nie sprawdzać! miałam tu nie zaglądać, ale się nie da. Też mam doła, bo o ile po umiejętnościach wyszłam w dobrym humorze, to wiedza mnie kompletnie zawiodła. Ja opisałam dwie ostatnie tabelki - mieszkania komunalne i własnościowe oraz giełdę ale treści nie skończyłam, a pozostałe zbyt proste mi się wydała(czego się obawiam) ale wiem jak to wygląda, za rok będzie łatwiej
30 cze 2012, 19:11
Re: Gimnastyka umysłu
ee tam łatwiej. tak samo kilka pytań spoza tych "żelaznych ustaw" mnie zaskoczy - bo nie sposób przewidzieć co tym razem wymyślą, a kilka razy dam się podpuścić i wyłożę na pytaniach które teoretycznie umiem.
uczciwie mówię - przygotowałam się najlepiej jak umiałam i nie sądzę żebym za rok była w stanie zrobić to lepiej. Zostaje kwestia szczęścia i trafienia w pytania.
30 cze 2012, 19:20
pamięta ktoś analogię z religiami, odp. sura, koran, talmud, mantra czy jakoś tak
30 cze 2012, 19:30
judaizm do koranu ma sięjak hinduizm do
sury, wedy, talmudu i czegoś jeszcze
ja zaznaczyłam wedę
a DAX? zaskoczył mnie bardzo. to indeks giełdowy w londynie, Frankfurcie, Tokio i Nowym Jorku> zaznaczyłam Frankfurt, strzelając, że D jak Deutschland
30 cze 2012, 19:35
Koran to księga Islamu, czy tam był na pewno Judaizm?
30 cze 2012, 19:39
visavi
Koran to księga Islamu, czy tam był na pewno Judaizm?
ale oczywiście islam chochlik drukarski
30 cze 2012, 19:41
Mianownie bye bye
Jajko Fasola Żółtko Strąk
Białko, Strąk, Skrobia
Partnerstwo Wschodnie zakłada zacieśnienie współpracy z Białorusią, Ukrainą, Mołdawią, Gruzją, Azerbejdżanem i Armenii - czy taka była prawidłowa odp ?
Ostatnio edytowano 30 cze 2012, 19:55 przez Fiona42, łącznie edytowano 2 razy
30 cze 2012, 19:42
DAX też strzeliłam dobrze, a było coś z WIBORem ktoś pamięta?? o co tam chodziło i czy WIBOR to była dobra odp. bo ja kojarzyłam tylko takie pojęcie gdzieś z TV i dałam tę odp.
30 cze 2012, 19:44
Hejka Właśnie dojechałam do domku uffff parówka... test umiejętności łatwy, dużo powtórek z lat ubiegłych chociaż kilka niespodzianek było. najwięcej trudności miałam z mieszkaniami komunalnymi nie dokończyłam, a giełda wbrew pozorom nie była taka straszna takie moje osobiste odczucia
test wiedzy... no i tu strzały padały na prawo i lewo chociaż kilka pytań to powtórki z lat ubiegłych osobiście rozwaliło mnie pytanie o bezrobotnych w przedziale wiekowym 15-24 no kuźwa co to ma wspólnego z nasza pracą albo po co komu taka wiedza ja się pytam grzecznie
Pozdrowionka dla Patrycji z Ina mojej współpasażerki w drodze do domku
30 cze 2012, 19:44
WIBOR na pewno ok.
Do fasoli też zaznaczyłam strąka.
do hinduizmu dałam wedy i - po sprawdzeniu - powinno być ok.
30 cze 2012, 19:46
visavi
DAX też strzeliłam dobrze, a było coś z WIBORem ktoś pamięta?? o co tam chodziło i czy WIBOR to była dobra odp. bo ja kojarzyłam tylko takie pojęcie gdzieś z TV i dałam tę odp.
to dobra odpowiedź- sprawdzałam zdolność kredytową w banku i tam było właśnie jako wskaźnik WIBOR mający wpływ na oprocentowanie zaciągniętego kredytu
30 cze 2012, 19:47
haha, mam kredyt hipot. wiem co to wibor
30 cze 2012, 20:05
Sędziowie są powoływani przez Prezydenta Rzeczypospolitej, na wniosek Krajowej Rady Sądownictwa, na czas nieoznaczony.
PIP i SEJM
Ostatnio edytowano 30 cze 2012, 20:20 przez Fiona42, łącznie edytowano 1 raz
30 cze 2012, 20:05
pamiętam jeszcze: - pod kogo podlega Państwowa Inspekcja Pracy - wybrać co jest karą dyscyplinarną dla członka korpusu służby cywilnej - czym jest COREPER - która z jednostek sektora finansów publ. nie posiada osobowości prawnej