Teraz jest 12 wrz 2025, 04:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:43

POSTY        21
Post Re: Gimnastyka umysłu
Kurcze teraz sobie przypomniałem, że też przy jednej tabelce walnąłem przy skreśleniu parafkę. Już teraz nie pamiętam czy czytelnie czy nie. Wszystko przez ten stres.

01 lip 2012, 22:40
Początkujący

REJESTRACJA29 sty 2007, 14:06

POSTY        5
do tabelek:
W klatce drugiej, na dwóch najniższych piętrach, liczba mieszkań komunalnych stanowiła połowę liczby tożsamych mieszkań z klatki 3 (chyba coś takiego było). Na trzecim piętrze przeważały mieszkania własnościowe.

Klatka I           Klatka II        Klatka III
                W     K           W   K          W    K
I piętro         1   3            2    2         0     4
II piętro       0    4           2   2           0     4
III piętro      2    2           3   1           0      4
IV piętro      0    4                             4       0
Razem        3  13                              4     12

01 lip 2012, 23:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sie 2011, 09:43

POSTY        17
Nie byłam na egzaminie - przymierzam się do zdawania za rok. Mam goracą prośbę, jeśli pamiętacie słówka - wpisujcie je proszę, przydadzą się za rok i tym, którzy w tym roku - niezasłużenie  :zly1:   polegli    <_<
Za rok nie będzieci ich już pamiętali   :wacko:   No i kciuki za wszystkich oczekujących  
:brawa:

02 lip 2012, 08:47
Zaawansowany

REJESTRACJA02 sty 2012, 15:06

POSTY        84
podajcie prosze następne pytania

02 lip 2012, 08:50
Początkujący

REJESTRACJA01 lip 2012, 12:36

POSTY        5
hej, jestem tu nowy, była taka analogia słowna (nie wiem czy ktoś gdzies wklejał):

kawa                   chleb
pobudzenie              x

odżywnienie, jedzenie, apetyt, głód, i coś tam jeszcze

kawę się pije na pobudzenie, chlebek je na głoda ? a może kawa ma się do chlebka jak pobudzenie do odżywienia ? (chyba było odżywienie, a nie odżywiAnie).

mam kilka błędów napewno w słówkach, matryce b. łatwe, tabelki banalne tylko zabrakło mi czasu na ostatnie 2, te najtrudniejsze i pewnie najlepiej punktowane grrrrrrrrrrrrr, niestety za dużo czasu straciłem na analogie, powinienem je zostawić na koniec, szybciej się strzela niż czyta opisy do tabelek.

co do egzamu wiedzy, połowa pytań do ogarnięcia z biegu, reszta metodą eliminacji i strzały. niestety już naliczyłem u siebie chyba z 18 błędów. a zeby sie udało zakładałem min 50pkt z IQ i min 70pkt z wiedzy. pewnie nic z tego nie wyjdzie. niestety za krótko sie uczyłem (kilka dni przed egzaminem), jeśli wytrzymam w tej administracji kolejny rok to za drugim razem dam radę  B)))

02 lip 2012, 09:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 13:09

POSTY        32
witajcie
Wieczorem skopiowałam pytania, które wpisaliście, dodałam kilka które ja zapamiętałam. Dało to łącznie 85 pytań (mam 86 ale wiem że się 1 powtarza tylko nie pamiętam które), które tu zamieszczam, jak ktoś z Was zorientuje się , że któreś się powtarza to dajcie znać, bo mi się już w oczach miesza ;) Poza tym brakuje jeszcze 5 pytań, jak sobie przypomnicie to proszę napiszcie. W sumie to żałuję że to wczoraj zrobiłam, bo okazało się że nie mam raczej co liczyć na mianowanie... :( trudno, ponoć do 3 razy sztuka ;)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano 02 lip 2012, 09:56 przez mnka85, łącznie edytowano 1 raz

02 lip 2012, 09:55
Znawca

REJESTRACJA11 sty 2010, 08:40

POSTY        231
Kilka dni nauki i połowa pytań z testu wiedzy w biegu? Niezły jesteś.

