Teraz jest 11 wrz 2025, 11:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Amabo                    

Tristessa                    

52% uczestników przedstawiło certyfikat znajomości języka angielskiego, 40 % rosyjskiego, 5 % niemieckiego, 2% francuskiego,

Wniosek - dopuścić tylko języki obowiązujące w UE, a nie ten relikt z poprzedniego systemu, to będzie tak jak przedtem, tzn. właściwa proporcja kandydatów do limitu. 40% z rosyjskim certyfikatem-to już wiadomo skąd tylu kandydatów się bierze od jakichś czterech lat.

Sądząc po twoich poprzednich wypowiedziach ,,nie poszedł ci" ten egzamin, a oceniając tę wypowiedź - tak trzymaj! :dupa:  
Nie zasługujesz na mianowanie. Nie chcemy takich urzędników, dla których nie liczy się jak przeskoczyć wysoko zawieszoną poprzeczkę, tylko jak znaleźć tego co ją zawiesił i najlepiej zabić, po czym położyć poprzeczkę na ziemi i przejść nad nią wolnym, dostojnym krokiem.
Zacytuję tylko wypowiedź pewnej prawniczki z KPRM - dziś nie sztuką jest znać język angielski (dzieciaki uczą się go od przedszkola :P ), sztuką jest znać inny. Więc nie ciesz się z tego, że masz certyfikat z angielskiego - to znaczy, że jesteś przeciętniakiem :wysmiewacz:

06 lip 2012, 11:53
Zaawansowany

POSTY        76
aksa00                    

Przecież wiadomo, że z tym rosyjskim chodziło o kasę, a nie o żadne wyrównanie szans. Więcej zdających- więcej kasy. A limit i tak coraz mniejszy. Póżniej mogą być kolejne udogodnienia- typu krótszy staż pracy  itd.
To nie ma znaczenia.

Nie chodziło o kasę tylko o elementarną sprawiedliwość i logikę, których pozbawiona była poprzednia ustawa - wiadomo dzięki komu. Na ustawę o służbie cywilnej rzucili się w pierwszych dniach swojej władzy - mścić się na ludziach za znajomość języka kraju, którego się nie lubi? I nie tylko, wprowadzić swoich, niewykwalifikowanych znajomków bocznym wejściem (przez zasób) 3mmsie--To wielka polityka, tak wielka jak ten, który ją uprawiał w ten sposób :zygi:

06 lip 2012, 12:02
Amator

REJESTRACJA02 lip 2012, 07:52

POSTY        28
nova1                    

Sądząc po twoich poprzednich wypowiedziach ,,nie poszedł ci" ten egzamin, a oceniając tę wypowiedź - tak trzymaj! :dupa:  
Nie zasługujesz na mianowanie. Nie chcemy takich urzędników, dla których nie liczy się jak przeskoczyć wysoko zawieszoną poprzeczkę, tylko jak znaleźć tego co ją zawiesił i najlepiej zabić, po czym położyć poprzeczkę na ziemi i przejść nad nią wolnym, dostojnym krokiem.
Zacytuję tylko wypowiedź pewnej prawniczki z KPRM - dziś nie sztuką jest znać język angielski (dzieciaki uczą się go od przedszkola :P ), sztuką jest znać inny. Więc nie ciesz się z tego, że masz certyfikat z angielskiego - to znaczy, że jesteś przeciętniakiem :wysmiewacz:

Ejże Nova1 - nie rozśmieszaj mnie. Chyba masz niezłe kompleksy skoro piszesz o sobie w liczbie mnogiej: "Nie chcemy takich urzędników" :D Czyżby wychodziło jakieś niedowartościowanie na stanowisku pracy?
No i czemu obniżasz poziom forum sięgając po argumenty ad personam? A naśladując twój nieudolny, zakompleksiony styl powiem: Nie chcemy takich urzedników jak ty ani w polskich urzędach, ani na tym forum.

Ostatnio edytowano 06 lip 2012, 12:30 przez Amabo, łącznie edytowano 1 raz

06 lip 2012, 12:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 mar 2012, 13:20

POSTY        50
NOVA1

Nie chodziło o kasę tylko o elementarną sprawiedliwość i logikę, których pozbawiona była poprzednia ustawa - wiadomo dzięki komu. Na ustawę o służbie cywilnej rzucili się w pierwszych dniach swojej władzy - mścić się na ludziach za znajomość języka kraju, którego się nie lubi? I nie tylko, wprowadzić swoich, niewykwalifikowanych znajomków bocznym wejściem (przez zasób) 3mmsie--To wielka polityka, tak wielka jak ten, który ją uprawiał w ten sposób :zygi:

Ale poziom wypowiedzi..... :za2:
Dzięki takim naiwniakom mamy ten dobrobyt w kraju obecnie. No ale czego się spodziewać...
Sprawiedliwość   :zeby:  :D  :D  :D   A jednak jeszcze są tacy co tak myślą...jak czytam takie rzeczy, to czasami jednak nie dziwię się tej opinii o urzędnikach. Na kolanach...

