Teraz jest 11 wrz 2025, 16:03

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu

REJESTRACJA27 cze 2009, 18:11

POSTY        108
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Będzie KAS to i Oni będą w większości szaraki. Gdyby było inaczej po cóż manifestacyje, buntownictwo... Obawiam się jednak, że pomimo, iż wielu z nich straci to suma sumarum kasa zasili budżet pństwa a ni KAS-u. Będzim w KAS-ie bez kasy ;)

25 maja 2016, 21:10
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 cze 2009, 16:42

POSTY        6
Tez mam ING i jałmużna było o 17

25 maja 2016, 21:24
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2015, 13:51

POSTY        3
Również dziękuję ZZ w Katowicach, że dbają o sekretariat, pocztę, kadry a pracownikom merytorycznym nic bo dla mnie jest po negocjacjach NIC i to już 9 rok. Dziękuję wam ZZ Mam 1,8 ale chętnie pójdę za 1,5 do kadr albo sekretariatu bo to szczyt moich marzeń w stosunku do tego co teraz robię - raj na ziemi ale niestety tam nie przyjmują bo zbyt cudowne posadki.

25 maja 2016, 21:27
Zaawansowany

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:36

POSTY        98

LOKALIZACJASouth Mazowsze
Jako archiwista zapraszam do SN. Ogólnie ciekawe jaki % potrafi dać zdać akta do archiwum!

25 maja 2016, 21:51
Amator

REJESTRACJA12 wrz 2010, 10:37

POSTY        29
muniek                    

Również dziękuję ZZ w Katowicach, że dbają o sekretariat, pocztę, kadry a pracownikom merytorycznym nic bo dla mnie jest po negocjacjach NIC i to już 9 rok. Dziękuję wam ZZ Mam 1,8 ale chętnie pójdę za 1,5 do kadr albo sekretariatu bo to szczyt moich marzeń w stosunku do tego co teraz robię - raj na ziemi ale niestety tam nie przyjmują bo zbyt cudowne posadki.

Zapraszam, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :brawa:
w PP też posadki cudowne, trzeba posiadać umiejętność picia kawy w dużej ilości i posiadać zdolności plotkarskie :wysmiewacz:

25 maja 2016, 22:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2016, 21:14

POSTY        10
To i mnie wypada podziękować ZZ w Katowicach że dba o niektórych szczególnie tych o których pisał SAWIO  no i MUNIEK.
Ja tylko szary pracownik- prawie 30 lat w US,  prawie 20 lat w Kontroli, starszy komisarz skarbowy i  po podwyżce mnożnik
będzie  mniejszy niż u inspektora wg Krajowego średniego mnożnika suuper. Zmieniłabym pracę choćby dziś ale niestety wiek mam niepopularny i nieatrakcyjny dla pracodawców.  Na emeryturę - za wcześnie.  :(

25 maja 2016, 23:17
Zaawansowany

REJESTRACJA07 gru 2015, 15:23

POSTY        81
Pinero                    

psotek2015                    

A gdzie to przeczytałeś. Daj link.

http://msp.money.pl/wiadomosci/zarzadza ... 90038.html

Ten artykuł nie mówi o podniesieniu kwoty bazowej w służbie cywilnej.  :o

26 maja 2016, 02:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Komisarze i starsi mają 1.7 , kontrola też,  trza iść do PP ' jak ktoś napisał wyżej po nauce picia kawki i plotkach będzie 1.7.  Zapraszam na Opolszczyźnie - komunizm w czystej postaci. Czy się stoi czy się leży 1.5 + wysługa się należy.  Brawo panie minister, te wszystkie sekretarki przyniosą efekty na pewno. Żadnej odpowiedzialności, żadnych kontroli - odbiera telefony, podaje kawę i kasa leci. PP czyta i czyta i po 2-3 miesiącach coś tam wyda. I po sprawie. Siedzi w ciepełku przy biureczku 8 godzin, i fajnie jest. Nie wiem czy widzi na oczy chociaż kilku podatników rocznie.

