Teraz jest 10 wrz 2025, 14:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA22 kwi 2011, 22:54

POSTY        10
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
ktoś mądry powiedział, że nie ubiór zdobi człowieka...,
ale fajnie by było wiedzieć, czy będzie można w tym roku wnosić komórkę, portfel etc..., jak do tej pory nie ma żadnego komunikatu, od strony organizatorów. Czy ktoś zwracał się do KSAPU i wie,  jakie są w tym roku zasady?
Pozdrawiam ciepło uczących się : :brawa:
...jeszcze dwa tygodnie i wygodnie zasiądziemy w sali egzaminacyjnej  B)))

Ostatnio edytowano 15 cze 2012, 20:54 przez betinka771, łącznie edytowano 1 raz

15 cze 2012, 20:44
Zaawansowany

REJESTRACJA19 sty 2010, 14:17

POSTY        82
wszystko zależy od człowieka i jego podejścia do tego egzaminu :wacko:

15 cze 2012, 20:45
Znawca

REJESTRACJA15 wrz 2010, 14:46

POSTY        141
cytrynka23                    

A ja mam takie głupie pytanie, ale nie wiem, więc pytam :rolleyes: jaki ubiór obowiązuje? Mogę jechać w czymś wygodnym czy raczej powinnam nieco maturalnie się odziać?

Proponuję, raczej coś wygodnego i na tzw cebulkę. W zeszłym roku w salach było dużo zimniej niż na zewnątrz - klimatyzacja.
Nie wiadomo jak będzie teraz - zmiana miejsca.
Strój maturalny zostaw na mianowanie.

15 cze 2012, 22:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:04

POSTY        41
cytrynka23                    

A ja mam takie głupie pytanie, ale nie wiem, więc pytam :rolleyes: jaki ubiór obowiązuje? Mogę jechać w czymś wygodnym czy raczej powinnam nieco maturalnie się odziać?

Zdecydowanie wybierz coś wygodnego. U mnie sprawdziły się spodnie z kieszeniami - takie bojówki miałam. Nie wolno wnosić torebek, a chusteczki higieniczne (gdyby ktoś się nagle wzruszył), albo tiktaki warto przy sobie mieć.  :D

16 cze 2012, 18:51
Znawca

REJESTRACJA29 maja 2009, 09:49

POSTY        137
Jadę na egzamin z Opola i mam jedno wolne miejsce w samochodzie, jakby ktoś chciał się zabrać proszę o wiadomość na priv.

17 cze 2012, 10:23
Zaawansowany

REJESTRACJA07 cze 2011, 07:16

POSTY        77
Niech mi ktoś powie, że da się tego wszystkiego nauczyć, bo jak na razie to szczerze wątpię.  :mur:

17 cze 2012, 13:08
Amator

REJESTRACJA09 sty 2012, 10:13

POSTY        24
jahreshka                    

cytrynka23                    

Zdecydowanie wybierz coś wygodnego. U mnie sprawdziły się spodnie z kieszeniami - takie bojówki miałam. Nie wolno wnosić torebek, a chusteczki higieniczne (gdyby ktoś się nagle wzruszył), albo tiktaki warto przy sobie mieć.  :D

Może to głupie pytanie, ale czy długopis można mieć swój czy też nie?  :blink:  a torebkę można gdzieś bezpiecznie zostawić? :blink:  Im bliżej egzaminu, tym bardziej mi się nie chce uczyć i mniej umiem boje--== i chcę już poczytać coś innego niż ustawy i testy  :zly1:

17 cze 2012, 17:21
Znawca

POSTY        141
Próbuję się zalogować na ArsLege i lipa, jakiś błąd. Wkurza mnie to, właśnie zaplanowałam sprawdzić, co udało mi się zapamiętać. Pomijam fakt, jakości ich pytań. Przedwczoraj wysłałam zastrzeżenie do pytania. Dostałam podziękowanie mailem oraz informację, że pytanie poprawiono. Dzisiaj wysłałam następne dwie uwagi. W sumie fajny sposób, wyłapiemy im wszystkie błędy a biznes będzie się kulał dalej.

