Teraz jest 06 wrz 2025, 10:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Kolejny stopień służbowy urzędnika 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post Re: Kolejny stopień służbowy urzędnika
filip1                    

Ta rozmowa jest bezcelowa.

Prawda.
filip1                    

Szefa naczelnego też boli serce, jak im z funduszu nagród wypłaca dodatki,

Dobry gospodarz to w budżecie na kolejny rok - znając przewidywaną liczbę USC, którym może należeć się kolejny stopień - ujmuje to w projekcie i dostaje kasę. I nic nie musi dawać z funduszu nagród. Ktoś cię wprowadził w błąd.
filip1                    

a powiem Ci tylko, że szef naczelny jest urzędnikiem sc i też widzi bezsens tego wszystkiego (chciał wręcz fundusz nagród przeznaczyć dla samych tylko nieurzędników, dla wyrównania).

To szef decyduje co zrobi ze swoim funduszem. Będzie chciał komuś dać (np. tobie) to da i nawet nie musi tego jakoś specjalnie uzasadniać :)
filip1                    

Wybacz, ale chyba szef naczelny najlepiej wie, kto jest podporą urzędu, a kto nie...

No, za takie wiadro wazeliny to jak nic powinienieś dostać całą pulę nagród, która jest w gestii szefa.
filip1                    

Wnioski ma takie same, jak ja (mimo, że jest urzędnikiem sc).

Myślę, że dla twojego szefa dodatek USC to mały pikuś w porównaniu z innymi dodatkami. Ciekawe jakie miałby zdanie jakby miał 2 tys. na rękę. Byłoby to ważne dla niego czy nie?

02 kwi 2012, 15:32
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
Pinero! świetne riposty :)

03 kwi 2012, 08:17
Amator

REJESTRACJA10 sie 2009, 21:36

POSTY        27
Pierwszy raz słyszę, że NUS może dostać kasę na wyższy stopień sc.Na 100 % dostaje na nowego urzędnika, czyli I stopień, ale nie dostaje na podwyżki tego dodatku. To idzie z naszej kasy.
Nie zazdroszczę wam tej kasy - u mnie są tacy co będą próbowali kolejny raz. Pełen szacun. Ale są i tacy którym się udało, choć na takich nie "wyglądają".

03 kwi 2012, 22:40
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
A jak trzeba wyglądać? powiedz, bo ja pewnie też nie "wyglądam" boje--==  A Ty, jak rozumiem, wygląd masz, tylko Ci pewnie USC brakuje :P

04 kwi 2012, 08:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2009, 12:53

POSTY        17
Witam.
w grudniu 2010r. otrzymałem mianowanie i pierwszy stopień służbowy. W marcu 2011r. miałem ocenę okresową (4). W przyszłym roku będzie kolejna. Czy w sytuacji gdyby ta druga również była na 4 to spełnię warunek z art. 89 usc? Moim zdaniem sprawa jest jasna - będę spełniał, ale jestem ciekaw jak to wygląda w praktyce. Czy po niespełna 2,5 roku od mianowania mogę liczyć na drugi stopień?

27 lip 2012, 13:59
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
acdc                    

... ale jestem ciekaw jak to wygląda w praktyce. Czy po niespełna 2,5 roku od mianowania mogę liczyć na drugi stopień?

Oczywiście. Jest to możliwe już po pierwszej ocenie. Zależy od oceny jaką otrzymasz i od tego czy, w przypadku uzyskania wysokiej, bezpośredni przełożony wystąpi z wnioskiem do DG. Zobacz mój post tutaj: viewtopic.php?p=74858#p74858

28 lip 2012, 07:58
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2009, 12:53

POSTY        17
Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że brak funduszy na kolejne stopnie służbowe nie będzie miał wpływu na moją ocenę w przyszłym roku, bo optymistycznie zakładam, że do marca 2013r. nie będę miał okazji niczego w zakresie swoich obowiązków służbowych delikatnie rzecz ujmując popsuć :)
pozdrawiam

28 lip 2012, 10:22
Fachowiec

POSTY        1023
acdc                    

Mam nadzieję, że brak funduszy na kolejne stopnie służbowe nie będzie miał wpływu na moją ocenę w przyszłym roku

To nie twój kłopt. Należy się? To masz dostać i nie słuchaj bajek o braku funduszy!
Na początku każdego roku przychodzą do każdego urzędu pieniądze na podwyżki. Dla kilku tylko osób, ale ZAWSZE są! To niech twój szef da ci z tej puli!
Ps. osoby obdarowane  tymi podyżkami (często bez zmiany stanowiska [bo to każdy zauważy]) nie mówią o tym, więc to nie jest tak, że akurat u ciebie ich nie ma.

29 lip 2012, 09:33
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
a co w sytuacji gdy:
-poprzednia ocena dokonana była przed reorganizacją i dłuższą nieobecnością w pracy,
-termin kolejnej przypadał na czas nieobecności już po reorganizacji,
-po powrocie do pracy zmienił się dział i kierownik, a poprzedni oceniający już nie pracuje?

kiedy i kto powinien dokonać oceny (która będzie miała wpływ na ewentualny kolejny stopień)?

29 lip 2012, 10:52
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Post II stopień urzędnika mianowanego
Hej słuchajcie Tak się zastanawiam co do awansu na II stopień. Jest to wogóle realne? Ma ktoś z forumowiczów?

19 lis 2012, 14:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 mar 2011, 04:11

POSTY        10
Zależy gdzie. U nas nie ma żadnej szansy. I stopień od 2004 a przy okazji studia podyplomowe, egzamin na x itp. I nie to że jestem w  niełasce u rządzących. Raczej przeciwnie. Pozdr.

19 lis 2012, 19:21
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Już o tym pisałem ale powtórzę. W mojej firemce na ponad 80 (!) osób ze statusem USC, niektórzy ze stażem 10 lat, z nagrodami, wyróżnieniami, w czołówce rankingów itp. nie ma ani jednego z II stopniem (z wyższym tez nie).  Wszystko zależy od przełożonych. Znam osoby, które zdawały razem ze mną i mają nie tylko II stopień ale i spore widoki na kolejne (też skarbówka).
Mam wrażenie, że w innych służbach jest normalniej np. ten post: http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=103821#p103821.

19 lis 2012, 19:30
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: II stopień urzędnika mianowanego
Madziaradzia                    

Hej słuchajcie Tak się zastanawiam co do awansu na II stopień. Jest to w ogóle realne? Ma ktoś z forumowiczów?

Ja nie mam (jeszcze), ale liczę na niego w tym roku po ocenie okresowej...
Tym bardziej, że w moim usie są już dwie osoby z II stopniem, a inne dwie nawet z III stopniem! Zdawały chyba w 2004 i 2005 roku.
A w ogóle na zatrudnionych 175 osób mianowanych jest 9 (4 panie i 5 panów).

19 lis 2012, 20:49
Fachowiec

POSTY        1023
Post Re: II stopień urzędnika mianowanego
Madziaradzia                    

Hej słuchajcie Tak się zastanawiam co do awansu na II stopień. Jest to w ogóle realne? Ma ktoś z forumowiczów?

Ma.
U mnie 1 osoba z III st. i 6 z II st.

19 lis 2012, 21:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona