograniczyli liczbę osób przyjmowanych do KSAP, ale jak widać niestety liczba wniosków o mianowanie się nie zmniejsza.

03 sie 2012, 08:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
Przeglądając internet znalazłam dane, że jeszcze kilka lat temu były limity tak duże, że brakowało chętnych by je brać. I wraz ze wzrostem liczby chętnych spada liczba limitów. To jakaś przewrotna matematyka. Uświadomiłam sobie, że już tylko miesiąc dzieli nas od końca tegorocznej przygody z postępowaniem kwalifikacyjnym. Ja za przygodami nie przepadam i mam nadzieję, że będzie to moja ostatnia. Ach nadzieja, nadzieja. Jaka ona piękna.

Ostatnio edytowano 03 sie 2012, 13:31 przez cytrynka23, łącznie edytowano 1 raz

03 sie 2012, 13:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2011, 12:27

POSTY        26
Ze strony KPRM:

Kiedy wyniki postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej w 2012 r.?
08.08.2012

Uprzejmie informujemy, że zgodnie z przepisem art. 43 ust. 7 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej uszeregowane w porządku malejącym wyniki osób, które pozytywnie przeszły postępowanie kwalifikacyjne w służbie cywilnej w 2012 roku, zostaną opublikowane w Biuletynie Informacji Publicznej Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.

Nastąpi to po analizie przekazanego Szefowi Służby Cywilnej przez Dyrektora Krajowej Szkoły Administracji Publicznej sprawozdania z przebiegu postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej w 2012 r. oraz po ocenie przebiegu postępowania przez Radę Służby Cywilnej.

W świetle bowiem § 17 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2009 r. w sprawie sposobu przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej, przewodniczący zespołu sprawdzającego powołanego w danym roku przez Dyrektora KSAP w celu przeprowadzenia postępowania kwalifikacyjnego sporządza, w terminie 14 dni od dnia zakończenia prac zespołu sprawdzającego, sprawozdanie z przebiegu postępowania kwalifikacyjnego i przekazuje je Dyrektorowi KSAP. Do sprawozdania dołącza się uchwały zespołu sprawdzającego, zgłoszenia do postępowania kwalifikacyjnego kandydatów, którzy zakończyli sprawdzian z wynikiem pozytywnym, protokoły posiedzeń zespołu sprawdzającego, protokoły cząstkowe oraz protokół rozkodowania arkuszy odpowiedzi. Dyrektor KSAP zatwierdza sprawozdanie z przebiegu postępowania kwalifikacyjnego w terminie 7 dni od dnia jego otrzymania. Niezwłocznie po zatwierdzeniu sprawozdania z przebiegu postępowania kwalifikacyjnego Dyrektor KSAP przekazuje sprawozdanie Szefowi Służby Cywilnej.

Analiza sprawozdania zostanie podjęta bezpośrednio po jego otrzymaniu. Pragniemy przy tym wyjaśnić, że zgodnie z art. 44 ust. 1 ustawy o służbie cywilnej Szef Służby Cywilnej sprawuje nadzór nad zgodnym z przepisami prawa przebiegiem postępowania kwalifikacyjnego.

Pragniemy równocześnie przypomnieć, że w myśl art. 19 ust. 3 pkt 1 ustawy o służbie cywilnej przebieg postępowań kwalifikacyjnych w służbie cywilnej ocenia Rada Służby Cywilnej.

Ogłoszenie wyników postępowania kwalifikacyjnego wstępnie zaplanowano na dzień 29 sierpnia 2012 r.

Zgodnie z informacjami Krajowej Szkoły Administracji Publicznej w roku bieżącym do postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej dopuszczono łącznie 2088 pracowników służby cywilnej, natomiast ostatecznie do sprawdzianu w jego toku przystąpiło 2075 z nich.

Warunkiem zakończenia sprawdzianu z wynikiem pozytywnym jest spełnienie dwóch warunków:
- uzyskanie w każdej części sprawdzianu co najmniej 1/3 maksymalnej możliwej do uzyskania w niej liczby punktów (jest to 30 punktów z części sprawdzianu sprawdzającej wiedzę i 20 punktów z części sprawdzianu sprawdzającej umiejętności),
- uzyskanie w całym sprawdzianie co najmniej 3/5 maksymalnej możliwej do uzyskania w nim liczby punktów (jest to 90 punktów w sumie z dwóch części sprawdzianu).

Szef Służby Cywilnej dokonuje w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej mianowania pracownika służby cywilnej, który ukończył w danym roku postępowanie kwalifikacyjne z wynikiem pozytywnym i z miejscem uprawniającym do mianowania lub ukończył KSAP.

Akty mianowania otrzymają zatem zatrudnieni w służbie cywilnej w dniu mianowania pracownicy służby cywilnej, którzy w danym roku spełnią dwa warunki:
- przejdą pomyślnie sprawdzian w toku postępowania kwalifikacyjnego (jw.),
- uzyskają miejsce uprawniające do mianowania (zmieszczą się w limicie mianowań).

Mianowań w służbie cywilnej dokonuje się bowiem w ramach limitu mianowań na dany rok (w 2012 r. jest to 500 osób), uwzględniając w ramach ww. limitu absolwentów KSAP, którzy w danym roku złożą wniosek o mianowanie (w 2012 r. złożono 71 takich wniosków).

W 2012 r. mianowanie nastąpi z dniem 1 grudnia 2012 r.

08 sie 2012, 11:35
Znawca

REJESTRACJA11 sty 2010, 08:40

POSTY        231
No to aby 29 sierpnia znaleźć sie co najmniej na 429 miejscu  pije-===[

08 sie 2012, 12:09
Znawca

REJESTRACJA15 gru 2011, 20:47

POSTY        186
dufus                    

No to aby 29 sierpnia znaleźć sie co najmniej na 429 miejscu  pije-===[

Byle nie ex equo, bo wtedy będzie chyba najbardziej bolało  :mur:

08 sie 2012, 12:17
Znawca

POSTY        231
He he, nie ex equo oczywiście  ;)

08 sie 2012, 16:42
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 wrz 2011, 10:40

POSTY        4
No właśnie, a co w takim przypadku kiedy na 429 miejscu jest kilka osób z taką samą liczbą punktów? Chyba nie szeregują alfabetycznie? Przynajmniej lista szczęśliwców z 2011 na to nie wskazuje...

09 sie 2012, 19:58
Znawca

POSTY        231
Wszystkie te osoby niestety się nie łapią i limit jest nie do końca wykorzystany.
Np. jeśli od miejsca 426 do 430 osoby mają dokładnie tą sama liczbę punktów to ostatnia osoba, która ma mianowanie jest na 425 miejscu.

09 sie 2012, 20:44
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lis 2008, 16:22

POSTY        89

LOKALIZACJApiekiełko :)
Śniło mi się ogłoszenie wyników na jakimś monitorze i jakaś babeczka czytała przez mikrofon, a później zaraz znów był egzamin :(
to nie mój pierwszy sen o tematyce. Tak przeżywam w tym roku jak nigdy dotąd. za 2,5 tygodnia wszystko się wyjaśni i mam nadzieję, że będę wyglądać tak  ------->
pije-===[

10 sie 2012, 06:45

REJESTRACJA27 cze 2009, 18:11

POSTY        108
Czujecie zapach tonera, który zostawia czarne ślady na białym papierze układające się w nazwiska i imiona?
Lada dzień a ostatnie strony zostaną pobrudzone czerwonym tuszem i jakimiś bazgrołami...
Na końcu powolne przeglądanie listy- jedni od góry, inni od dołu, co mniej cierpliwi i nie lubiący rosnącego napięcia wcisną ctrl+f i jednym przyciśnięciem powinni wprowadzić się w odpowiedni nastrój stypy/samozachwytu...
Nadzieja umiera ostatnia...

20 sie 2012, 16:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2010, 14:58

POSTY        45
Z tym ctrl + f to lepiej uważać bo nie zawsze to działa, lepiej przejrzeć listę "ręcznie".

20 sie 2012, 18:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454 ... 840  Następna strona