17 cze 2012, 17:22
Zaawansowany

REJESTRACJA24 maja 2012, 10:58

POSTY        71
a ja się zastanawiam, czy osoby, które układają pytania na egzamin, faktycznie je układają, czy korzystają może z gotowych zasobów Becka czy Wolters Kluwer.. :) co myślicie? a może skorzystają z naszych pytan na forum? ;)
:brawa:

17 cze 2012, 22:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:04

POSTY        41
martazt                    

Może to głupie pytanie, ale czy długopis można mieć swój czy też nie?  :blink:  a torebkę można gdzieś bezpiecznie zostawić? :blink:  Im bliżej egzaminu, tym bardziej mi się nie chce uczyć i mniej umiem boje--== i chcę już poczytać coś innego niż ustawy i testy  :zly1:

W 2005 r. wszelkie torebki, kurtki itp. zostawiało się w szatni. Pani pakowała rzeczy do czarnych worków, zaklejała i oznaczała kodem uczestnika postępowania (każdy dostał opaskę na ręke ze swoim oznaczeniem). Długopis chyba można mieć swój. Jak ja zdawałam, przed egzaminem poszła plotka, że trzeba mieć czarny długopis - a ja wzięłam do pisania pióro z niebieskim atramentem... Jakoś udało mi się kupić długopis w niedalekim kiosku, ale nerw był! Okazało się, że jednak ten długopis był ważny. Powinna być na ten temat informacja w mailu przed egzaminem - może gdzieś jest?
Niech wypowie się ktoś, kto zdawał w tej dekadzie i w Warszawie, bo ja w Poznaniu zdawałam...

Trzymam kciuki za tegorocznych walczących! Oby Wam się odpowiednie klapki pootwierały w odpowiednim momencie :)

17 cze 2012, 22:06
Znawca

POSTY        141
martazt                    

To nie jest głupie pytanie, sama w zeszłym roku zadawałam podobne.
W zeszłym roku było tak - wszystko zostawiało się w szatni. Jako że miałam torbę podróżną, to wsadziłam do niej torebkę. Na salę można wnieść telefon (wyłączony), trzeba dowód i szczerze powiem, że nie pamiętam co zrobiłam z portfelem, czy go zostawiłam w szatni czy miałam ze sobą. Od organizatorów dostaliśmy coś jakby koszulka do dokumentów, tam wkładało się rzeczy wniesione na salę i kładło na podłodze koło swojego stolika.
Kieszeni nie sprawdzali, trochę się tego obawiałam, bo miałam tam fajki. Na szczęście tyle było osób do obsługi szatni, że dość sprawnie podawali na przerwie torby z których można było wyciągnąć coś do przegryzienia.
Długopis można było mieć swój, ale jak się nie miało, to można było dostać przy rejestracji.

17 cze 2012, 22:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 13:09

POSTY        32
Spokojnie rok temu 5 dni przed egzaminem dostałam następującego maila:
"Szanowna Pani/ Szanowny Panie,
W związku z zaakceptowaniem zgłoszenia do postępowania kwalifikacyjnego
w służbie cywilnej w 2011 r. przesyłamy poniżej planowany harmonogram
przebiegu postępowania kwalifikacyjnego w dniu 25 czerwca 2011 roku oraz
informacje organizacyjne.
POSTĘPOWANIE KWALIFIKACYJNE W SŁUŻBIE CYWILNEJ W 2011 ROKU odbędzie się w dniu 25 czerwca 2011 r. w Warszawskim Centrum EXPO XXI
Adres:
ul. Prądzyńskiego 12/14, 01-222 Warszawa
Planowany harmonogram postępowania kwalifikacyjnego:
7:30 – 9:30 - rejestracja uczestników
9.30 – 9.45 - wejście uczestników do sal
9.45 – 10.00 - powitanie uczestników oraz informacje organizacyjne
10.00 – 11.45 - sprawdzian umiejętności (instrukcja / sprawdzian 90
min)
11.45 – 12.45 - przerwa
12.45 – 14.30 - sprawdzian wiedzy (instrukcja / sprawdzian 90 min)

Komunikaty organizacyjne dla uczestników postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej
1. Przypominamy, że zgodnie z § 14 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2009 r. w sprawie sposobu przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej (Dz. U. nr 218, poz. 1695):
- osoba przystępująca do postępowania kwalifikacyjnego nie może opuścić sali egzaminacyjnej z otrzymanymi materiałami i arkuszami odpowiedzi;
- w czasie sprawdzianu nie można korzystać z materiałów innych niż dostarczone przez zespół sprawdzający, porozumiewać się z innymi osobami oraz korzystać z urządzeń służących przechowywaniu, przekazywaniu lub odbiorowi informacji;
- osoba, która podczas sprawdzianu posługuje się materiałami innymi, niż dostarczone przez zespół sprawdzający, porozumiewa się z innymi osobami,korzysta z urządzeń służących przechowywaniu, przekazywaniu lub odbiorowi informacji, zakłóca przebieg sprawdzianu lub opuściła salę egzaminacyjną z otrzymanymi materiałami lub arkuszami odpowiedzi, podlega wykluczeniu z udziału w sprawdzianie;
- w czasie sprawdzianu członek zespołu sprawdzającego może, w wyjątkowych przypadkach, wyrazić zgodę na opuszczenie sali
egzaminacyjnej przez osobę przystępującą do postępowania kwalifikacyjnego;
- opuszczenie sali egzaminacyjnej przez osobę przystępującą do postępowania kwalifikacyjnego bez uzyskania zgody członka zespołu
sprawdzającego oznacza zakończenie udziału w danej części sprawdzianu.

