Teraz jest 11 wrz 2025, 18:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Kamiss2010                    

A c przypadku gdy chcemy podpisać porozumienie a nie ma jeszcze informacji zwrotnej z Ministerstwa ani Urzędu Skarbowego. Akta musimy przekazać w terminie miesiąca a to już tuż tuż? I jeszcze jedno pytanie w takiej sytuacji jak sytuacja jest nie jasna dłużnik opłacił zajęcie co w tym przypadku uchylenia nie możemy zrobić bo nie jesteśmy organem egzekucyjnym. Jak wybrnąć z takiej sytuacji? Pozdrawiam

Hm, czas na podpisanie porozumienia był do 17.04 a nie maja.
Informacja zwrotna z MF jest taka, że możliwość będzie ale kiedyś. Pisemko zamieszczałem pod TYM linkiem.
Jeżeli zapłacił to uchyl. Dopóki NUS nie przejmie egzekucji jakoś trzeba sobie radzić.

13 maja 2015, 12:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2014, 16:28

POSTY        34
czyli wysłać uchylenie mimo tego, że nie jesteśmy już organem egzekucyjnym?

13 maja 2015, 14:24
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Kamiss2010                    

czyli wysłać uchylenie mimo tego, że nie jesteśmy już organem egzekucyjnym?
Ja bym tak zrobił.

14 maja 2015, 06:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2014, 14:21

POSTY        47
Mam pytanie. Przekazuję akta do US.
I teraz muszę zrobić aktualizację lub jak kto woli DTW. Wierzyciel, czyli Wójt Gminy się podpisuje, ale klauzule wykonalności to już musi podpisać US?   :unsure:

14 maja 2015, 12:32
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Ewucha                    

I teraz muszę zrobić aktualizację lub jak kto woli DTW. Wierzyciel, czyli Wójt Gminy się podpisuje, ale klauzule wykonalności to już musi podpisać US?   :unsure:

Nie rozumiem, jak dla mnie to różne sprawy poza tym, że jako wierzyciel podpisuje się osoba posiadająca upoważnienie.
Aktualizacja (po staremu) po nowemu zmieniony tytuł wykonawczy - wystawiamy w przypadku gdy w toczącym się postępowaniu egzekucyjnym zostaje wydania decyzja powodująca zwiększenie wysokość należności objętych tytułem wykonawczym, natomiast DTW wydajemy do prowadzenia egzekucji w przypadku zbiegu.
A może "aktualizacją" określasz częściową zapłatę należności lub jej odpisanie?

14 maja 2015, 13:18
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        47
qubap                    

Ewucha                    

Nie rozumiem, jak dla mnie to różne sprawy poza tym, że jako wierzyciel podpisuje się osoba posiadająca upoważnienie.
Aktualizacja (po staremu) po nowemu zmieniony tytuł wykonawczy - wystawiamy w przypadku gdy w toczącym się postępowaniu egzekucyjnym zostaje wydania decyzja powodująca zwiększenie wysokość należności objętych tytułem wykonawczym, natomiast DTW wydajemy do prowadzenia egzekucji w przypadku zbiegu.
A może "aktualizacją" określasz częściową zapłatę należności lub jej odpisanie?

Dobrze Pan napisał "aktualizację" miałam na myśli częściową zapłatę należności...

14 maja 2015, 13:32
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Ewucha                    

Dobrze Pan napisał "aktualizację" miałam na myśli częściową zapłatę należności...

Do tego nie wystawiasz nic na kształt tytułu.
Ja piszę takie pisemko:
Obrazek
BTW nie tytułujmy się to jest forum  :)

14 maja 2015, 13:41
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        47
qubap                    

Ewucha                    

Do tego nie wystawiasz nic na kształt tytułu.
Ja piszę takie pisemko:
Obrazek
BTW nie tytułujmy się to jest forum  :)

Dzięki wielkie!  :rolleyes:

14 maja 2015, 13:46
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2015, 11:36

POSTY        1
Witam, mam pytanie dot. przekazania toczących się spraw do U.S.
1. Czy protokół przekazania powinien zawierać jakieś konkretne dane czy wystarczy imię i nazwisko, numer tytułu, data zwrotki plus wykaz pism dołączonych do T.W. ( w naszym przypadku chodzi o pismo ograniczajace tytuł).       
2. Czy przekazujemy oryginał plus odpis czy tylko oryginał?
3. Czy sprawę dot. egzekucji z nieruchomości którą przekazaliśmy do komornika sądowego i jeszcze nie ma podziału też przekazujemy do U.S. czy nie?

15 maja 2015, 07:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 mar 2014, 12:21

POSTY        96
mam prośbę czy ktoś mógłby z dobrego serca przesłać wzór pisma jakie trzeba wysłać do pracodawcy czy też innego dłużnika zajętej wierzytelności o zmianie organu egzekucyjnego

a czy do zobowiązanego też przesyłaliście takie pismo? bo na początku to opinie były podzielone

a jeszcze jedno pytanko co z kosztami egzek i opłatą manipulacyjną mamy ją odpisać czy US nam ściągnie bo słyszałam jedną wersje US że to co jest w tytule wskazane to oni przekażą.

15 maja 2015, 10:01
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
kolbaskowo                    

Witam, mam pytanie dot. przekazania toczących się spraw do U.S.
1. Czy protokół przekazania powinien zawierać jakieś konkretne dane czy wystarczy imię i nazwisko, numer tytułu, data zwrotki plus wykaz pism dołączonych do T.W. ( w naszym przypadku chodzi o pismo ograniczajace tytuł).
Ja w protokole napisałem nr tytułu, imię i nazwisko. Reszta dokumentów wymieniona jest w spisie dołączonym do każdego tytułu.
kolbaskowo                    

2. Czy przekazujemy oryginał plus odpis czy tylko oryginał?
Jeżeli masz odpis to znaczy że postępowanie nie jest wszczęte. Takich postępowań nie przekazujemy na postawie protokołu.
kolbaskowo                    

3. Czy sprawę dot. egzekucji z nieruchomości którą przekazaliśmy do komornika sądowego i jeszcze nie ma podziału też przekazujemy do U.S. czy nie?
Wszystkie postępowania w toku.

15 maja 2015, 10:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
Witam macie może wzór upoważnienia Burmistrza do przekazania spraw tytułów, jaka podstawa?

18 maja 2015, 08:32
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
pola80                    

Witam macie może wzór upoważnienia Burmistrza do przekazania spraw tytułów, jaka podstawa?

Niech Ci się podpisze Burmistrz albo Skarbnik. Przecież to tylko jedno pismo. Nikt tego nie będzie sprawdzać, wystarczy jakieś "z up." a nie pisać jakieś upoważnienia  ;)

18 maja 2015, 09:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
Mi na protokole podpisała się Pani kierownik referatu finansowego  :D. Mój NUS przejął wszystkie sprawy zarówno wszczęte jak i nie także jest spoko.

18 maja 2015, 09:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 379  Następna strona