Teraz jest 11 wrz 2025, 05:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Skończcie tą dyskusję o języku rosyjskim. Rosyjski był na początku, potem go zlikwidowano a teraz wrócił do łask. Przestańcie ze sobą walczyć! To forum jest po to aby się wspierać a nie prezentować sobie takie komentarze (typu  :zygi: )

10 lip 2012, 13:25

REJESTRACJA05 kwi 2012, 06:51

POSTY        36
a ja uważam, że nie powinno być wśród wymogów posiadanie certyfikatów językowych
angielski i szczególnie łacinę to już małe dzieci znają
istotna powinna byc znajomość żonglowania  :wysmiewacz:
jak ktoś się nie nauczył to teraz wymyśla, że języki unijne albo inne kocopoły
wywalmy z egzaminu slepych, garbatych, rudych, zezowatych itd.
wtedy może nawet bez wiedzy ktośdostanie mianowanie
ale nie o to chyba chodzi?
PRAWDA? :brawa:

10 lip 2012, 13:56
Amator

REJESTRACJA12 maja 2011, 09:54

POSTY        23
Amabo                    

Tak samo jak nie decyduje o wielkości limitów na mianowanie. Idąc twoim tropem, najlepiej nic im nie pisać, bo KSAP decyduje tylko o miejscu egzaminu i dostępie do toalet podczas jego trwania.
Zdania nie zmieniam - tylko certyfikaty z języków unijnych przy dopuszczaniu do postępowania! Rosyjskiemu dziękujemy! Wiem, że przynajmniej połowa aktywnych tu forumowiczów nie zmartwiłaby się, gdyby nagle wrócono do starych zasad, tzn. bez rosyjskiego.

Ależ pisać, ale pisać uwagi konstruktywne, które mają szansę coś zmienić jeśli chodzi KSAP i jego kompetencje.
Oczywiście zakładając dobrą wolę KSAP.

10 lip 2012, 14:15
Amator

REJESTRACJA22 kwi 2011, 22:54

POSTY        10
Oj, Amabo nie ładnie, nie ładnie  :nonono:

Czy na egzaminie osoby, które mają certyfikat z jęz. rosyjskiego miały lepsze miejsca lub im ktoś podpowiadał?
Każdy do egzaminu przygotowywał się z tego samego zakresu materiału, a swoje niepowodzenia nie warto zwalać na innych. Zaprzyjaźnij się z tolerancją i kreatywnością, przydadzą się w pracy i w życiu.  :)

10 lip 2012, 17:13
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Ciekawe czemu język słoweński nie budzi takich kontrowersji  :D

10 lip 2012, 20:27
Amator

REJESTRACJA02 lip 2012, 07:52

POSTY        28
supersaper                    

Ciekawe czemu język słoweński nie budzi takich kontrowersji  :D

Bo jest językiem unijnym. A ja i wielu innych nie chcemy uznawania certyfikatów z nieunijnych (m.in. z rosyjskiego).

Ostatnio edytowano 11 lip 2012, 08:04 przez Amabo, łącznie edytowano 1 raz

11 lip 2012, 08:04
Nowicjusz

REJESTRACJA26 cze 2010, 18:27

POSTY        1
Amabo                    

A ja napiszę, żeby do postępowania dopuszczane były tylko osoby z certyfikatami z języków unijnych.

To już zakrawa na trolling ;) Trzymam za Ciebie kciuki Amabo, poważnie :D żebyś w przyszłym roku nie trollował. A teraz idź pobiegaj sobie może...

11 lip 2012, 08:12
Amator

REJESTRACJA02 lip 2012, 07:52

POSTY        28
celowo powtarzam to do znudzenia, bo kropla drąży skałę...

11 lip 2012, 08:30
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Amabo                    

celowo powtarzam to do znudzenia, bo kropla drąży skałę...

możesz drążyć, ale to chyba nie ten kierunek. Jeżeli chcesz coś zmienić powinieneś pisać do PRM, bo to on określił rozporządzeniem języki dopuszczające do egzaminu.
Ja mam certyfikat z angielskiego, ale nie rozumiem twojego rozgoryczenia, że do egzaminu mogą  przystępować osoby znające rosyjski. Trochę przeceniasz chyba UE, jesteśmy jej członkiem, ale to jest egzamin na urzędnika polskiego i ja nie widzę żadnych przeciwwskazań dla rosyjskiego.

Jeżeli ktoś mający certyfikat z rosyjskiego zda lepiej egzamin niż ty czy ja to dlatego, że był lepiej przygotowany, albo miał trochę więcej szczęścia i trzeba się z tym pogodzić.

I chyba czas zakończyć tą dyskusję o językach bo wprowadza tylko napiętą atmosferę  :offtopic:  a nie przynosi żadnych korzyści.

11 lip 2012, 08:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2011, 13:06

POSTY        47
Proponuję żeby po prostu przestać karmić trolla i dyskusja się zakończy - to jest najprostsza i najszybsza metoda  :D

11 lip 2012, 10:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 mar 2012, 13:20

POSTY        50
Ja z kolei uważam, że trochę za poważnie do tego podchodzicie.
Teraz jest czas luzu- czekanie na wyniki, potem ich analiza i decyzje co robić w nast roku. Więc póki co, do co najmniej stycznia jest właśnie czas na luźne rozmowy o wszystkim co ktoś ma do powiedzenia, bo chyba nikt się w najbliższych miesiącach nie będzie od razu uczył na przyszły rok.
Jeśli teraz ktoś chce pisać o języku, niech sobie pisze, a jak ktoś nie chce czytać, to niech się pojawi tu parę miesięcy przed egz i wtedy są już inne tematy dotyczące kolejnego podejścia do egz.
Po to jest internet i forum ogólne.

Ja też chętnie bym się tego rosyjskiego pozbyła, ale trzeba o tym mówić, czy pisać tam gdzie jest sens. Tutaj tego nie widzę.
Ale nie mam problemu jeśli Amabo chce o tym pisać.
Obecnie nie wierzę aby ktoś zdecydował o wyłączeniu rosyjskiego.
Takie są warunki.

Równie dobrze mogą jeszcze bardziej zmniejszyć limit np. do 300 i też możemy sobie tutaj o tym tylko pogadać.
Każdy ma wybór- zdaje lub nie. Pracuje w urzędach lub gdzie indziej.

11 lip 2012, 11:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
Teraz z zupełnie innej beczki. Czy mianowanie też jest w sobotę? Bo miałam być na wychowawczym i wykorzystałam cały urlop, a teraz zmieniam pracę. No i urlopu ni ma :( Nie to żebym już uznała się za mianowaną, ale chciałam wiedzieć. A co jeśli ktoś na mianowanie nie dotrze? To co zostanie niemianowany...

11 lip 2012, 13:27
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Cytrynka Nie martw się Mianowanie co prawda w sobotę nie jest ale dostajesz delegację na mianowanie, także urlop nie jest ci potrzebny :)

11 lip 2012, 14:05
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lis 2008, 16:22

POSTY        89

LOKALIZACJApiekiełko :)
Ja poproszę taką delegację na grudzień 2012  :zeby:  :zeby:  :zeby:

11 lip 2012, 14:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448 ... 840  Następna strona