Ja też coś czuję, że analogii nie będzie Nie, żebym je specjalnie lubiła, ale..
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
28 cze 2012, 13:31
Re: Gimnastyka umysłu
Uczennica84
Ja też coś czuję, że analogii nie będzie Nie, żebym je specjalnie lubiła, ale..
Już bardziej bym obstawiał, że mogą zamienić tabelki lub jakoś inaczej je przedstawić. Będzie zdawało około 320 osób więcej niż rok temu, tabelki są bardzo pracochłonne do sprawdzania, a zarazem dają cząstkowe punkty dzięki którym nie wyjdzie że na 430 miejsce łapie się 50 osób ...
28 cze 2012, 13:37
A myślicie,że ciągi matematyczne czy inne wynalazki liczbowe mogą być?
28 cze 2012, 15:55
elizabetb
A myślicie,że ciągi matematyczne czy inne wynalazki liczbowe mogą być?
Nieee, ciągów nie będzie. (yyychyba)
PS. mnie się już tak nie chce. Dziś mi w ogóle nic nie idzie
28 cze 2012, 15:59
z dwojga złego wolałabym już żeby wrócili do sprawdzania umiejętności czytania ze zrozumieniem
40 mln zł z VAT za bilety na mecze. Eksperci szacują jednak, że w wyniku rozliczenia VAT to UEFA dostanie ok. 10 mln zł zwrotu. Z podatków dochodowych UEFA jest zwolniona. I tak nas oto znowu
28 cze 2012, 16:38
Dla relaksu siedziby:
1. Parlament E (skretariat, sesje parlamentarne, komisje) 2. Komisja E 3. Trybunał Sprawiedliwości 4. EBC 5. Rada UE
ja się ciągle mylę
28 cze 2012, 19:29
Fiona42
Dla relaksu siedziby:
1. Parlament E (skretariat, sesje parlamentarne, komisje) 2. Komisja E 3. Trybunał Sprawiedliwości 4. EBC 5. Rada UE
ja się ciągle mylę
1. Parlament - siedziba w Strasburgu oraz w Brukseli, gdzie odbywa się większość obrad oraz biura poselskie. Sekretariat Generalny i biblioteka znajdują się w Luksemburgu. (trochę muszą poginać z biura, aby coś poczytać ) 2. KE - Bruksela (do biblioteki PE też mają daleko) 3. TS - Luksemburg (mają fajnie, mogą wpaść do biblioteki) 4. EBC - Frankfurt (Merkel trzyma rękę na forsie). 5. Rada UE - Bruksela, jednak część posiedzeń odbywa się w Luksemburgu (no i tu już wszyscy wiedzą gdzie mają blisko)
28 cze 2012, 23:24
a ja mam pytanie co do tabelek jak ktoś by mógł mi pomóc
chodzi o taka tabelke:
Tabelka nr 3 Wybory Podczas wyborów były 3 kandydatury. Kandydaci: A, B i C. Wyborcy dzielili się na wyborców z wykształceniem podstawowym, średnim i wyższym. Na kandydata A glosowali głównie wyborcy z wykształceniem podstawowym i stanowili 29 % głosujących. Kandydat B cieszył się jednakowym poparciem wśród osób z wykształceniem średnim i podstawowym. Na kandydata C głosowali głównie wyborcy z wykształceniem wyższym, co stanowiło 20 % głosujących.
wiem że to wcześniej było ale znalazłam 2 rozwiązania i ciekawi mnie które juest poprawne?????
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
29 cze 2012, 07:01
Myszo - ten problem był już tutaj omawiany i zdania nadal się różnią. Moim zdaniem, wersja 1 jest bardziej .... prawdopodobna
W zadaniu napisano, że te 29, 20 - to są procenty z ogólnej liczby głosujących, czyli głosy na wszystkich kandydatów razem sumują się do 100%. Jeżeli wpiszemy po 50% dla kandydata B, to otrzymamy 149%.
Z drugiej strony, mylące są te wszystkie "głosowali głównie", bo to wskazuje na to, że nie mamy pełnych danych, czyli na kandydata B nie głosowało 51% głosujących, tylko mniej.