Teraz jest 04 wrz 2025, 08:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Praca w Ośrodkach Zamiejscowych 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2007, 08:37

POSTY        30
Chciałbym się spytać jak wygląda praca w Ośrodkach Zamiejscowych Urzędów Kontroli Skarbowych... tzn. ile osób ogółem w nich pracuje, ile osób w komórkach kontrolnych, komórkach "w miejscu" kadrowych, planowania i informatyki itp.

29 paź 2007, 21:48
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->PSS WRÓG CZUWA <!--colorc--></span><!--/colorc-->  

[attachmentid=289]

29 paź 2007, 22:09
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Tak sobie myślę po co ta wiedza na ogólnym forum. Czyżby ktoś szykował się do objęcia funkcji? Albo ma w głowie plan reformy na szeroką skalę? Praca jak praca!

29 paź 2007, 22:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2007, 08:37

POSTY        30

Tak sobie myślę po co ta wiedza na ogólnym forum. Czyżby ktoś szykował się do objęcia funkcji? Albo ma w głowie plan reformy na szeroką skalę? Praca jak praca!

Chciałem porównać względem swojego OZ-tu w którym z roku na roku ubywa osób, a od X lat nie było przyjęć. Broń boże tą wiedzę nie szykuję pod żadne polityczne cele,ale na dobrą sprawę gdzie takich informacji można się dowiedzieć ? Nie widziałem innej formy informacji. Jeśli to głupi temat wg. Was to proszę o zamknięcie.

29 paź 2007, 22:18
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Raczej takich danych się nie dowiesz, a i forumowicze zachowają powściągliwość. Chyba wszędzie ubywa ludzi, młodzi się nie garną, starzy wymierają i odchodzą na emeryturę. W dużych miastach trochę chętnych jest, ale raczej po to, by potem przeskoczyć do biznesu. A poza tym przychodzą "krewni i znajomi królika".

29 paź 2007, 23:19
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=17429:date=29. 10. 2007 g. 22:11:name=taxman)--><div class='quotetop'>(taxman @ 29. 10. 2007 g. 22:11) [snapback]17429[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Chciałem porównać względem swojego OZ-tu w którym z roku na roku ubywa osób, a od X lat nie było przyjęć. Broń boże tą wiedzę nie szykuję pod żadne polityczne cele,ale na dobrą sprawę gdzie takich informacji można się dowiedzieć ? Nie widziałem innej formy informacji. Jeśli to głupi temat wg. Was to proszę o zamknięcie.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To jest niestety NORMA. Można dodać, że od czasu do czasu jakiś OZ znika z mapy bezpowrotnie. Centrale zazwyczaj nie kochają dzieci przybranych, jakimi są OZ. Brak perspektyw, topniejąca kadra, brak "świeżej krwi", konieczność wykonywanie nierealnych zarządzeń, odbieranie wszelkich kompetencji itp. powodują, że z roku na rok coraz trudniej zwlec się z wyra do roboty. Dzięki temu Centrala łatwiej może uzasadnić kolejne restrykcje ... i tak jakoś leci. Tylko zapowiedzi (średnio co pół roku) likwidacji OZ dają poznać, że takie coś jeszcze jest.

30 paź 2007, 07:50
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Kieruje ośrodkiem naczelnik, 34 osoby ogółem, w tym trzy obsługi (poczta+sekretariat+telefony+kierowca+inne), jeden informatyk podporządkowany pod centralę, 8 osób unijne podporządkowane pod centralę, 1/2 radcy prawnego. Pozostali pracownicy tzw. merytoryczni. Przed włączeniem do UKS Warszawa pracowało 205 osób, z czego ok. 40 osób w akcyzie.

30 paź 2007, 12:46
Zobacz profil WWW
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
Zawsze uważałem inspektora za odważnego człowieka!

30 paź 2007, 22:36
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Zawsze uważałem inspektora za odważnego człowieka!

On już taki jest, a takiemu to wszystko jedno.

30 paź 2007, 22:39
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Dla uzupełnienia: w OZ Płock,Siedlce i Ciechanów (mniej więcej) o samo. Na Mazowszu w porównaniu z resztą kraju OZ-ty są najmniejsze. Decyzję o ich okrojeniu podjął były dyrektor Cezary K. z uwagi na potrzebę zagęszczenia bydynku wynajętego dla centrali (sprawa karna w toku).

31 paź 2007, 04:52
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155

Dla uzupełnienia: w OZ Płock,Siedlce i Ciechanów (mniej więcej) o samo. Na Mazowszu w porównaniu z resztą kraju OZ-ty są najmniejsze. Decyzję o ich okrojeniu podjął były dyrektor Cezary K. z uwagi na potrzebę zagęszczenia bydynku wynajętego dla centrali (sprawa karna w toku).

A co z Łomżą, czy coś tam istnieje?

31 paź 2007, 18:53
Zaawansowany

REJESTRACJA27 gru 2006, 14:58

POSTY        35

Stary! Łomża to pod Białystok!
Z tego, co mi wiadomo to istnieje i ma się, jak to się mówi "jednym słowem" dobrze.
W dwóch słowach "nie dobrze"  :D

A może miałeś na myśli Ostrołękę?

01 lis 2007, 19:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 17:02

POSTY        28
a ktoś ty Dziadu?
Miałam szrajbnąć nieco więcej, ale poczekam, wszak Pan to...  My, Skarbowcy i ujeżdżanie koni za kasiorę.

02 lis 2007, 21:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 13 ]