.. Jeszcze te dzisiejsze newsy o odbieraniu czego się da... Może wydaję nie na ten egzamin co trzeba...
hm. przyznam, że mi trochę siadła motywacja do nauki, nie wiedząc, co mianowanie mogłoby mi przynieść - czy będzie dodatek? czy pozostaną obecne przywileje?
21 cze 2012, 20:05
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
ery
hej ,mam pytanko o jezyk (certyfikat) : czy zaliczony na B2 test BULATS (The Business Language Testing Service) jest uznawany ?
jeżeli nie, pozostaje ci napisać do KSAP i się dopytać.
21 cze 2012, 20:15
toole1
cytrynka23
Ja to żałuję, że ten egzamin nie jest w tą sobotę. Nie to żebym wszystko umiała, ale już mam dość. A czy mianowanie można dostać będąc na urlopie wychowawczym. Zdawać egzaminu nie wolno to wiem. No i nie wiem czy nie będę musiała wcześniej przerwać urlopu żeby dostać ten piękny akt minowania
Witam! A skąd taka informacja, iż będąc na urlopie wychowawczym nie można zdawać egzaminu? Moim zdaniem urlop wychowawczy nie jest przeszkodą - przynajmniej w ubiegłym roku nie był. Co do mianowania się nie wypowiadam, gdyż zabrakło trochę punktów... ;)
Też nigdy nie słyszałam o jakimś zakazie w zdawaniu podczas urlopu wych. Nigdzie nie ma o tym wzmianki, więc lepiej nie wprowadzać w błąd innych.
jeżeli nie, pozostaje ci napisać do KSAP i się dopytać.
Znam ten załącznik, pozostaje mi kontakt z KSAP ponieważ BULATS nie jest ściśle wymieniony ale spełnia wszystkie wymagania ESOL, B2 itp.
jak się dowiem to napisze może komuś ta wiedza się przyda.
apropos nie mam niestety za wiele czasu na przeczytanie wszystkich postów z wątku a szukam info na temat innego testu zakończonego certyfikatem dla służby który można w miarę sprawnie i niskokosztowo zdobyć .
Dzięki
PS trzymam kciuki za tegorocznych
22 cze 2012, 08:27
Można zdawać w trakcie urlopu wychowawczego - info prosto z KSAP
22 cze 2012, 10:43
Z tym urlopem ktoś mnie wprowadził w błąd. Sądziłam, że ta osoba jest całkiem dobrze zorientowana. W takim razie lepiej dla mnie. Jakbym musiała w przyszłym roku znów zdawać.
22 cze 2012, 18:10
Ostatnio wręcz odrzuca mnie od nauki. Myślałam, że w ostatnich dniach nadrobię, a tu coraz gorzej. Liczba chętnych mnie zdemotywowała i czekam tylko aby już było po. Bo niby się uczę, więc wszystkie inne sprawy odkładam, a i tak czarno to widzę.
22 cze 2012, 20:25
widocznie nastapił przesyt i czas zrobić sobie w weekend odpoczynek! Ja tez tak dzisiaj mam, więc oglądam Polaków, którzy strzelają bramki Grekom Aksa, za tydzień i troszkę będziemy po
22 cze 2012, 21:32
Aksa, ja też tak mam. Chociaż na mnie demotywująco działa też poziom wiedzy niektórych osób na "gimnastyce umysłu". Zaczynam myśleć że przy takich umysłach to ja nie mam szans :/ I też już tylko marzę żeby było po. Damy radę! Jeszcze tydzień
23 cze 2012, 10:09
Skąd wiesz jaki poziiom wiedzy mają inni, może szybkokorzystają z ustaw i internetu. A poza tym wiedza nie gwarantuje mianowania. Mianowanie to składowa szczęścia, trafienia na dobre pytania, opanowania nerwów, umiejętnych strzałów i wiedzy:)
23 cze 2012, 13:34
cytrynka23
Skąd wiesz jaki poziiom wiedzy mają inni, może szybkokorzystają z ustaw i internetu. A poza tym wiedza nie gwarantuje mianowania. Mianowanie to składowa szczęścia, trafienia na dobre pytania, opanowania nerwów, umiejętnych strzałów i wiedzy:)
Bardzo optymistyczny post. Wiedza stanowi tylko 1/5 składowych. Jeśli założyć że pozostałe cztery opanujemy na 100%, wiedzę na 50%, to łącznie daje 90% całości, czyli 135 punktów i jesteśmy w pierwszej setce. No to
23 cze 2012, 19:01
ja też bym chciała tak optymistycznie do tego podchodzić. a jak na razie mam coraz większego doła, niech już będzie po... bo wykończę swoją rodzinkę albo oni mnie
23 cze 2012, 19:14
monia14
ja też bym chciała tak optymistycznie do tego podchodzić. a jak na razie mam coraz większego doła, niech już będzie po... bo wykończę swoją rodzinkę albo oni mnie
Za tydzień będzie już po Następnie miesiąc nadziei i niepewności A później albo wielka radocha albo dół gigant
23 cze 2012, 19:52
ang72
monia14
Za tydzień będzie już po :rolleyes: Następnie miesiąc nadziei i niepewności boje--== A później albo wielka radocha :piwo: albo dół gigant :zly1:
Nooo na wyniki pewnie poczekamy do końca sierpnia, w tamtym roku było jakoś w połowie sierpnia, to teraz przy większej liczbie zdających pewnie później i tyle czasu żyć w niepewności jednak pocieszam się, że za tydzień o tej porze będę leżeć i kurde nie wiem co będę robić z moim wolnym czasem.... cudowna sprawa