Wracając do tematu: Zwróćcie uwagę na pewne dziwne zbiegi okoliczności w naszym życiu. Na początku tego miesiąca prasa zaczęła sugerować, że Pan minister Waszczykowski ma złą passę u Premiera Tuska. Potem z po Dyrektora w UKS W-wiu odwołano nagle Pana Waszczykowskiego. Nie śmieszne? A teraz ministra Waszczykowskiego wywalili z dyplomacji. Co więc zrobią byłemy po Dyrektora w w UKS Wrocławiu? Chyba mu utną uszy?
12 sie 2008, 15:13
A czemu cicho tu na temat UKS Szczecin? Nowy DUKS już prawie jest, podobno namaszczony przez Zw. Zaw. a może przez kogoś innego ? I nie jest z konkursu, chyba że był tajny. Ciekawe czy będzie desant z US Gryfino gdzie był Naczelnikiem. Ale czy facet się nadaje na DUKS-a skoro parę lat temu dopuścił do mobingu w swoim US i jak się to ma do namaszczenia przez Zw. Zaw. ? A czy ktoś zastanawiał się po co urzędnicy służby cywilnej, skoro i tak te niższe stołki obsadzają kolesiami BMW. Pytań mam jeszcze więcej, tylko czemu tu taka cisza? Czyżby wszyscy szykowali się na stołki, dawno utracone albo upragnione i stoją w kolejce na widzenie u nowego DUKS-a
24 wrz 2008, 21:27
wowa
A czemu cicho tu na temat UKS Szczecin? Nowy DUKS już prawie jest, podobno namaszczony przez Zw. Zaw. a może przez kogoś innego ? I nie jest z konkursu, chyba że był tajny. Ciekawe czy będzie desant z US Gryfino gdzie był Naczelnikiem. Ale czy facet się nadaje na DUKS-a skoro parę lat temu dopuścił do mobingu w swoim US i jak się to ma do namaszczenia przez Zw. Zaw. ? A czy ktoś zastanawiał się po co urzędnicy służby cywilnej, skoro i tak te niższe stołki obsadzają kolesiami BMW. Pytań mam jeszcze więcej, tylko czemu tu taka cisza? Czyżby wszyscy szykowali się na stołki, dawno utracone albo upragnione i stoją w kolejce na widzenie u nowego DUKS-a
Pytanie tylko, które to związki zawodowe namaściły?
____________________________________ "Ci, którzy mają ideę wciąż w gębie, mają ją zazwyczaj i w pobliskim nosie" - Letz
25 wrz 2008, 17:42
Zdaje się, że w UKS Szczecin jest tylko ZZPS nie słyszałem o "solidarności" chyba że się ukrywają. Na mieście mówią że jakaś "salowa" z ZZPS ( nie wiem o kogo chodzi ?) rozdaje stołki, ale to lipa, podpucha. Jak nastanie nowy DUKS to i tak postawi swoich, i wtedy :dupa: nadal cisza ? a wiem że przeglądają forum.
25 wrz 2008, 20:06
wowa
Ciekawe czy zawsze piszesz takie bzdury?! "facet dopuscił się mobbingu..." sorki ale coś wiem na ten temat - raczej pomyliłeś osoby, jak chcesz błysnąć intelektem to czepiaj się byłego DUKS ten to po "konkursach" był!!!
25 wrz 2008, 20:59
Może będzie nowy konkurs na Dyrektora UKS ze wschodu :blush: prawdopodobnie obecny wybiera się w "ministry"
26 wrz 2008, 17:43
Wodnik
Może będzie nowy konkurs na Dyrektora UKS ze wschodu :blush: prawdopodobnie obecny wybiera się w "ministry"
Jeżeli to prawda, to pozostaje tylko zacytatować Gombrowicza
Ferdydurke
"Normalność jest linoskoczkiem nad otchłanią anormalności."
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
Ostatnio edytowano 26 wrz 2008, 18:12 przez cyanide3, łącznie edytowano 1 raz
26 wrz 2008, 18:03
Rzepa donosi o propopnowanych zmianach w zasadach obsadzania vice. O powołaniu i odwołaniu wicedyrektora urzędu kontroli skarbowej będzie decydował jedynie generalny inspektor kontroli skarbowej. Nie będzie on już musiał kierować się wnioskiem, który wystosuje do niego w tej sprawie dyrektor urzędu. Taki zapis jest podobno w projekcie ustawy, która jest w trakcie konsultacji międzyresortowych. Poza tym chyba ma być mniej ciepłych posadek"ministerstwo zamierza również ograniczyć (z obecnych czternastu do dziewięciu) liczbę urzędów kontroli skarbowej mających swoje ośrodki zamiejscowe"
26 wrz 2008, 19:02
Moriturus
"ministerstwo zamierza również ograniczyć (z obecnych czternastu do dziewięciu) liczbę urzędów kontroli skarbowej mających swoje ośrodki zamiejscowe"
to co ma być ograniczone urzędy czy ich ośrodki?
