Teraz jest 12 wrz 2025, 03:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA07 cze 2011, 07:16

POSTY        77
Post Re: Gimnastyka umysłu
mi się coś nie do końca zgadzało w tabelce ze studentami, było wyraźnie podane że było 8 studentów studiów podyplomowych, a potem że 1/3 z nich była z wydz. adm. czy jakoś tak, czy ktoś to pamięta i też miał z tym problem, czy ja coś nie tak zrozumiałam

01 lip 2012, 14:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2011, 09:59

POSTY        172
Visavi: wszystko się zgadza: tych 8 studentów to suma studentów podypolomowych - z nich wyliczasz ilu jest z administracji a ilu ze szkoleń

DUFUS: teraz to mnie zestresowałaś! boje--==

01 lip 2012, 14:58
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
visavi                    

mi się coś nie do końca zgadzało w tabelce ze studentami, było wyraźnie podane że było 8 studentów studiów podyplomowych, a potem że 1/3 z nich była z wydz. adm. czy jakoś tak, czy ktoś to pamięta i też miał z tym problem, czy ja coś nie tak zrozumiałam

to była tabelka z jęzkami - studenci mogli wybrać 4 języki rosyjski, angielski, francuski i niemiecki z 3 wydziałów socjologia, prawo i jeszcze jakiś. Tyle na razie mi się przypomniało. Ta tabelka z wydziałami dotyczyła Biura - w biurze były 2 wydziały - administracyjny i ? i osoby tam zatrudnione miały licencjat, studia wyższe, podyplomowe i na pewno 2 doktorat.
Tabletka referendum - w gminie 6000 osób 2/3 mieszkańców było za odwołaniem burmistrza i na pewno było tam rozróżnienie na osoby z wykształceniem średnim, niższym niż średnie i wyższym niż średnie. Dalej pustka, nic nie pamiętam...

01 lip 2012, 15:03
Zaawansowany

REJESTRACJA07 cze 2011, 07:16

POSTY        77
nihiru                    

Visavi: wszystko się zgadza: tych 8 studentów to suma studentów podyplomowych - z nich wyliczasz ilu jest z administracji a ilu ze szkoleń

a więc czy było 3 studiujących z wydz. Adm. i 5 z wydz. Szkoleń?

01 lip 2012, 15:26
Znawca

REJESTRACJA15 wrz 2010, 14:46

POSTY        141
elizabeta82                    

visavi                    

to była tabelka z językami - studenci mogli wybrać 4 języki rosyjski, angielski, francuski i niemiecki z 3 wydziałów socjologia, prawo i jeszcze jakiś. Tyle na razie mi się przypomniało. Ta tabelka z wydziałami dotyczyła Biura - w biurze były 2 wydziały - administracyjny i ? i osoby tam zatrudnione miały licencjat, studia wyższe, podyplomowe i na pewno 2 doktorat.
Tabletka referendum - w gminie 6000 osób 2/3 mieszkańców było za odwołaniem burmistrza i na pewno było tam rozróżnienie na osoby z wykształceniem średnim, niższym niż średnie i wyższym niż średnie. Dalej pustka, nic nie pamiętam...

Z tego co ja pamiętam: Tabelki
1. głosowanie za odwołaniem burmistrza (za i przeciw wg wykształcenia)
2. zakup wyposażenia do biura (meble i sprzęt komputerowy wg działów)
3. w przedsiębiorstwie dokształcają się pracownicy (jaka forma np. podyplomowe, policealne z podziałem albo na działy w firmie albo wg. płci)
4. studenci wybierają język obcy (dany język wg. płci)
5. wydawnictwo publikuje książki (wzrost nowo publikowanych z podziałem na popularnonaukowe i jeszcze dwa rodzaje w poszczególnych kwartałach)

Dwie ostatnie to:
7. Mieszkania komunalne i własnościowe w bloku - razem 48 (z podziałem na klatki i piętra)
8. Firmy na giełdzie - tego nie zdążyłam,

Wynika z tego że wypadła mi z głowy jedna tabela.

01 lip 2012, 15:39
Zaawansowany

REJESTRACJA08 cze 2011, 21:36

POSTY        35
cały czas szukam w pamięci tej jednej tabelki i czarna dziura..;(
a czy ktoś z Was pamięta co zaznaczyła w tej ostatniej 26 matrycy? nie mogłam znaleźć prawidłowości taka strzałka z kreską... pamiętacie może?

a nie było w tej "brakującej" tabelce też coś o studentach?

01 lip 2012, 17:37
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2009, 21:13

POSTY        8
co do domniemania kompetencji organu wykonawczego samorządu - art. 30 ustawy o sam. gminnym - "do zadań wójta należy w szczególności" - katalog otwarty, a przy radzie gminy: "do wyłącznej właściwości rady gminy należy". Podobnie jest przy powiecie i województwie. Więc chyba prawidłowa odpowiedź to wszystkie 3 szczeble samorządu.

01 lip 2012, 18:33
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
Których orzeczeń dotyczyło pytanie na egz. bo nie pamiętam ?

Orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego mają moc powszechnie obowiązującą i są ostateczne. Podlegają niezwłocznemu ogłoszeniu w organie (wydawnictwie) urzędowym, w którym akt normatywny był ogłoszony. Jeżeli akt nie był ogłoszony orzeczenie ogłasza się w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej "Monitor Polski". Orzeczenie Trybunału wchodzi w życie z dniem ogłoszenia, jednak Trybunał może określić inny termin utraty mocy obowiązującej aktu normatywnego (osiemnaście miesięcy, gdy chodzi o ustawę, a gdy chodzi o inny akt normatywny - dwanaście miesięcy).

01 lip 2012, 19:37
Znawca

REJESTRACJA11 sty 2010, 08:40

POSTY        231
Chyba było pytanie, gdzie ogłasza się orzeczenie dot. rozporządzenia ministra. To jest w ustawie o ogłaszaniu aktów normatywnych. Orzeczenia dot. danego aktu ogłasza się tam, gdzie akt był ogłoszony.

01 lip 2012, 19:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 cze 2011, 13:04

POSTY        27
to  było pytanie gdzie ogłasza się orzeczenie TK ws aktu wydanego przez Min.
poprawna odpow. tam gdzie akt był ogłoszony

01 lip 2012, 19:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 paź 2010, 19:35

POSTY        96
Witam wszystkich, zdawałam w tym roku pierwszy raz, póki co jestem przerażona, bo postawiłam parafkę jak skreśliłam liczby w tabelce, a oni przecież ogłaszali, że tego nie można robić jak myślicie zdyskwalifikują mnie z testu umiejętności?

Napiszcie proszę czy ktoś miał podobną sytuację w ubiegłych latach boje--==

01 lip 2012, 20:16
Znawca

POSTY        231
Nie słyszałam żeby mówili że nie można skreślać przy tabelce. Sama skreśliłam kolumny i wiersze niektóre, bo źle nazwałam i poprawiłam.
Poza tym w opisie przy teście była wyraźna mowa jak poprawiać błędy, a  przy tabelkach nie.

Wiem też, że niektóre osoby też coś poprawiały.

Chyba że ja też czegoś nie dosłyszałam lub nie doczytałam ??????

Zresztą i tak myślę, że się nie załapię w limicie  :(

01 lip 2012, 20:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2011, 09:59

POSTY        172
bo poprawiać wolno, nie wolno tylko stawiać żadnych znaków po których można zidentyfikować piszącego. obawiam się że parafka podpada pod ten punkt :(

01 lip 2012, 20:57
Znawca

POSTY        231
Nie rozumiem? Jak zidentyfikować? Ja parafek nie stawiałam, ale i tak nie rozumiem

01 lip 2012, 20:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 793  Następna strona