Ostatnio edytowano 06 lip 2012, 12:38 przez aksa00, łącznie edytowano 1 raz

06 lip 2012, 12:35
Początkujący

REJESTRACJA29 lip 2010, 07:13

POSTY        5
Kochani zastanówmy się czy warto na tym forum odpowiadać na takie chore brednie?Ciszmy się słońcem ;) i wyczekujmy na wyniki

06 lip 2012, 12:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 mar 2012, 13:20

POSTY        50
komornik12                    

Kochani zastanówmy się czy warto na tym forum odpowiadać na takie chore brednie?Ciszmy się słońcem ;) i wyczekujmy na wyniki

Niestety tacy forumowicze jak NOVA1 bardzo zaniżają poziom tego forum. Publicznie obrażają. Jak NOVA1 ma taką potrzebę to niech wyśle PW, albo produkuje się na przeznaczonych do tego odpowiednich portalach.

06 lip 2012, 12:42

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:00

POSTY        11
To nie Nova1 zaniża poziom. Uspokój się

06 lip 2012, 12:50
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2010, 07:51

POSTY        64
Najwyraźniej wszystkim nam tu zgromadzonym puszczają nerwy. Zamiast najeżdżać na siebie nawzajem (o język, profil wykształcenia itp.) może warto by tę energię przekierować na lobbowanie o większy limit?
Egzamin już napisany i odpowiedzi nie zmienimy kłótniami pod kogo układano pytania czy który język jest "ważniejszy".

06 lip 2012, 12:57
Amator

REJESTRACJA04 lip 2012, 20:49

POSTY        24
Gorsze jest to , że ktoś usunął całość materiału ze współnej strony.  :nonono:

06 lip 2012, 13:05
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2010, 07:51

POSTY        64
Andi, to jeszcze chyba jest do odrobienia. Sama mam materiały przesłane jeszcze dwa lata temu, przynajmniej część z nich będzie jeszcze zdatna do użytku - myślę o części gimnastykującej umysł ;) może do przyszłego roku opracuję swoje notatki w jakiejś bardziej przystępnej formie (ręczny rozgardiasz kilkuzeszytowy nie bardzo się nadaje), to też dorzucę.
Najgorsze w ustawach jest to, że nie ma obrazków ;) i to nie żart, zdecydowanie łatwiej przychodziło mi zrozumienie procesów rozrysowanych w grafach lub tabelach (jak w publikacji dot. UE). Spróbuję coś zmajstrować.

06 lip 2012, 13:10
Zaawansowany

POSTY        76
Amabo                    

nova1                    

Ejże Nova1 - nie rozśmieszaj mnie. Chyba masz niezłe kompleksy skoro piszesz o sobie w liczbie mnogiej: "Nie chcemy takich urzędników" :D Czyżby wychodziło jakieś niedowartościowanie na stanowisku pracy?
No i czemu obniżasz poziom forum sięgając po argumenty ad personam? A naśladując twój nieudolny, zakompleksiony styl powiem: Nie chcemy takich urzedników jak ty ani w polskich urzędach, ani na tym forum.

Tylko, że ja już jestem urzędnikiem, a ty nie. A co do forum, to faktycznie zapomniałam - przecież takie poglądy tu nie przechodzą, czyli kij w mrowisko :lol: i kulą w płot :) Nie jestem zakompleksiona, nie klęczę w kościele i nie klęczę w pracy. Przykro mi, że masz większość forumowiczów po swojej stronie. Nie będę już na tym forum, bo nie mam powodu, a ty będziesz jeszcze długie lata, mam nadzieję - wygrałeś.

06 lip 2012, 13:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2010, 21:00

POSTY        60
Kurcze, no przestańcie się kłócić !!!!  :offtopic: To nie czas i miejsce na to  :za2:  

Nadir, zrób coś palka--==

06 lip 2012, 13:26
Początkujący

REJESTRACJA29 lip 2010, 07:13

POSTY        5
rzeczywiści zniknęły wszystkie materiały ze skrzynki,chamstwo!

06 lip 2012, 13:27
Amator

REJESTRACJA02 lip 2012, 07:52

POSTY        28
nova1                    

Tylko, że ja już jestem urzędnikiem, a ty nie. A co do forum, to faktycznie zapomniałam - przecież takie poglądy tu nie przechodzą, czyli kij w mrowisko :lol: i kulą w płot :) Nie jestem zakompleksiona, nie klęczę w kościele i nie klęczę w pracy. Przykro mi, że masz większość forumowiczów po swojej stronie. Nie będę już na tym forum, bo nie mam powodu, a ty będziesz jeszcze długie lata, mam nadzieję - wygrałeś.

Nova1 -jesteś jak dziecko - aż trudno polemizować z twoim bełkotem. Chyba zrobiłaś mianowanie w czasach, gdy jeszcze nie obowiązywała część na inteligencję. Życzę ci więcej szczęścia w życiu osobistym (może jakiegoś chłopaka na wakacje), bo czytając twoje wypowiedzi chyba kogoś takiego ci brakuje. Widocznie masz mnóstwo wolnego czasu i mało znajomych skoro mimo posiadanego mianowania nadal przesiadujesz na tym forum - ale podpowiem ci: w ten sposób nie poznasz chłopaka.

Ostatnio edytowano 06 lip 2012, 13:36 przez Amabo, łącznie edytowano 1 raz

06 lip 2012, 13:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443 ... 840  Następna strona