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
26 wrz 2008, 19:37
wowa
Zdaje się, że w UKS Szczecin jest tylko ZZPS nie słyszałem o "solidarności" chyba że się ukrywają. Na mieście mówią że jakaś "salowa" z ZZPS ( nie wiem o kogo chodzi ?) rozdaje stołki, ale to lipa, podpucha. Jak nastanie nowy DUKS to i tak postawi swoich, i wtedy :dupa: nadal cisza ? a wiem że przeglądają forum.
Z tą "salową" to ponoć prawda - strasznie sie szarogęsi ( naprawdę nie wiesz kto to ? ), ale co do rozdawania stołków to się chyba faktycznie przejedzie.
26 wrz 2008, 20:30
tom159
<!--quoteo(post=34659:date=24. 09. 2008 g. 23:27:name=wowa)--><div class='quotetop'>(wowa @ 24. 09. 2008 g. 23:27) [snapback]34659[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A czemu cicho tu na temat UKS Szczecin? Nowy DUKS już prawie jest, podobno namaszczony przez Zw. Zaw. a może przez kogoś innego ? I nie jest z konkursu, chyba że był tajny. Ciekawe czy będzie desant z US Gryfino gdzie był Naczelnikiem. Ale czy facet się nadaje na DUKS-a skoro parę lat temu dopuścił do mobingu w swoim US i jak się to ma do namaszczenia przez Zw. Zaw. ? A czy ktoś zastanawiał się po co urzędnicy służby cywilnej, skoro i tak te niższe stołki obsadzają kolesiami BMW. Pytań mam jeszcze więcej, tylko czemu tu taka cisza? Czyżby wszyscy szykowali się na stołki, dawno utracone albo upragnione i stoją w kolejce na widzenie u nowego DUKS-a
Ciekawe czy zawsze piszesz takie bzdury?! "facet dopuscił się mobbingu..." sorki ale coś wiem na ten temat - raczej pomyliłeś osoby, jak chcesz błysnąć intelektem to czepiaj się byłego DUKS ten to po "konkursach" był!!! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
W czym się dopuścił mobingu, może w tym że pogonił niektórych do pracy.
26 wrz 2008, 21:17
mkeruj
<!--quoteo(post=34763:date=26. 09. 2008 g. 19:02:name=Moriturus)--><div class='quotetop'>(Moriturus @ 26. 09. 2008 g. 19:02) [snapback]34763[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> "ministerstwo zamierza również ograniczyć (z obecnych czternastu do dziewięciu) liczbę urzędów kontroli skarbowej mających swoje ośrodki zamiejscowe"
to co ma być ograniczone urzędy czy ich ośrodki? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Co do wspomnianego projektu w sprawie organizacji UKS-ów to wymienia się 9 UKS-ów w których działają ośrodki zamiejscowe(w Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Łodzi,Poznaniu, Szczecinie, we Wrocławiu i w Zielonej Górze)
Link do projektu rozporządzenia: <a href="http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_projekty_aktow_prawnych/kr/projekt_z_dnia__05_09_08.pdf" target="_blank">http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_proje...a__05_09_08.pdf</a>
Zaś co do wicedyrektorów UKS zapis w projekcie jest jasny: "Wicedyrektorów urzędu kontroli skarbowej powołuje, spośród inspektorów kontroli skarbowej, i odwołuje Generalny Inspektor Kontroli Skarbowej.”
27 wrz 2008, 12:53
[quote name='Moriturus' date='27. 09. 2008 g. 14:53' post='34791']
Jedynym pozytywem jest to, że skończą się stresy DUKS związane z przekonywaniem szefa o własnych kandydatach, naciski z góry,... i znajdą chwilę na :piwo: :piwo: :piwo: Jak się będzie układać ich współpraca z ,,nowymi''? Eksperyment pokaże. :zeby:
27 wrz 2008, 17:30
Widzę, że znalazło się paru obrońców nowego DUKS-a w Szczecinie. I bardzo dobrze, ale Lucyna G była zastępcą naczelnika (?) w US Gryfino, miała sprawę o mobing ? miała! więc jeżeli szef nie wie co się dzieje w jego urzędzie to jest do d.... A jeżeli wiecie coś więcej o tej sprawie to podzielcie się wiedzą i bez takiej złośliwości i agresji Tom 159. Co do pogonienia do pracy to trzeba rozróżnić mobilizowanie od mobingu. Ja nie twierdzę że były DUKS był lepszy a do konkursu przystąpił, ale nie odbył się. No obsada niektórych stanowisk pozostawała wiele do życzenia chyba przeważało kryterium wspólnego :piwo: , ale jak słyszę że teraz stołki będzie obsadzać "salowa"- już wiem, już wiem kto to jest :rotfl: - tragedia, ludzie !!! co ona wie o administarcji, o kontroli ?!!! No chroń nas Panie od tych którymi obsadza. Poprostu chce się :zygi: Cała nadzieja w tym że DUKS nie będzie baba (przepraszam panie) dobierze choć trochę sensownych ludzi, na nauka z urzędowania w Gryfinie nie poszła w las. Dziwię się tylko, że związkowcy wybrali taki zarząd przydałoby się odmłodzić go o ludzi młodszych choć o dekadę. ja chyba jednak postawię na Służbę Cywilną, przynajmniej kasa z tego będzie. a za parę lat to ZZ będą na wymarciu w urzędach. Pozdrawiam związkowców