Teraz jest 10 wrz 2025, 12:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA15 gru 2011, 20:47

POSTY        186
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
visavi                    

Niech mi ktoś powie, że da się tego wszystkiego nauczyć, bo jak na razie to szczerze wątpię.  :mur:

Nie da się! Przynajmniej moim skromnym zdaniem taka ilość materiału jest nie do opanowania, zwłaszcza jeżeli na żadnej z tych dużych ustaw (FP, PZP) nie pracujesz. Trzeba czytać, czytać, czytać i mieć nadzieję, że:
a) trafi się na pytania, na które odpowiedzi się wyczytało
b) w głowie otworzy się odpowiednia klapka do odpowiedniego pytania :)

Niech moc będzie z nami!

Jeszcze 2 tygodnie i koniec :D Czy to nie brzmi pięknie?
PS. Czy tylko ja mam takie uczucie po egzaminach, że nagle mam nadmiar wolnego czasu z którym nie mam co zrobić. Dopada mnie taka myśl: "Jak to? To ja się już nie muszę uczyć? To co ja mam teraz robić?" ;) Mimo wszystko już bym tak chciała.

18 cze 2012, 07:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2011, 09:59

POSTY        172
Sorry że tak późno: mieszkam stosunkowo niedaleko miejsca egzaminu i mam wolne łóżko - mogę przenocować chętnego spoza Warszawy. Uprzedzam jednak lojalnie, że dojazd do mnie może okazać się trudniejszy niż na Marsa (mieszkam pod Warszawą).
Jeśli ktoś reflektuje, proszę pisać na joannakucharska1@gmail.com.

18 cze 2012, 07:43
Znawca
Własny awatar

POSTY        172
edyta850                    

visavi                    

Niech mi ktoś powie, że da się tego wszystkiego nauczyć, bo jak na razie to szczerze wątpię.  :mur:

Nie da się! Przynajmniej moim skromnym zdaniem taka ilość materiału jest nie do opanowania, zwłaszcza jeżeli na żadnej z tych dużych ustaw (FP, PZP) nie pracujesz. Trzeba czytać, czytać, czytać i mieć nadzieję, że:
a) trafi się na pytania, na które odpowiedzi się wyczytało
b) w głowie otworzy się odpowiednia klapka do odpowiedniego pytania :)

Niech moc będzie z nami!

PS. Czy tylko ja mam takie uczucie po egzaminach, że nagle mam nadmiar wolnego czasu z którym nie mam co zrobić. Dopada mnie taka myśl: "Jak to? To ja się już nie muszę uczyć? To co ja mam teraz robić?" ;) Mimo wszystko już bym tak chciała.

Jak tylko zaczynam tak myśleć, przypominam sobie o egzaminach na biegłego rewidenta czy na aplikację prawniczą i natychmiast przestaję narzekać  :lol:

18 cze 2012, 07:46
Znawca

REJESTRACJA15 wrz 2010, 14:46

POSTY        141
Tomek8484                    

Trochę statystyki  :)
- limit mianowań 500
- miejsca zajęte dla absolwentów KSAP 71
- pozostało do wzięcia 429
- liczba chętnych na ww. wolne miejsca 2061 (pewnie może się jeszcze zmienić, ale nie jakoś szczególnie)
- średnia 4,8 chętnych na jedno mianowanie

I na pocieszenie, nie przejmujcie się liczbami, należy wierzyć w siebie ( ja wierzę  :D  ,ale to zabrzmiało)  :zeby: . Jak to mówią jednym z największych kłamstw jest statystyka ( i coś w tym jest bo zgodnie ze statystyką średnio w skarbówce zarabiamy po 4 tyś  :zeby: )

Moje ulubione twierdzenie statystyczne: Ja i mój pies mamy średnio po trzy nogi.

edyta850                    

Myślę że ta chwila oddechu po egzaminie będzie bardzo krótka. W moim przypadku - wiele rzeczy poodkładanych i tych przyjemniejszych (spotkania towarzyskie) i mniej przyjemnych (odgruzowywanie domu - cały czas się dziwię że robaki jeszcze nie biegają i SANEPID nie wpadł na inspekcję)

visavi                    

Cieszy mnie to, że nie tylko ja tak mam. Na myśl o powtórce FP mam odruch :zygi:

18 cze 2012, 10:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
Takie niedyskretne pytanie mam do użytkowników arslege. Na mniej więcej ile procent robicie testy na tej stronie, oczywiście po przyswojeniu materiału. Bo ja z przykrością stwierdzam, że niestety 100 % jest dla mnie nieosiągalne:( a widzę, że sporo osób tam szpera, rozwiązuje i uczy się:)

18 cze 2012, 14:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 sty 2012, 18:42

POSTY        19
Jak robię pytania z poszczególnych ustaw to mam i 100% (oczywiście z takich moich koników, które mam ładnie opanowane). Niestety przy testach z tego dużego zakresu ustaw pt. Egzamin na urzędnika mianowanego ok 70-80%. Tu jest różnie zależy od dnia i tego na jakie pytania trafię :)

18 cze 2012, 15:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 mar 2012, 09:06

POSTY        62
cytrynka23                    

Takie niedyskretne pytanie mam do użytkowników arslege. Na mniej więcej ile procent robicie testy na tej stronie, oczywiście po przyswojeniu materiału. Bo ja z przykrością stwierdzam, że niestety 100 % jest dla mnie nieosiągalne:( a widzę, że sporo osób tam szpera, rozwiązuje i uczy się:)

Mnie tak wychodzi 90 - 92 % Też nie mam setki.

18 cze 2012, 15:58
Znawca

POSTY        141
Ojoj!  :brawa:
Ładne macie wyniki, u mnie to nie wygląda tak różowo - średnio 70 %. Łapię się np na tym że, znam odpowiedź, a błędnie zaznaczę, bo nie doczytałam dokładnie.
Ponadto uważam, że pytania z PZP są niedokładnie opracowane - wręcz z błędami. Wysłałam uwagi i dostałam odpowiedź, iż już poprawili. Nie ma się więc co przejmować brakiem 100%

18 cze 2012, 16:26
Znawca

REJESTRACJA11 sty 2010, 08:40

POSTY        231
No ja nie mam nawet 90% i teraz się zdołowałam.

Ostatnio edytowano 18 cze 2012, 16:41 przez dufus, łącznie edytowano 1 raz

18 cze 2012, 16:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 mar 2012, 09:06

POSTY        62
ang72                    

Ojoj!  :brawa:
Ładne macie wyniki, u mnie to nie wygląda tak różowo - średnio 70 %. Łapię się np na tym że, znam odpowiedź, a błędnie zaznaczę, bo nie doczytałam dokładnie.
Ponadto uważam, że pytania z PZP są niedokładnie opracowane - wręcz z błędami. Wysłałam uwagi i dostałam odpowiedź, iż już poprawili. Nie ma się więc co przejmować brakiem 100%

Właśnie z tym doczytaniem pytania też tak mam! A trzeba czytać dokładnie :czytaj: Czytając pytania można się nauczyć tych ustaw. Jak byłam w zeszłym roku na tym egzaminie to praktycznie pytania były takie, jak tu, ale odpowiedzi bardziej szczegółowe i pogmatwane :(

18 cze 2012, 16:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
No a u mnie jest różnie. Raz mam bardzo dużo procent, a za chwilę niewiele. Zobaczymy jak będzie na egzaminie. Jak do tej pory wszystkie egzaminy w życiu zdawałam, tylko samo zdanie to mało. Mianowanie to cel.

18 cze 2012, 17:00
Znawca

POSTY        141
cytrynka23                    

No a u mnie jest różnie. Raz mam bardzo dużo procent, a za chwilę niewiele. Zobaczymy jak będzie na egzaminie. Jak do tej pory wszystkie egzaminy w życiu zdawałam, tylko samo zdanie to mało. Mianowanie to cel.

Powiem szczerze, w zeszłym roku też liczyłam, na to że i tym razem się uda.... do tej pory się udawało. Zdać zdałam, ale do mianowania dużo zabrakło. A z roku na rok będzie coraz gorzej, więcej chętnych i dużo lepiej przygotowani.

18 cze 2012, 17:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2010, 14:31

POSTY        47
Hejka kochani!
mam pytanko, czy ktoś czasem nie jedzie na egzamin spod Olsztyna?

19 cze 2012, 06:40
Znawca
Własny awatar

POSTY        172
z testu na urzędnika na arslege też osiągam średnio 80%. I dobrze i niedobrze.
Bo z jednej strony zakres pytań jest dużo szerszy niż na egzaminie, a z drugiej pytania (a w zasadzie - odpowiedzi) są łatwiejsze :zly1:

19 cze 2012, 07:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420 ... 840  Następna strona