26 maja 2016, 06:42

REJESTRACJA22 lut 2015, 22:48

POSTY        9
Śląskie ZZ - jak zwykle porażka.

26 maja 2016, 07:26

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
kallithea                    

fruwaj                    

zgodnie z harmonogramem podanym przez IS Katowice dziś miały iść wypłaty za maj
jest godzina 19 i na moim koncie kasy brak  :zly1:

Hej wzburzeni ;) kasa na koncie pojawiła się po 19 ... uff na szczęscie :) p.s. może nie zauważyłeś bo to taki mały "zastrzyk gotówki" :)

u mnie kasa nie doszła  :angry2:  pewnie wynika to z faktu że mój US rozlicza Bielsko-Biała bo już wcześniej były problemy z kasą na czas  :mur:

26 maja 2016, 07:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2008, 07:52

POSTY        153
marus007                    

Komisarze i starsi mają 1.7 , kontrola też,  trza iść do PP ' jak ktoś napisał wyżej po nauce picia kawki i plotkach będzie 1.7.  Zapraszam na Opolszczyźnie - komunizm w czystej postaci. Czy się stoi czy się leży 1.5 + wysługa się należy.  Brawo panie minister, te wszystkie sekretarki przyniosą efekty na pewno. Żadnej odpowiedzialności, żadnych kontroli - odbiera telefony, podaje kawę i kasa leci. PP czyta i czyta i po 2-3 miesiącach coś tam wyda. I po sprawie. Siedzi w ciepełku przy biureczku 8 godzin, i fajnie jest. Nie wiem czy widzi na oczy chociaż kilku podatników rocznie.

Jest nabór do PP w IUS w Opolu droga wolna, dostaniesz 30-40 postępowań i dawaj, nie będziesz się spotykał z podatnikami, tylko ich pełnomocnikami i przesłuchiwał świadków (w ciepełku). Oczywiście nabędziesz umiejętność picia kawy, jej parzenia i plotkowania.

26 maja 2016, 08:10
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
psotek2015                    

Ten artykuł nie mówi o podniesieniu kwoty bazowej w służbie cywilnej.  :o

Nie, nie mówi, ale to oczywiste, że będą musieli ją podnieść.
W tej chwili osoby, które mają mnożnik 0,95 ( a są tacy) mają podniesioną pensję do poziomu minimalnej.
Mniejsza byłaby niezgodna z prawem.

Wrzuciłam tą informacje dla rozładowania napięcia.
Liczą podwyżki kolejny miesiąc. Czerwiec za pasem ...
Gdyby podnieśli kwotę bazowa do godnej wysokości to nie trzeba byłoby wartościowania, podnoszenia mnożników...
Średnia podwyżka w przeliczeniu na etat w moim folwarku to 60zł (brutto oczywiście).
Czyli jak jedni dostaną wyrównanie o kilkaset, to drudzy nie dostaną nic.
Po 9 latach.  palka--==

26 maja 2016, 09:08
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 maja 2016, 15:08

POSTY        26
W KRK wypłata bez podwyżek...ZZ  zamiast wyjść na ulice pare lat temu i domagać się podwyżek to teraz jak rzucili ochłapy to wielce mają najwięcej do powiedzenia. Porażka !  :zygi:  A piguły znowu wychodzą na ulice a my siedzimy jak te cioły i  zarabiamy najniższa  <_<        :mur:

26 maja 2016, 10:11
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
marek78                    

W KRK wypłata bez podwyżek...ZZ  zamiast wyjść na ulice pare lat temu i domagać się podwyżek

ZZ wychodziły parę razy na ulice w Warszawie. Byłeś? Czy tłumaczyłeś: to nic nie da, nic nie zdziałamy...

marek78                    

A piguły znowu wychodzą na ulice a my siedzimy jak te cioły i  zarabiamy najniższa

Bo piguły mogą strajkować, a my nie.  :wsciekly:

26 maja 2016, 10:46
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 173  Następna strona