02 lip 2012, 09:56
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lis 2008, 16:22

POSTY        89

LOKALIZACJApiekiełko :)
skutkiem picia kawy jest pobudzenie
skutkiem zjedzenia chleba jest odżywienie organizmu :)

02 lip 2012, 09:58
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 gru 2010, 21:39

POSTY        3
Tabelka wydawinctwo:
W wydawnictwie wydano w I kwartale 24 książki: popularnonaukowe, sensacyjne i przewodniki. Popularnonaukowe stanowiły 50%, sensacyjne i przewodniki w równych proporcjach. W II kwartale wydano łącznie 36 pozycji, proporcje były takie same jak w I kwartale.

Nie pamiętam danych z III kwartału. Ktoś pomoże?

02 lip 2012, 10:05
Nowicjusz

REJESTRACJA01 lip 2012, 19:49

POSTY        1
Pamiętam jeszcze pytanie co to jest rozporządzenie atrybucyjne.

02 lip 2012, 10:31
Początkujący

REJESTRACJA01 lip 2012, 12:36

POSTY        5
dufus                    

Kilka dni nauki i połowa pytań z testu wiedzy w biegu? Niezły jesteś.

dlaczego odrazu niezły ? na poczatku przeleciałem test i zrobiłem to co WYDAWAŁO mi sie oczywiste tj. konstytucja, SC, samorządy, do tego pytania o dax, wibor, coreper czy wiedzy ogólnej o szesciopak, litwa, ta palestyna, KSE, wskaźniki GUSu. No a pytania np. co powinno zawierac ogłoszenie o pracę albo czy mozna przetwarzać dane na własny uzytek wydawały się oczywiste. podkreślam słowo WYDAWAŁY SIĘ.

ale z 5-8 błędów zrobiłem takich (w tym 2 z konstytucji), że aż mega wstyd  :blush:    i obawiam się, że może mi własnie ich zabraknąć.

były tez pytania wredne, np.:
- prawo dostępu do informacji publicznej (czy władzy publ ?) czy jakoś tak. niby bezpłatnie, ale była tez odp. że "bezpłatnie, ale możliwa jest odpłatność jesli udzielenie info wymaga poniesienia kosztów np wydrukowania materiałów, itd". była ona dla mnie logiczna, więc zaznaczyłem, jest chyba coś o tym w ust. o dostepie do informacji publ.

albo

- czy można usunąć dane z rejestru bez zgody zainteresowanego ? wg ustawy TAK. a co jeśli zainteresowany wyrazi sprzeciw z jakichś tam UZASADNIONYCH powodów ? była tez taka możliwośc odpowiedzi, a w ustawie chyba tego nie ma.

po zrobionych błedąch wydaje się, że przy następnym podejściu powinno byc lepiej. ale ... teraz było pytanie: pod kogo podlega państwowa inspekcja pracy, za rok dadzą: pod kogo podlega jakiś wojewódzki oddział wiezienny czy cos innego zakręconego i na to samo wyjdzie :lol: .

02 lip 2012, 11:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2011, 19:53

POSTY        5
:mur:  :wacko:  :mur:  :wacko:

02 lip 2012, 12:13
Zaawansowany

REJESTRACJA25 maja 2009, 06:56

POSTY        63
Witam wszystkich:) w tym roku po raz pierwszy podchodziłam do egzaminu...i nie będę się powtarzać w odczuciach, bo mam podobne...niestety;/ test zrobiłam bardzo szybko, ale w 75% strzelałam:)

ze słówek zapamiętałam jeszcze:
WNIOSEK              PRZESŁANKA
FAKT                           x

hipoteza, argument,....(reszty nie pamiętam)

JUDAIZM                 HINDUIZM
TORA                         X

sutra, mantra, koran, weda

02 lip 2012, 12:32
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA01 lip 2012, 11:20

POSTY        2
amnesia22                    

ze słówek zapamiętałam jeszcze:
WNIOSEK              PRZESŁANKA
FAKT                           x

hipoteza, argument,...(reszty nie pamiętam)

było jeszcze "założenie" - wg mnie poprawna odpowiedź :excl:

Ostatnio edytowano 02 lip 2012, 13:43 przez Tomaszz, łącznie edytowano 2 razy

02 lip 2012, 13:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396 ... 793  Następna strona