Teraz jest 06 wrz 2025, 12:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 80  Następna strona
Co z prowizjami? 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222
Post Re: Co z prowizjami?

Biurawa chyba coś ci się pomyliło proponuję ci się przenieś do egzekucji.
Będziesz miała dobrze jak nikt inny w urzędzie, życzę powodzenia.

Ależ ja od ładnych paru lat właśnie w egzekucji robię ;) Ale pracowałam też w czterech innych działach i mam porównanie.
Prawdą jest, że w egzekucji jest zap... jak nigdzie ale też dostaje się dwa razy więcej kasy a czasem i więcej niż dwa razy więcej. Więc narzekanie jest nie na miejscu. Ale przecież nikt nie narzeka ;)

07 lut 2014, 10:27
Specjalista

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Oj Biurwa Ty zachowujesz się tak bo zarabiasz o wiele więcej niż 80% urzędów w Polsce.
Gdybyś miała prowizji 300 - 400 zł to na pewno twój głos byłby inny.
Dam Ci radę nie zachowuj się tak jak nie znasz reali z całej Polski.
Za te słowa wiele Urzędów by Cię zlinczowało, tak samo pracują jak u was, ale za "psie" pieniądze.
A tak Cię lubiłem.

07 lut 2014, 13:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 wrz 2013, 19:51

POSTY        35
Tak czytam, czytam i patrzę na inspektorów z EA w moim US - wyczerpania nie widzę, nie widzę również nawet nadmiernego pospiechu...  Widzę za to stażystów, którzy pomagają im w "obróbce" dokumentów, wpinaniu, przyporządkowywaniu zwrotek do akt, często kopertowaniu. Patrzę na pracowników OB promujących "SZYBKI PIT" i walczących z VZM-ami. Ci mają mały obłęd w oczach...
Ludzie, przecież w każdym US jest inaczej. U mnie pracownicy EA mają się kwitnąco, wszystkie dodatkowe siły NUS kieruje do nich.  W OB pomaga połowa stażystów mniej... I nie piszcie, że można się przenieść do EA - nie ma takiej opcji, NUS jej nie przewiduje :(

07 lut 2014, 17:02
Specjalista

POSTY        360
Tylko w OB przyjmujemy interesantów i trochę więcej roboty przez 4 miesiące reszta to laba.

08 lut 2014, 06:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2013, 15:11

POSTY        216
Moja opinia. Kiedy byłem poborcą (8 lat) myślałem, że inspektor ma dobrze. Od kiedy jestem inspektorem (7 lat) wiem, że poborca ma dobrze. Ale się nie zamienię.

Acha i mimo zajobu mam komfort. Mogę w każdej chwili zostać poborcą (egzekutorem), a nikt każdy z "moich" poborców nie nadaje się na  inspektora (egzekutora). Sorry taki  mamy klimat.

Ostatnio zrobiono ankietę "gdzie widzisz swoje miejsce w US". 90% młodych pracowników US, wskazało EA jako dział w którym chcieliby pracować. Nikt z EA nie wypełnił ankiety.

18 lut 2014, 22:27
Znawca

REJESTRACJA07 mar 2008, 22:01

POSTY        100
Na stronie Związku Zawodowego Pracowników Egzekucji ktoś wspomniał, że wreszcie coś drgnęło w sprawie rozporządzenia prowizyjnego. Niestety nie jestem użytkownikiem tego portalu, więc nie mogę sprawdzić o co chodzi. Może ktoś ma jakieś nowe informacje na ten temat.

17 mar 2014, 08:12
Specjalista

POSTY        360
Kuleczka możesz się zarejestrować.
Zdradzie, że projekt jest w KPRM , ale całkiem inny od wcześniej prezentowanego.
Mniej korzystny.

17 mar 2014, 09:23
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222

Jeżeli jesteś członkiem związku. Jak nie to nie możesz nawet poczytać  :blink:

17 mar 2014, 10:08
Specjalista

POSTY        360
Niestety coś za coś.

17 mar 2014, 10:26
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2013, 11:41

POSTY        2
do APASKO

co jest w tym projekcie, co tzn. mniej korzystniejszy...możesz coś wiecej napisać!

17 mar 2014, 18:03
Specjalista

POSTY        360
Pierwszy próg 3 % od kwoty uzyskanych w danym miesiącu - od sumy tych kwot nieprzekraczającej sześćdziesięciosiedmiokrotności najniższego wynagrodzenia zasadniczego.
drugi 1.5 trzeci 1% w każdym plus sześćdziesięciosiedmiokrotność
Reasumując razem możesz zarobić 6 krotność najniższego wynagrodzenia.
Komornicy 75% średniej.
Nie rozumiem tych sześćdziesięciosiedmiokrotności ale to jest nie żart.
Można uprościć.

17 mar 2014, 19:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2010, 12:28

POSTY        140
biurwa1                    

Jeżeli jesteś członkiem związku. Jak nie to nie możesz nawet poczytać  :blink:

Można się bez problemu zarejestrować. Potwierdzenie chyba nie idzie z automatu więc trochę to może potrwać. Ja nie jestem członkiem związku a zarejestrowali mnie.

Co prawda mnie prowizja nie dotyczy (izba celna) :( ale przejrzę tamto 4um i postaram się coś wkleić.

17 mar 2014, 21:19
Zaawansowany

REJESTRACJA28 maja 2009, 17:34

POSTY        89
apasko                    

Pierwszy próg 3 % od kwoty uzyskanych w danym miesiącu - od sumy tych kwot nieprzekraczającej sześćdziesięciosiedmiokrotności najniższego wynagrodzenia zasadniczego.
drugi 1.5 trzeci 1% w każdym plus sześćdziesięciosiedmiokrotność
Reasumując razem możesz zarobić 6 krotność najniższego wynagrodzenia.
Komornicy 75% średniej.
Nie rozumiem tych sześćdziesięciosiedmiokrotności ale to jest nie żart.
Można uprościć.

Skala regresywna nigdy nie idzie w parze z motywacją, chyba idzie w parze z demotywacją. Co za czasy

18 mar 2014, 18:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2013, 15:11

POSTY        216
Szczerze to najprostszym sposobem podniesienia wydajności jest obniżenie prowizji.

Problem tylko w tym, że różnice w zdolności do osiągniecia "górki" w urzędach na trenie kraju są tak duże, że nie sposób wyrównać to rozporządzeniem.
W małych us kiedyś przyjdzie chwila, że ludzie powiedzą mam w nosie + ileś tam złotych za pracę w EA. I może czas na luzie bić pieczątkę na dzienniku podawczym.
Ale w tym samym czasie w wielkich us powiedzą, mamy jeszcze spory zapas. Przecież górkę robię w tydzień.

18 mar 2014, 21:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 80  Następna strona