Teraz jest 12 wrz 2025, 01:26

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA17 cze 2013, 07:23

POSTY        17
Post Re: Znowu bez podwyżek...
czyli z wyrównania płac pomiędzy izbami nici... państwo w państwie :mur:

18 maja 2016, 11:06
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA22 sty 2008, 14:45

POSTY        1
Coś wiadomo o stanowisku starszy informatyk z mnożnikiem niewiele ponad 1.5?

18 maja 2016, 11:21
Amator

REJESTRACJA19 maja 2009, 15:07

POSTY        25
Do IDZIENOWE: Proszę nie siej zamętu i nie skłócaj ludzi. Nie wiem skąd masz tę informacje, ale są to pobożne życzenia a nie fakty. Chyba że jesteś z MF i wiesz więcej niż inni.

18 maja 2016, 12:02
Zaawansowany

REJESTRACJA30 mar 2016, 07:54

POSTY        61
Herbatnick                    

Żal, żal serce płacze, większej wypłaty nie zobaczę :(

IS Gdańsk - zaczęły się schody. Mogą nie zdążyć z wyrównaniem od początku roku w tym miesiącu. Nasz NU jednak nie pojechał dziś z pieczątką do IS. Ale wypłata będzie 25.05. tylko czy już powiększona? Już nic nie wiadomo.  boje--==

18 maja 2016, 12:11

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
w IS Katowice dalej będą negocjować zgodnie z komunikatem - kolejne spotkanie w dn. 25.05. więc wypłata za maj na 100% bez podwyżek...

18 maja 2016, 12:59

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
W Katowicach lepiej niech spojrzą na rozwiązania z innych Izb i je zapożyczą, bo w takim tempie to kasa będzie, ale na jesień...

18 maja 2016, 13:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 06:58

POSTY        54
Gryzelda                    

Herbatnick                    

Żal, żal serce płacze, większej wypłaty nie zobaczę :(

IS Gdańsk - zaczęły się schody. Mogą nie zdążyć z wyrównaniem od początku roku w tym miesiącu. Nasz NU jednak nie pojechał dziś z pieczątką do IS. Ale wypłata będzie 25.05. tylko czy już powiększona? Już nic nie wiadomo.  boje--==

A miało być tak pięknie... Nasz NU był dzisiaj w IS, ale pytanie w takim razie po co? Czy jeśli nie ma porozumienia z ZZ, nie ma aneksów do umów, to wypłata może być powiększona?!

18 maja 2016, 13:20
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Patrząc na te dysproporcje płacowe w obrębie US i S oraz rożne ustalenia zasady podwyżek w poszczególnych IS nasuwa mi się tylko jedna refleksja a zarazem palący postulat: ogólnopolskie reprezentatywne związki zawodowe skarbowców (Solidarność, OPZZ) w kontekście KAS powinny zainicjować rokowania w celu stworzenia i zawarcia z MF Ponadzakładowego Układu Zbiorowego Pracy, w którym powinna być uporządkowana m.in. kwestia ujednolicenia płac na poszczególnych stanowiskach służbowych oraz zasad awansu służbowego obowiązujących we wszystkich podległych jednostkach administracji skarbowej. Przykłady istnienia PUZP w jednostkach sfery budżetowej: wojsko, zarządy gospodarki wodnej, Lasy Państwowe.

18 maja 2016, 13:36
Zaawansowany

POSTY        61

A miało być tak pięknie... Nasz NU był dzisiaj w IS, ale pytanie w takim razie po co? Czy jeśli nie ma porozumienia z ZZ, nie ma aneksów do umów, to wypłata może być powiększona?!

też się nad tym zastanawiałam, ale przecież bywały pisma pracownicze (aneksy, zakres odpowiedzialności itp) fizycznie podpisywane w dacie późniejszej, ale ze wskazaną datą wcześniejszą (w zakresie tego samego miesiąca). Zatem wszystko jest możliwe. Skoro ostateczne porozumienia są z tego tygodnia, a trzeba przygotować kilkaset pism to fizycznie jest to ciężkie do wykonania, żeby z formalnościami zdążyć przed 25.05. Szczególnie, że teraz wszystko się robi m.in. przez zamieszczanie w Qasystencie, co też wymaga dodatkowej pracy. Pozostaje czekać na "pasek" do 25.05. i wszystko będzie jasne. czytaj=--===
ps. a może mój NU był w Izbie tylko, że tak byłam zaangażowana w swoją pracę, że nie zauważyłam tej chwilowej nieobecności. Wydawało mi się, że jego psi'owe słoneczko cały czas się paliło.

Ostatnio edytowano 18 maja 2016, 13:41 przez Gryzelda, łącznie edytowano 1 raz

18 maja 2016, 13:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 06:58

POSTY        54
Może dobrze gadasz :) i nabory do nas są już na 1.5 więc może szanse ciągle są tylko trwa wyścig z czasem.

18 maja 2016, 13:44
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Czekam do czerwca na tą podwyżkę. Jak w czerwcu jej nie będzie to szukam innej roboty. A na czas szukania pracy będą pracował w US jedną reką - i to ku*wa lewą.

18 maja 2016, 13:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:09

POSTY        48
GRYZELDA - załamałaś mnie, człowiek w kwietniu na coś liczył, czekał w maju a teraz szanse są marne... :mur:

18 maja 2016, 13:46
Zaawansowany

POSTY        61
Herbatnick                    

Czekam do czerwca na tą podwyżkę. Jak w czerwcu jej nie będzie to szukam innej roboty. A na czas szukania pracy będą pracował w US jedną reką - i to ku*wa lewą.

jak się jest leworęcznym to żadna łacha  :zeby:

18 maja 2016, 13:52
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Gryzelda                    

Herbatnick                    

jak się jest leworęcznym to żadna łacha  :zeby:

Jestem praworęczny :D A obsługa myszki lewą reką jest całkiem zabawna :D

A w radiu: Kiedy powiem sobie dość! A wiem, że to już niedługo...
Normalnie Pani Chylińska wstrzeliłą się w dziesiątkę...

18 maja 2016, 14:02
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 173  Następna strona