Odpowiedzi należy udzielać wyłącznie na opatrzonych pieczęcią KSAP arkuszach, przy pomocy długopisu lub cienkopisu z czarnym wkładem. Nie wolno używać ołówków, gumek, korektorów itp.

Osoby, które ukończyły pracę przed wyznaczonym czasem mogą, po uprzednim zakodowaniu pracy, opuścić salę egzaminacyjną, nie później jednak, niż na 15 minut przed upływem czasu przeznaczonego na dany sprawdzian.

2. Sprawdzian wiedzy uwzględnia stan prawny obowiązujący na dzień 1 czerwca 2011 r.

3. Punkty rejestracyjne będą czynne od godz. 7.30. W trakcie rejestracji należy okazać dokument ze zdjęciem potwierdzający tożsamość. Dokument tożsamości, wraz z materiałami otrzymanymi w punkcie rejestracji i przyborami do pisania należy zabrać ze sobą na salę egzaminacyjną.

Na salę egzaminacyjną uczestnik postępowania może zabrać ze sobą również:
- niezbędne rzeczy osobistego użytku (np. okulary, leki, chusteczki higieniczne),
- wyłączony telefon komórkowy,
- portfel.

Rzeczy te należy umieścić w zamykanej przezroczystej torebce otrzymanej w punkcie rejestracyjnym.
Odzież wierzchnią oraz parasole, torby, torebki, plecaki, itp. należy bezwzględnie pozostawić w szatni.

4. Sala egzaminacyjna jest klimatyzowana.

Na terenie obiektu, w którym odbędzie się postępowanie istnieje możliwość skorzystania z punktów gastronomicznych oraz płatnego parkingu. Krajowa Szkoła Administracji Publicznej nie pokrywa kosztów noclegu, wyżywienia, dojazdu i parkingu kandydatów.
UWAGA!!!
W związku z trwającymi pracami remontowymi linii średnicowej PKP na
odcinku Warszawa Śródmieście - Warszawa Wschodnia prosimy o
uwzględnienie utrudnień w ruchu kolejowym przy planowaniu dojazdu do
miejsca egzaminu.
Mapa dojazdu do Centrum EXPO XXI
http://miejsce.info/m/pl/5G66624/"

Myślę że w tym roku będzie podobnie. Coś nam za kilka dni wyślą ;)
Pozdrawiam i mam nadzieję że będę tam z Wami chociaż stresuję się coraz bardziej i egzaminem i porodem...

17 cze 2012, 22:55
Znawca

POSTY        141
Potwierdzam, też dostałam taką wiadomość, tylko jakoś mi to umknęło. Najważniejsze, że nie trzeba zostawiać portfela w szatni. I rzeczywiście, teraz sobie przypominam, że miałam ze sobą tabletki przeciw bólowi gardła. Myślę,że to może być cenna uwaga, bo w mojej sali jedną osobę strasznie męczył kaszel, prawie się dławiła - warto mieć coś ze sobą na taką okoliczność.

17 cze 2012, 23:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Trochę statystyki  :)
- limit mianowań 500
- miejsca zajęte dla absolwentów KSAP 71
- pozostało do wzięcia 429
- liczba chętnych na ww. wolne miejsca 2061 (pewnie może się jeszcze zmienić, ale nie jakoś szczególnie)
- średnia 4,8 chętnych na jedno mianowanie

I na pocieszenie, nie przejmujcie się liczbami, należy wierzyć w siebie ( ja wierzę  :D  ,ale to zabrzmiało)  :zeby: . Jak to mówią jednym z największych kłamstw jest statystyka ( i coś w tym jest bo zgodnie ze statystyką średnio w skarbówce zarabiamy po 4 tyś  :zeby: )

18 cze 2012, 07:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419 ... 840  Następna strona