Teraz jest 10 wrz 2025, 15:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2010, 14:31

POSTY        47
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Kochani mam pytanko, czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi metrykami w FP, jakoś nie wiem kiedy je stosować, dziękować z góry za pomoc :)

20 cze 2012, 08:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2011, 09:59

POSTY        172
Mojaro - zadaj to pytanie na Gimnastyce umysłu - spróbujemy coś poradzić

20 cze 2012, 08:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
Ja to żałuję, że ten egzamin nie jest w tą sobotę. Nie to żebym wszystko umiała, ale już mam dość. A czy mianowanie można dostać będąc na urlopie wychowawczym. Zdawać egzaminu nie wolno to wiem. No i nie wiem czy nie będę musiała wcześniej przerwać urlopu żeby dostać ten piękny akt minowania ;)

20 cze 2012, 08:44
Znawca

REJESTRACJA15 wrz 2010, 14:46

POSTY        141
cytrynka23                    

Ja to żałuję, że ten egzamin nie jest w tą sobotę. Nie to żebym wszystko umiała, ale już mam dość. A czy mianowanie można dostać będąc na urlopie wychowawczym. Zdawać egzaminu nie wolno to wiem. No i nie wiem czy nie będę musiała wcześniej przerwać urlopu żeby dostać ten piękny akt minowania ;)

Mam to samo, już bym chciała żeby było po. Wiem, że i tak się wszystkiego nie nauczę a tak cały czas kombinuję co tu jeszcze niezbędnego trzeba zrobić aby się nie uczyć.
Co do mianowania to nie wiem, ale na logikę to mianowanie powinni dać, tyle że dodatek dopiero po powrocie do pracy.

20 cze 2012, 11:07
Zaawansowany

REJESTRACJA12 paź 2009, 13:30

POSTY        58
http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i- ... datki.html

porażka :( Zastanawiam się, czy dodatek dla mianowanego - tez może być zagrożony?

21 cze 2012, 07:54
Zaawansowany

REJESTRACJA28 gru 2011, 13:06

POSTY        47
konsternacja                    

http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/626756,rzad_zmieni_urzednikom_system_plac_znikna_trzynastki_nagrody_i_dodatki.html

porażka :( Zastanawiam się, czy dodatek dla mianowanego - tez może być zagrożony?

W tekscie jest napisane, że Ci lepsi skorzystają czyli moim zdaniem mianowani  :)
Tylko jest jedno ale, zwykle większe nagrody i podwyżki dostają "swojacy" i tego ustawa już nie będzie przewidywała.

21 cze 2012, 08:04
Amator

REJESTRACJA01 lut 2012, 12:03

POSTY        18
Witajcie,
Nam mają zabierać trzynastki, wysługi, (premie u nas już zabrali). No dobrze człowiek jest w stanie znieść dużo, ale co będzie ze służbami mundurowymi? Alleluja, wreszcie zmieniono system emerytalny w Policji, ale przywilejów i dodatków służby mundurowe (nie tylko policja) mają długą listę, mam nadzieję że jak będą nam wszystko zabierać to nie zapomną i o nich.  palka--==

A czytaliście że podwyżek ma nie być do końca 2015 roku?  :angry2:

21 cze 2012, 08:59
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 paź 2009, 10:28

POSTY        1
cytrynka23                    

Witam!
A skąd taka informacja, iż będąc na urlopie wychowawczym nie można zdawać egzaminu? Moim zdaniem urlop wychowawczy nie jest przeszkodą - przynajmniej w ubiegłym roku nie był. Co do mianowania się nie wypowiadam, gdyż zabrakło trochę punktów...  ;)

21 cze 2012, 09:13
Znawca
Własny awatar

POSTY        172
Ale tym brakiem podwyżek to akurat kandydaci na urzędników mianowanych nie powinni być zdziwieni - przecież w ustawie o finansach publicznych jest jasno napisane, że w przypadku wejścia w drugą procedurę oszczędnościową, płace w budżetówce się zamraża...

21 cze 2012, 09:14
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2010, 07:51

POSTY        64
Nihiru, jesteśmy zdziwieni, bo druga procedura nie ma zastosowania, dopóki relacja kwoty państwowego długu publicznego do PKB nie przekroczy 55%. A wg obwieszczeń Miłościwie Nam Panującego z maja tego roku i maja poprzedniego roku nie przekracza. Przeoczyłam coś małym druczkiem?

21 cze 2012, 11:18
Znawca
Własny awatar

POSTY        172
a nie 57%?

chociaż coś mi zaczyna świtać, że ta relacja jest wyższa, jeśli jest liczona zgodnie z metodologią unijną,  <_<
jak czytałam program konwergencji, to tam raczej tą metodą się posługiwano. wymiękam  :mur:

21 cze 2012, 11:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
nihiru                    

a nie 57%?

chociaż coś mi zaczyna świtać, że ta relacja jest wyższa, jeśli jest liczona zgodnie z metodologią unijną,  <_<
jak czytałam program konwergencji, to tam raczej tą metodą się posługiwano. wymiękam  :mur:

Tak jak piszesz. Przyjmując naszą metodologię ta relacja wyniosła trochę ponad 53% i ma podobno spadać. Chociaż część ekspertów twierdzi, że utrzymywanie się tego współczynnika poniżej 55% jest tylko i wyłącznie wynikiem sztuczek księgowych.
Według metodologii UE - relacja ta wyniosła trochę ponad 56%

Ostatnio edytowano 21 cze 2012, 12:03 przez Tomek8484, łącznie edytowano 1 raz

21 cze 2012, 12:01
Amator

REJESTRACJA11 maja 2010, 12:14

POSTY        11
hej ,mam pytanko o jezyk (certyfikat) : czy zaliczony na B2 test BULATS (The Business Language Testing Service) jest uznawany ??

21 cze 2012, 13:45
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2010, 07:51

POSTY        64
Też mi się wydaje, że to jakies grubsze kombinacje z tymi metodami obliczania, ale jak wół w obwieszczeniach jest poniżej, w dodatku ze wskazana podstawą prawną z UFPubl. Skoro chcą uparcie twierdzić, że jest fajnie, to niech będzie fajnie do końca, a nie, że oficjalnie wskażnik mamy cacy, a dla pracowników wersja, że jest gorszy...
Jeszcze te dzisiejsze newsy o odbieraniu czego się da...
Może wydaję nie na ten egzamin co trzeba...

21 cze 2012, 14:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422 ... 840  Następna strona